Genel Konular : İŞ BULMA SORUNU

Durumu daha kötü olan
ArkondeRAlper SözenAvatar

Durumu daha kötü olan sektörlere bakarak bu sektörün iyi olduğunu idda etmek pek de akıllıca bir durum değil. Sadece kömür mağdeni de değil, her sektörde çalışanın emeğinin karşılığında rahat bir yaşam sürebilecek kazancı elde etmesini isteriz. Ama bu sektörle ilgili söyleyecek sözünüz yoksa kömür mağdencilerinin forumunda yazın bence....


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-08-18 17:00:19
  • Offline
  • Erkek
Nasip Kısmet
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

Abiciğim yaptığımız bu işlerde,çoç çok para kazanmak nasiple ilgili!
Madenci,kömürcü vs nasılki ter döküyor ve emek sarfediyorsa bizde emek harcıyoruz,günlerce pc başında çalşıyoruz,sabahlara kadar çizgilerle uğraşıyoruz! Bunun karşılığını alan var alamayan var! Nasip işi dedik ya..


orhanyilmazdemirci@gmail.com
2011-08-18 18:10:42
  • Offline
  • Erkek
sekreter
ereen2Eren KayaAvatar

Bu ilanı başka bir sitede gördüm: "Sekreterlik yapacak 3dsmax bilen bakımlı bayan eleman aranıyor"

smiley 54


2011-08-18 18:15:39
  • Offline
  • Erkek
ereen2 ________ Bu ilanı
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

ereen2 ________ Bu ilanı başka bir sitede gördüm: "Sekreterlik yapacak 3dsmax bilen bakımlı bayan eleman aranıyor"

Sekreterde aranan özellik!! smiley 25 maaş maliyetine giden bir şirket daha smiley 1

 


orhanyilmazdemirci@gmail.com
2011-08-18 18:23:14
  • Offline
  • Erkek
Kömür
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Kömür madeni örneği olabilecek en abartı örnekti kabul ediyorum. Benim demek istediğim 2000-1000 TL maaşı beyenmeyen arkadaşlar var, emekçi dünyasında hiçkimse emeğinin karşılığını alamıyor zaten diye düşünenler var. Şayet aradığınız dolgun ücret ise ve sadece dolgun ücret sizi tatmin ederek hayatınızı daha mutlu ve yaşanır kılacaksa buyurun alternatifler bol.

Ben 33 yaşındayım ve yaptığım işte kendimi ispatlamış biriyim, herkez gibi bende okuldan öğrendiklerimle işe ilk başladığımda askeri ücrete talim ettim çünkü mesleye ilk adım attığımda işverene tecrübesiz olarak verebilecek pek birşeyim yoktu. İş tecrübesi oldukça önemli malesef ve kimsede kollarını açmış size iş öğretemek için can atmıyor.

Maddi kazanç tecrübe ve sizin mesleğinize yönelik kendinize kattığınız beceriler doğrultusunda artacaktır, maddi kazanç ile birlikte işyeri içerisindeki konumunuzda değişecek sorumluluklarınız artacaktır. Her meslek gurubu bir topluluktur ve o mesleğin içerisindeki kişiler farkında olmadan birbirleriyel rekabet halindedirler, bu rekabet içerisinde kendini geliştiren yada mesleyi ile ilgili gelişmelere açık ve kolay adapte olanlar diğerlerinden daha başarılı olur. Bazı insanlar ise ikili ilişkilerde daha başarılıdır buda patronla samimiyeti arttırarak siz daha fazlasını haketsenizde sizden çok kazanmalarına olanak sağlar ( nefret ettiğim kişiler, yalakalar ).

Sonuç; yaptığınız işi severek yapın yoksa hayat size zindan olur. Elbette maddi kazanç önemli bunu inkar edemem ama şöyle bir etrafıma bakınca çok özel insanlar dışında ( IQ`su yüksek yaratıcı kişiler ve ailesi varlıklı kişiler ) maddi kazanç ve refah belli bir yaş ortalamasının geçtikten sonra geliyor malesef.

Konu başlığını açan arkadaş sanırım iç mimardı ve sadece AutoCAD bildiğini ifade etmişti. Sana tavsiyem mesleğinle ilgili çok kullanılan bir 3D modelleme programıyla birlikte en az bir yabancı dil öğren. Hazırladığın CV`ni verdiğinde 3D programı ve İngilize yazılmış CV örneğinin işe alınmanda faydası olucaktır.


http://deman3d.blogspot.com/
2011-08-18 20:53:39
  • Offline
  • Erkek
Piyasa kötü durumda diyen
Problem

Piyasa kötü durumda diyen arkadaşlara sesleniyorum, piyasanın bu hale gelmesinin sebebi kim sizce? , bir soru sormak daha istiyorum piyasada o kadar eleman açığı varken nasıl oluyor da iş bulamıyorsunuz biraz da bunun sebebinin kendiniz olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Piyasada sizin yaptığınız işin aynısını yapabilecek onca adam varken neden size daha fazlasını versinler ki?, peki siz piyasada sizinle aynı işi yapabilecek onlarca kişiye göre ne gibi bir fark sunabilirsiniz?
söylediklerim biraz sertmiş gibi olabilir ama dikkat ederseniz içinde çözüm de mevcut.


2011-08-19 02:28:44 Edit:2011-08-19 02:31:24
  • Offline
Arkadaşlar tesadüfen okudum ve
vimeo

Arkadaşlar tesadüfen okudum ve müdahil olmak istedim.Bu foruma yazı yazanların kaç tanesi ünüversite mezunu veya 2 yıllık yüksek okul okumuş
teknik eleman bilmek isterdim.Ünüversite okumuş veya teknik elemanlara diyecek bir sözüm yok.ama bu işin mürekkebini yalamamış arkadaşlar proğramlara para ödedinizmi yok.derslere para ödedinizmi oda yok.teknik bilginiz olmadığı için piyasanın anasınıda bellediniz.size asgari ücret bile çok.kusura bakmayın.


2011-08-19 06:02:26
  • Offline
iş bulamamak kişinin kendini
gasiyanDevrim ErdalAvatar

iş bulamamak kişinin kendini yetiştirememesi ile ilgili bir sorundur bence,sektörde sadece tasarım yapmak yeterli değil,malzeme bilgisi,detay çözüm bilgisi,üretimden de anlamak gerekiyor tabiki,işe girmek istiyorsun ve tecrübende yoksa karşındaki kişiye o işi yapmaya istekli olduğunu göstermen gerekiyor ki yeni mezun idealist arkadaşlar,
ben başvurumu yaparım 3000 maaş isterim,otururum masanın başına projemi çizerim gibi hayallerle yaşıyorlar ama sektörde bu şekilde iş çok azdır,bina yapıyorsan kumun çakılın tozunu yutacaksın,mobilya yapıyorsan talaşını yutacaksın,çok çalışmak gerekiyor.
ayrıca tasarımlarla ilgili bu programları öğrenipte tasarım yapıyorum diyenler,
200 liraya bina modellerse,20 liraya stand çizip 50 liraya dekorasyon yaparsa,asgari ücreti bile zor görürsünüz,öncelikle emeğiniz ne kadar ettiğini düşünün

EMEĞİNİZE İSTEDİĞİNİZ BEDEL NE KADAR AZ İSE SİZDE O KADAR UCUZSUNUZDUR VE KÖTÜ İŞ YAPIYORSUNUZDUR...


www.dvamimarlik.com
2011-08-19 08:50:07
  • Offline
  • Erkek
ha bide şu var.ben
erenminareciEren MinareciAvatar

ha bide şu var.ben maxte yeniyim.mimariden zerre anlamam.5 ay önce bu işe girdim 800 lira maaşla.yetemediğim zamanlar çok oluyor.3 gün arka arkaya final renderı alamadığımı bilirim.bu yüzden sunumlar ertelendi.çalıştığım firma da izmirde adı geçen bi yer.biraz fazla aceleciyiz bu konuda galiba.


Remember when life was simple and Voltron & ThunderCats ruled the Universe
2011-08-19 09:03:43
  • Offline
  • Erkek
Bu sektörde ekmek yemek
çağatay köroğlu

Bu sektörde ekmek yemek istiyorsa sürekli araştıracak ve yeni şeyler öğreneceksin. Hızlı ve kaliteli olmak şart. Ben her sabah haber okur gibi sektördeki gelişmeleri takip ediyorum. Bunu yapmak zorundayım çünkü şu an tek akre çalışırken yakında müşteri daha iyi anlasın diye animasyon yapmama gerekecek. Normalde sadece max kullanıyorum ama autocad, archicad, after vs vs programları da ciddi şekilde öğrenmek zorundayım. çünkü patronlarım ve müşteriler yetinmiyor. Eğer siz kendinizi geliştirmezseniz geliştiren biri çıkar. durum bundan ibaret.


2011-08-19 22:31:44
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!