Genel Konular : FGA Mimarlık ve Tehdit Üslubu

Mehmet Bey, sizinle hemfikirim.
hakanozerdemHakan ÖzerdemAvatar

Mehmet Bey, sizinle hemfikirim. Ancak böyle bir münasebetsizlikle karşılaşınca kişi ismi vermek hukuken doğru yol olmadığından, ayrıca bu kişinin (tahminen tekrarladığı) tavrının da firmanın ismine zarar vereceğinden dolayı belirtmem şart olmuştu.

Gereksiz kavgalar etmek yerine çözüme yönelmek gerektiğini bilecek kadar ticaretle uğraştım, yazdıklarımda da bir nebze görünüyordur bu durum. Tabii bu ticari hayatta tartışmayı da öğrendim elbet.


2014-12-12 16:47:40
  • Offline
  • Erkek
arkadaşlar iyi akşamlar.Yazıların tamamını
hasan564hasan alkanAvatar

arkadaşlar iyi akşamlar.Yazıların tamamını okumadım ama konunun mantığını anladım.Eski çalışmış olduğum mimari işler yapan bir firmada 3d modelleme ve renderdan sorumluydum.Hakan arkadaşımın çektiği sıkıntıyı bizde çektik.Fga nın sorumlusu şirketimize gelip sunum yaptı.Cinema 4d ve lumionu satmaya çalışıyordu.Ben max biliyordum ve cinema 4dye geçmek benim için vakit kaybı olacaktı.Fga sorumlusu kişi en son geldiğinde siz bu programları crackli kullanıyorsunuz değil mi?Teftişe geldiklerinde ne kadar para cezası yiyecekseniz haberiniz var mı gibi cümleler sarfetti.Patron tabi dellenmişti falan oralara girmiyorum gerisi şiddet ve küfür içeriyor çünkü :D Yani diyeceğim o ki tasvip etmediğim bir firmadır kendileri.Üslupları çok yanlış.


2014-12-12 18:32:09
  • Offline
  • Erkek
hasan hakan ve numan
kalyonözkan özdemirAvatar

hasan hakan ve numan arkadaslarım mı yalan söylüyor yoksa ismini zikretmiyeyim reklam olmasın :)) o firmanın çalışanları yada sevenleri mi doğruyu söylüyor..burda bir çelişki var.. azcık dobra olun ya insanların geçmişde yaşadıkları olayları sırf kötü reklam olmasın diye kelime oyunları ile inkar ederek maaşlarınıza zam mı bekliyorsunuz...:)) hepimiz esnafız burda bize kolaylık sağlayın uygun seçenekler ile gelin biz her zaman zaten emekcinin yanındayız.. zorbalıkla hakaretle kimler nerelere gelmeyi umuyor..


....
2014-12-12 18:44:48
  • Offline
  • Erkek
Alaturka Firmalar
sadrazam3xcelal siverekliAvatar

Gerçekten de tehdit savurmak çok yanlış eğer bir firma gelip hakkını savunacaksa bunu adam gibi yapsın. Bunun yöntemi resmi bir dille görüşünü belirtmek ve durumu açıklamak. Eğer diksiyonu düzgün bir görevli tutamıyorsan bari git elektronik posta gönder. Konuşmasını beceremiyorsa belki yazıyı resmi bir dille düzgün bir şekilde yazar. Eğer gelip bir insanın ofisinde tehdit cümlesi kullanırsan kimse kusura bakmasın aynı şekilde karşılığını verirler adama. Adamın ofisinde sunum yapıp sonra gelip sen crack li kullanıyorsun dimi görürsün gününü gibi laflar kullanılmaz. Öyle konuşursa o adamın ruhuna fatiha okuyup gönderirler. :)

Herkesin görüşüne ve hakkına saygı duyulmalı. Bir insanın 1 kuruş hakkı bile yenilmemeli. Ama burası muz cumhuriyeti değil. Bununla ilgili kanunu yönetmeliği polisi savcılığı var. Sapık gibi adamı arayıp tehdit etmek insanlık değil. Düzgün bir şekilde resmi bir dille durumu anlatırsın karşındaki de dinler. Adama uyar programı alır, uymaz o zamanda kırık program varsa bile siler programı gider kendine uygun bir çözüm bulur. Hem FGA Mimarlık denen şirket kim oluyor. Bildiğin kar amacı güden bir firma. Gidip mafya gibi insanları tehdit etmekle mi haklarını savunuyorlar. Ya da bu arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nden de mi üstünler? Bu telefonla arama, tehdit, ofise gelip ileri geri konuşma vs. Bunun onda birini bile Büyükşehir Belediyesinde devlet memuru olarak görev yapan bizler yapamıyoruz. Yasal birçok yetkiyle donatılmamıza rağmen insanların inşaatlarında yerine göre girişte bizi 1 saat bekçi gibi bekletiyorlar. Bazı durumlarda yasal yetkimiz bile yetmiyor. Devreye diğer kurumlar giriyor.
Güya hakkını savunan firmalar gidip düzgün bir iletişim kurup haberleşmek yerine, sanki yetkilerini 5-6 asır önce hüküm süren Engizisyon Mahkemesinden almış gibi sağda solda telefonda milleti tehdit ediyorlar. Buna benzer bir yetkiyi onlara kim verdi ben sadece bunu soruyorum.


2014-12-12 22:33:36
  • Offline
  • Erkek
Böylece 3f mafyasida olmuş
Seke

Böylece 3f mafyasida olmuş oldu ülkemizde :D


2014-12-13 00:38:48
  • Offline
BSA
johonwayniMehmet KALAMANAvatar

BSA için durumu açim birazcık fga sizi şikayet etti diyelim ve ofisinize geldiler ilk etapda hiçbir şekilde bilgisayarlara müdahale ettirmeme hakkınız var sonraki sefer izinle ve polisle gelebilirler buda onların hakkı ancak sistemleri kontrol ettikden sonra atıyorum windowsdan tutunda her türlü yazılım lisansız kullanımda bir ay müsade ediyorlar herhangibir el koyma engelleme söz konusu değil. Not:Kişisel bilgisayarlarla bsa`nın alakası yoktur ayrıca BSA`ya dahil olan yazılım gurupları var bu guruplar yıllık bütce ayırırlar (Autodesk,Adobe vs) gurupları bir şekilde öğrenmeniz faydalı olacaktır.
Celalin dediği gibide programı silmek çare değil format yada güzel bir kayıt defteri düzenlenmesi gerekmekte
BSA`ile dans eden birkaç arkadaş daha var onlardan daha detaylı bilgi alabildiğimde bi ihtimal burda belirtirim sonucda suç işleyin demiyecem hakları anlatıcaz :)


Serdarın dediği 3d mafyasına gelince türkiyede daha yeni peydah oluyor demek.
Uzak doğuya bir göz atmakda ordaki arkadaşlara sormakda fayda var;)

Son fikrime gelince (freelancer arkadaşlar hariç) hangi yazılımı kullanıyorsanız kullanın lisans ücretini kendisi karşılayacaktır lisans dışı kullanımdaki gibi güncel olmak masraflı olacaktır ama 2-3 yılda bir yeni sürüme geçerseniz çoğu yazılım firması hatrı sayılır indirim yapacaktır.


©Mehmet KALAMAN | DXF
2014-12-13 02:17:52
  • Offline
  • Erkek
Özkan kardeşim isimilerini zikret
hasan564hasan alkanAvatar

Özkan kardeşim isimilerini zikret ki herkes bilsin.Ben bu durumu bizzat kendim yaşamış bir insan olarak söylüyorum.Şirket politikaları çok enteresan.Hani bilmeyen bir insana çok rahat pazarlayabilirler ürünlerini fakat ben toplantıda sorduğum sorulara cevap dahi alamamıştım.Farklı cevaplar veriliyordu.Bunun yanlışlığı ve doğruluğu ancak yaşanarak görülür.O yüzden de bu konu hakkında birilerinin yalan söyleyip söylemediğini sorgulamak yerine gerçekte nasıl bir politikları var objektif olarak bunu sorgulamak daha doğru olacaktır.Şimdi nasıldır bilemem ben 1 yıl öncesini söylüyorum.Hayırlı günler.


2014-12-13 12:40:01
  • Offline
  • Erkek
isimlerini zikretmiyelim şimdi kendilerini
kalyonözkan özdemirAvatar

isimlerini zikretmiyelim şimdi kendilerini ifşa ettiler zaten.. :) kaçamak cümlelerle komedi yaa hakkaten komedi aynı piyasada çalışıyoruz aynı tasdan yemek yiyoruz ama birileri çıkıp mağdur olan insanlara destek çıkacağına inkar ederek ya siz öldü fiyatlarına bik bik buk buk gibi cümlelerle bu mesleğe gönül vermiş emek vermiş insanların önüne engel oluyorsunuz.. kim bilir geçmişde nice parasız ama yetenekli insanları bu ve benzeri yollarla hakaretle tehditle caydırmıssınızdır..o firmadan selam fakirler ölsün sürünsün parası olmayan hesabını savcıya versin.. eyvallah eyvallah serbest piyasa ahlakını daha edinememiş egosu şişkin cepleri delik insanlara sesleniyorum burası dağ başı değil kimse kimseye hakkı dısında daha fazla hak talep edemez. birileri öldü fiyatına iş yapıyorsa al o elemanı kendin çalışdır belki daha çok para kazanabilirsin. beceremiyorsan da kimsenin sanatına ticaretine laf etmiyeceksin..


....
2014-12-13 13:46:51 Edit:2014-12-13 13:47:55
  • Offline
  • Erkek
Et et Özkan...
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Et et Özkan... Et bakalım kimmiş bik buk buk buk yapanlar bizde bilelim.

Kimmiş FGA nın maaşlı çalışanı bizde öğrenelim.


www.leventoget.com
2014-12-13 14:38:41
  • Offline
  • Erkek
arkhe74 Not. FGA
kalyonözkan özdemirAvatar

arkhe74
Not. FGA Sevenler Örgütü üyesiyim. Burda reklam yapıyorum. Tek amacım Hakan arkadaşımızı eleştirmek, FGA`yı övmek. Çünkü ben manyağım.

senin derdin nedir ortamı bulandırmak mı.. sen ciddi bir meselelerde insanlara bu şekilde mi cevap veriyorsun.. her lafı üstüne alarak neden cevaplıyorsun.. adını ismini zikrettik mide muhattap oluyorsun adımı yazıyorsun..


....
2014-12-13 15:35:55
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!