Genel Konular : İŞ BULMA SORUNU

Evet Çağatay haklısın. ben
ulasdenizulaş deniz

Evet Çağatay haklısın. ben de aynısını yapıyorum. Revit Archicad Max Autocad Inventor ve after effects çalıştım. hepsinden işimi görecek kadar öğrendim ve Revit`te uzmanlık seviyesindeyim. uygulama alanlarında da çok fazla tecrübem var. Ama netice yine de tatmin edici değil, iş bulmakta sorun yaşadım. Şu anda serbest çalışıyorum. Mimari proje çizimi ve 3 boyut işleri. baktım ki bu işler bu haliyle beni bir yerlere getiremeyecek, mecburen başka dallara da yönelmem gerekti. şu anda deli gibi çalışıyorum. bu durumda bile hala kendimi piyasada iş bulabilecek yeterlikte hissetmiyorum. hep ggeleceğe yatırım yapıyorum. şu an işe sadsece katlanıyorum.


2011-08-19 22:54:29
  • Offline
  • Erkek
hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama
çağatay köroğlu

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bu kadar program ve iyi derecede revit bilip iş bulamamanız enteresan geldi. beklentiler yüksek olabilir.


2011-08-19 23:45:06
  • Offline
İzmirdeyim. Ama artık iş
ulasdenizulaş deniz

İzmirdeyim. Ama artık iş aramıyorum. Revit dediğin programı kullanan kaç mimar tanıyor olabilirsin ki? çoğu mimar satın alıyor programı ve kullanmıyor.
Artık zaten iş aramayı bıraktım. serbest çalışıyorum. bu şekilde hem kendimi geliştirme fırsatı buluyor hem de özgürce çalıyorum. başta böylle düşünmüyordum ama... Neyse, ileride serbest işler nasıl olur bilmiyorum ama onlara da güvenmiyorum.


2011-08-20 00:29:24
  • Offline
  • Erkek
dediğim gibi durum birazda
çağatay köroğlu

dediğim gibi durum birazda beklentilerle ilgili. çalışmalarını görmedim ama verilen parayı beğenmeme hakkın elbette var. kaldı ki ekonomi ve yaşar ortama mimar basmaktan başka bir iş yapmıyor. parayla etiket almış 2 program bilen sözde mimarlarla doldu her tarafımız.


2011-08-20 00:46:25 Edit:2011-08-20 00:47:21
  • Offline
Biz grafikçilerin eksiği "Biz
ereen2Eren KayaAvatar

Biz grafikçilerin eksiği "Biz pazarlama nedir bilmiyoruz" en azından yakın zamana kadar ben bunun farkında bile değildim. sadece 3D ile hayatımı sürdüreceğimi zannediyordum. ama piyasa tersini düşünüyor.Hiçbir 3D sitesi size satış ve pazarlama ve insan ilişkilerini öğretmez. ama bunları bilen insanlar her şekilde para kazanır.

Grafikçi olarak fazla seçeneğimiz yok:

  1. Bazı yeteneksiz ama çevresi olan adamların yanında asgari ücretle çalışıp mutlu olmak
  2. Kendi firmanı kurup pazarlamadan anlamadığın için iflas etmek
  3. Freelance çalışıp piyasayı öldürerek kendini yaşatmaya çalışmak
  4. Hepsinden vazgeçip alakasız bir sektörde daha iyi parayla grafikçi ara eleman olmak

Bana sorarsanız yeni programlar öğrenmeye uğraşmayın. Pazarlama bilgisi edinin. Çevrenizi genişletecek ve kendi piyasanızı oluşturacak reklam yapın, borşür bastırıp dağıtın. Freelance çalışanlar için de geçerlidir. Pazarlamayı bilmiyorsanız hiçbirşey satamazsınız. pazarlama biliyorsanız elinizdeki çürük malı bile alacak birileri bulunur.

 


2011-08-20 00:48:16
  • Offline
  • Erkek
Eren kardeş bunlar zincirleme
çağatay köroğlu

Eren kardeş bunlar zincirleme şeyler. Artık müşteri kalitesiz işe para vermek istemiyor. Adamın isteklerini karşılamıyorsan istediğin kadar pazarlama yönünü geliştir işe yaramaz. Kendini geliştirmiş iyi para kazanan insanlar var. Mimar vesaire olmaya gerek yok. Sen müşterinin istediğini ver kazanırsın.


2011-08-20 01:16:37
  • Offline
ve ilave olarak, dikkat
ulasdenizulaş deniz

ve ilave olarak, dikkat ederseniz burada konu başlığı para kazanmak değil, yapacak iş bulamamak. yani öncelikli olarak bazı insanlar iş yapmaya önem verir. sevdiği işi yapmaya; bu durumda para kazanmak, bir sebepten daha geride duruyor, ve biraz sonuca yaklaşıyor. anlayacağınız, yapacağımız iş karşılığında para kazanmak istiyoruz, ya da yapacağımız iş karşılığında ihtiyaçlarımızı karşılamak istiyoruz.pazarlama yapmak, bir beceri değildir, kuralları çok basit ve ilkel olan bir tarzdır. kimi insanlar nasıl pazarlama yapılacağını bilse dahi pazarlama yapamayabilirler, çünkü erdemler, etik değerler, yada benzeri hususlar davranışları konusunda yönlendirici etki yaratır. 96 senesinde, 16 yaşımda iken asgari ücretin 10 katı kadar para kazanıyordum. ve tercihlerim doğrultusunda bu işimi bir hafta içinde bırakkmıştım. pişman mıyım? değilim.


2011-08-20 01:33:24
  • Offline
  • Erkek
Hocam aslına bakarsan işini
çağatay köroğlu

Hocam aslına bakarsan işini doğru düzgün yapıyorsan şu piyasada yapacak iş bulamamak imkansız. Her tarafta mimari animasyon ve görseller var. Bu işten çok iyi para kazanan insanlarda var.


2011-08-20 01:54:36
  • Offline
Eğer başarılı olduğunuz bir
kalimbaMahmut BAYRI

Eğer başarılı olduğunuz bir konu var ise bunu güzel bir şekilde anlatmak gerek. Bir web sitesi yaparak yeteneklerinizi burada göstermek, düm düz "şu programı biliyorum" yerine onunla ne yapabildiğini açıklamak varsa göstermek gerek. İş ilan sitelerini düzenli takip etmek (kariyer, secretcv vs.), uygun olanlara başvurmak, geridönüşlere yeri ters olsa bile iş görüşmelerine girmek gerekiyor. Geçmişte yaptığınız yatırımların karşılığını istediniz an görmeye başlayamayabilirsiniz, ama telaşlanıp orta ve uzun vadede hammaliye işler alarak, bunların istediğiniz işi bulamamanıza engel olmasına izin vermeyin. Eğer istediğiniz iş için bilgi/tecrübe olarak yeterli değilseniz, okul/bölüm bitirme zorunluğu varsa bunları ortadan kaldırmak lazım. Abuk subuk, el el sıkışan , takım elbilseli ve elinde çantayla bir yere giden adamların, kulaklıkla telefona cevap geren hatunların olduğu, stok fotolu firmaların reklamlarına kanmayalım. Bu türlü firmaların ilk amacı kar etmek, ikincisi daha fazla kar etmektir. Mümkünse piyasa tecrübesi iyi olan kişilerden özel ders almaya bakalım, hatta ders vermiyorlarsa zorla ders isteyelim.

Freelance (serbest çalışan) mantığı henüz tam olarak anlaşılabilmiş değil. Bu durumun ileriki zamanlarda olumlu yönde değişeceğini düşünüyorum. Firma / kişi sürekli eleman isdihdam etmek yerine işini görebileğini düşündüğü ve bu konuda uzmanlaşmış kişilerden destek almayı tercih edecek duruma gelecektir. Çok düşük fiyata sürdürülebilir işler yapmak mümkün değil. Hem oyalayıcı hem hammaliye.

Piyasada bu kadar çok eleman arayan firma ve bu kadar işsiz varken ya işverenin istediği özellikte çalışacak kişi yok, ya da çalışanın kendisi işverene gösterememesi gibi bir problem var gibi gözüküyor.


2011-08-20 19:43:52 Edit:2011-08-20 19:46:05
  • Offline
  • Erkek
_ÖNYARĞI

Seyhan hanım merhaba şu anda sektörel anlamda özellikle mimar iç mimar tasarımcı ve türevleri şeklinde düşündüğümüzde ciddi bir daralma var şu anlamda maaş beğenip beğenmemek konusu değil insanların suistimal olma durumu iş verenin çalışanına karşı tutumu tavrı hele max ve teknik çizim kısmı için konuşuorum başındaki amirin sana devamlı rahatsız edici baskı yapıosa tasarım iş verimliliği çöp olur bundan dolayı inanın bazen maden işçisi olmak da istersiniz daha asil daha gururlu daha dik durucağın bir iş en azından ben istanbul gibi bir metropolde yaşıyorum ve herşeyin tüketildiğini bizzat yaşayarak görüyorum,önyarğı çok ÖNYARĞIYA HAYIR DİEREK CÜMLEMİ TAMAMLIYORUM ARKADAŞLAR HAYAT HERKEZİN YOLUNU AÇIK ETSİN EN AZINDAN UMUTLARIMIZ VAR


her şey sizin görünüşünüze bağımlıdır...
2011-08-21 10:21:10
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!