Genel Konular : Başlık yazamadım

empati !!
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Empati konusunda eğitime herkesin ihtiyacı var.

Neden 5 dakika araştırma yapmıyor dediğiniz adam zaten o tecrübeye sahip olsa araştırıp gelir. Önce bu vatandaşı tanıyalım: çoğu zamanını facebok ile geçiren ve liseli forumlarına takılan biri. İngilizceyi sevmiyor, bilgisayarsız yaşayamıyor (nasıl oluyorsa). Lise bitince birşeyler ciddileştiği için kendine iş arıyor, bir şekilde 3d alanına merak salıyor.

Google 'a girip 3dmax yazıyor, ilk çıkan siteye girince, bakıyor ki bir forum var. Aklına diğer forum geliyor. Hemen konu açıp başlığı yapıştırıyor : "yardım edin imdat 3dmax crack indiremedim" smiley 7 başka sitelerde indirme linki verilirken TR3D sitesinde üyeliği siliniyor.

Sonra galeriyi farkediyor, internetten bulduğu hazır modeli siyah arkaplan ile render almayı başardığı için çok güzel olduğunu düşünmeye başlıyor, başlık olarak da bunu yazıyor: "İLK DENEMEM LÜTFEN YORUM YAPINNN" smiley 32


Yani kısaca: Bir adamın kapasitesini ve eğitim düzeyini anlamak için yazdığı başlığa bakmak yetiyor.

Sonra sitede yıllarını geçirmiş üyelerimiz girip dalga geçmeye  ve birşeyden habersiz cahil vatandaşı seviyeli şekilde cevaplamak yerine konuyu sulandırmaya başlıyor.

Aynı adam başka bir forum sitesine gidiyor ve istediği korsan içeriğe kolayca kavuşuyor, her yolladığı çalışmaya alkışlar tutuluyor. Burada bir yıldız almak için bir yıl geçirmesi gerektiğini hatırlıyor ve bir haftada aldığı "general rütbesi" ile TR3D hakkında atıp tutmaya başlıyor.

"...O sitede beni aşağıladılar, galerideki çalışmamı sildiler...
...Bir günlük iş yaptırmaya çalıştım çok para  istediler...
...Yöneticileri kuralları kendine göre yorumluyor...
...Tasarım değişti  ustalar siteyi terketti..."
vs.

Biz bu kadar çaba harcayıp seviyeyi korumaya çalıştıkça, bir yandan yeni gelen acemiler, diğer yandan usta dediğimiz kişiler seviyeyi baltalamak için elinden geleni yapıyor.

Yaptığınız hareketlere tepki olarak açtığım şu konuda bile; derdimi anlamak yerine yine garip mesajlar yazmaya başladınız.


Hala okumadıysanız sitenin özü şurada: http://www.tr3d.com/kurallar/din-siyaset/


Game maker
2012-09-07 21:18:45
  • Offline
  • Erkek
eh
ereen2Eren KayaAvatar

Sohbete de eskiden 7 günden sonra giriliyordu. Bu da şart bence.


2012-09-07 21:22:43
  • Offline
  • Erkek
Necmi bey Çok güldüm
sinanonatSinan OnatAvatar

Necmi bey Çok güldüm Ama gerçekleri yazmışsınız.Bende bu yeni gelenlere sinir olmuyorum desem yalan olur.Bide şu şöyle yazmaları yokmu 40 kelimeyi doldurcam diye harf arasına boşluk koya koya yazmaları :D.

Tabi Dolurcak kelime bulamıyorsa o adam yapmamıştır o çalışmayı bir daha görürsem hemen link ini size atıyorum.(Bence o 40 kelimeyi harfle doldurana kural dışı bir iş yapıyor bence ban bile atılsa yeri olur.Ben bile 100 tane kelimeyi rahat rahat doldururken onlar kolay a kaçmasına gıcık kapıyorum.Hevesimi kırıyorlar gerçekten.)



En iyisi Şöyle birşey yapılsın üye alımına kapatılsın tr3d.yada ayda 50-100 kişilik bi kapasite olsun.Önce başvuruda bulunulsun ve kuralları kabul edip etmediği sorulsun.Sonra alınsın foruma.Yani biraz kalitemiz yükselsin.Yani Bu evermonition u türkiye versiyonu gibi olalım.Acemiler için tr3d2.com yapılabilir.


Evermonition kadar kaliteli olursak çok iyi olur.Hatta turbosquid gibi birde shop yaparız çok iyi olur.Tabi öncelikle Bu Ders hırsızlarını tespit edip.Forumdan atmak lazım onlar atıldıktan sonra eminim profesyonel çalışmalar yapanlar dersler hazırlarlar.(Örneğin: ben)


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-09-07 22:12:43 Edit:2012-09-07 22:16:38
  • Offline
  • Erkek
necmi hoca eski üyelerden
oguzk06Oğuz KaplanAvatar

necmi hoca eski üyelerden yana dertli, eski üyeler hiç üstüne alınmamış. üye alımı durdurulsun diye bile mesaj yazıldı.trajikomik.


2012-09-07 22:25:22
  • Offline
  • Erkek
Oğuz bey Ben Çok
sinanonatSinan OnatAvatar

Oğuz bey Ben Çok fazla çözüm üretilebilir anlamında şaka ile karışık söylemiştim ortam gergin gibi geldi bu yüzden öyle yaptım.Fakat sizden bence çok iyi Spiker olur mikrofunu alıp bize özetlediniz teşşekkür ederiz.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-09-07 22:34:24
  • Offline
  • Erkek
Yıllardır
biLoPipEtBilal KAMIŞ

Yıllardır giriyorum siteye. Soru sormamı gerektirecek hiç bir durum olmadı. Bunun sebebi tabiki her şeyi biliyor olmam değil. Sorulacak bütün soruların daha önce sorulmuş olması. Yani bir problem yaşadığınızda yapılacak ilk iş soru sormak değil, cevap aramak olsun. Bu acemi arkadaşlara naçizane tavsiyem.

işi bilen tayfa olarak da sorumluluklarımızı tam yerine getirdiğimiz söylenemeyebilir. Acemi bir insan çözüm ararken ne kadar sabırsız ise, aynı sabırsızlığı cevap verirken de belki biz gösteriyoruz. Belki o kadar sabırsızız ki cevap bile vermiyoruz.

Ben ise sorunun sitenin daha iyi olduğu zamanlarda ki çoğu insanın şu anda belki de özel sebeplerden ötürü siteye girmemesinden ya da girememesinden kaynaklandığını düşünüyorum.


Ömür biter, render bitmez..
2012-09-08 09:02:33
  • Offline
  • Erkek
naçizane görüşüm bu konunun
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

naçizane görüşüm bu konunun çözümünün ali kıran baş kesen ile çözüleceği yönündedir. ben siteye (eski versiyonda eski alttiresiz nickim ile) ilk üye olduğum zamanlarda konu olarak gene böyle warez marez istedim bir başlık mı açtım bi konuda mı istedim tam hatırlamıyorum; özel mesaj yanıp sönmeye başladı nedir diye açtığımda sert denilebilecek bir şekilde uyarıldığımı gördüm, gereksiz konu açmamayı işte o gün o yönetici (necmi beydir kendisi) sayesinde öğrendim.

şu an moderasyonumuzun ne durumda olduğunu bilmiyorum ancak sanki site içerisinde moderasyon pek yok gibi bir izlenim var. adam crack isteğinde bulunuyor, reklam yapıyor ve ya pornografik sayılabilecek bir resim yüklüyor ve ana sayfada uzun süre kalıyor. bu da yönetim boşluğu olduğu izlenimi veriyor.


MODO, rhino
2012-09-08 13:29:47 Edit:2012-09-08 13:50:49
  • Offline
  • Erkek
"Ulen neler oluyore burada
iletisimnetTürker ERTENAvatar

"Ulen neler oluyore burada be yavs :)"

Gerilmeyin millet!

Necmi hocam,diğer sitelerde yapılan her çalışma maşallah hiç bir şekilde kötü görülmüyor.Herşeye eline sağlık diyen,kendi kendilerine çalıp oynayan guruplar.

En küçük eleştiride kavga çıkıyor."Seninkini de görelim" kavgaları bunlar.
O sebepten hakiki eleştiriler düşüncemizi özgürce söyleyebildiğimiz bu tarz forumlarda çıkıyor.Yani TR3D,Sinefix gibi siteler...

O sebepten o tarz sitelere yüklenen çalışmalara alınan yorumlar çok yapmacık duruyor ve sırıtıyor.Eleştiri hiç getiremiyorsun zaten...

"Şurası şuna benzemiş" dediğinizde
"Bende zaten onu yapmak istemiştim,demek ki başarmışım" uyanıklığına başvuruyorlar...

Boşverin bu site zorlu site olsun,Çalışmalarını gönderenler ne gibi tepkilerle karşılacaklarını bilsinler.Desturlarını bilsinler.
1997 den beri üyeliğimin bulunduğu ilk gözağrımız olan bu site bırakın kendi ağırlığında yaşasın...

Sonuçta her 3D Sanatçısının ve 3D cilerin yolu buraya düşecektir.En aktif olan sayfada her zaman burası kalacaktır..Kimse burada birilerini yağlamak pullamak zorunda da değil.Özgürlük sizin elinizde...

Belki sitenin tüm yükünü güvendiğiniz arkadaşalra paylaştırsanız siz de rahat edersiniz,foruma her gün giren ve moderetorluk yapabilecek kişiler olabilir.Eğitimli olması şart tabiki...

Bazen ben ve benim gibi arkadaşarın inceden takılmaları aslen yön göstericidir de onu anlayabilecek olan kapasiteli insanlar zaten ilerleme kaydedebiliyor ve bizleri utandırabiliyor.Bundan mutluluk duyuyorum...


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-09-08 18:11:57
  • Offline
  • Erkek
drekonNecmi DemirkeserAvatar

smiley 53
Hominihominihominihomini

smiley 52


Game maker
2012-09-09 12:46:52
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!