Genel Konular : Fantastik sinema projesi

Elementin neye dönüşeceğine Yönetmen
murataksay

Elementin neye dönüşeceğine Yönetmen film sırasındamı karar verecek? :D


2014-05-06 22:10:43
  • Offline
işin ciddiyeti ne kadardır
rakunnerrakunner

işin ciddiyeti ne kadardır bilmiyorum ancak burada size yardımcı olmasını istediğiniz arkadaşlardan sadece genç ve bu işe yeni başlamış hevesli çaylaklar olabilir. böyle olursa da beklentinin altında bir durum olabilir. tecrübeli arkadaşlarda büyük ihtimal "projede ismi geçecek" vaadine pekte itibar etmezler. kaldı ki tasarım işi öyle internetten siparişlede yürütülcek bir iş değil. tasarımı yapanla görüşüp ona aklındakileri tam anlatman lazım eksiksizce yoksa kimse senin kafanın içindekileri kağıda dökemez.


2014-05-07 00:25:17
  • Offline
  • Erkek
İstediğiniz karakteri burada tasarlayacak
Problem

İstediğiniz karakteri burada tasarlayacak bu siteden 500 kişi çıkabilir, siz önce ya arkadaşların dediği gibi bir projelendirme yapın , yarışma ya da proje teklif yolu ile başvuruları alın, proje için bütçeniz nedir ? profesyonel iş istiyorsanız siz de profesyonel olmak zorundasınız.
Örnek vermek gerekirse işin niteliği şudur, istediğimiz karakterin özellikleri şudur, konsept çizimler üzerinden bir değerlendirme yapmak üzere seçilecek çalışma için bir bütçe belirlersiniz , isminizi projeye yazıcaz şeklinde istediğiniz şekilde bir geri dönüş alamazsınız.
Konsept çizimler üzerinden karakteri seçtikten sonra o karakterin esneklik ve verim analizi yapılır, belki başta size hoş görünen karakter iş üstünde ya da hareket aşamasında istediklerinizi karşılamayabilir, üzerinde değişiklikler gerekebilir, bunun içinde seçtiğiniz karakterin tasarımcısı ile revizyonlar üzerinden yeni bir anlaşma yapmanız lazım, hatta işi sözleşmeye dayandırmanız gerekli, sonra bu karakteri 3d ye dönüştürmek için gereken çalışmalara başlayabilirsiniz, sonuçta bu karakterin sizin kullanacağınız hale dönüşmesi aylar sürebilir bu nedenle bu süreçte karakteri tasarlayan kişiyi size iş yaptığı süreçte finanse etmeniz lazım, isteğinizi bu şekilde yansıtırsanız yapmak istediğiniz işi ciddiye alan daha fazla kişi bulabilirsiniz.


2014-05-07 00:46:14
  • Offline
Amca memur ciddiyeti içinde
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Amca memur ciddiyeti içinde yaratıcılık bekliyor anlaşılan :)

Devam devam, çok ışık gördüm..


21 Volts Creative
2014-05-07 07:32:05
  • Offline
  • Erkek
Tarık Bey, Sanırım
saitbakirciElektro.NicAvatar

Tarık Bey,

Sanırım yanlış yerdesiniz.

Üslubunuz çok yanlış...! Sizin altınızda çalışan tasarım topluluğu değiliz! İlk olarak bu konuyu netleştirin, Gerek TR3D Platformunda gerekse gerçek iş hayatında bu gibi o kadar konu ile karşılaşıyoruz ki, siz ilk değilsiniz. İlk olarak projenizin ciddiyetini belirtmeniz gerekiyor. Herkesin bir fikri var. Siz dubai`de bir gökdelen düşünüyorsunuz bize kenar mahalledeki yıkıntı bir ev kadar bilgi veriyorsunuz. Bu bilgilerle bu kadar ilerlersiniz.

Bir karakter istiyorsanız. resmin bütünü özetlemelisiniz, düşündüğünüz özellikleri detaylı belirtmelisiniz ki bizlerde üzerine birşeyler ekleyerek hem tasarımsal hemde içerik olarak size katkıda buluna bilelim. İşin ciddiyeti ortada yokken insanlardan ciddi olmalarını beklemeyin.

Son olarak ciddi bir iş istiyorsanız "Siz senaryonuzu yazın" Biz karakteri senaryonu yeterli görürsek tasarlarız. İş bu şekilde istenir.

İşin sonunu gösterip bir şeyler çıkmasını beklemeyin.


İyi Çalışmalar,


2014-05-07 09:38:52
  • Offline
  • Erkek
Orda o kadar insan
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Orda o kadar insan fikir vermiş, bu insanlar ne yazmış acaba diye üzerine düşüneceğine, laklak diyip geçiştirmiş adam :D

Belli ki hazır balık varsa verin, yoksa tutmaya çalışamam diyerek yaklaşıyor. Bir de üstüne adama fikir veriyoruz diye azar yiyoruz..

Çok ışık var çook..


21 Volts Creative
2014-05-07 09:56:11
  • Offline
  • Erkek
Bana da bu işi
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Bana da bu işi bedavaya yapacak adam aranıyormuş gibi geldi,kendi eskizini yapacaksın,renklendireceksin,modelleyip animasyonu hazırlayacaksın,günler aylar,ona göre done ekipman programını ayarlayacaksın,sonra projede adım yazacak diye bekleyeceksin,
"Eğer siz bu proje için kullanacağım programları lisansları ile alıp,bilgisayar ile bana getirirseniz ben bu işi yaparım" derim bende o zaman...
Saygılarımla...


www.dvamimarlik.com
2014-05-08 09:31:18
  • Offline
  • Erkek
Hep reklam ve Sinema
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Hep reklam ve Sinema Sektörü böyle işte... Adamı deli,erkeği yumoşa,kadını ırıspıya,babayı gavata çevirir...
Çooook akıllıdırlar bu tipler ... Burunlarından kıl aldırmazlar. Siz fikirlerinizi sunmaya başladığınızda alırsınız kapağı.Çünkü onlar için fikir demek kafalarındaki ile uyuşuyorsa fikirdir.Gerisine LAK LAK der ve gitti canım klavyede yazarken verdiğiniz emekler...
Siz bu kafada olan bir insanla ne kadar çalışabilirsiniz? Bırakın arasın dursun bedava tasarımcı.. Ya da kendi oturup çizsin. Sonuçta eli ayağı kalem kağıt tutuyor.
Para vermeyi hiç sevmezler... (Kesin nerden biliyorsun benim para vermediğimi? karşı tepkisi gelecek. Ama öyle,yormayın kendinizi)
Size fikir verenlerin yaş seviyelerini belirlemekle uğraşacağınıza ne diyor ona bakının.Üstün Akıl Egonuzu yendikten sonra...


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2014-05-08 12:51:21
  • Offline
  • Erkek
Adamın nicki "senarist"
Querorz

Adamın nicki "senarist" :D . Bir de utanmadan yaş seviyesinden filan bahsediyor. Senaristsiniz demek... Hmmm... Çok ilginç... İçinde bulunduğunuz tek bir proje görebilir miyiz acaba?


2014-05-08 13:13:47
  • Offline
benim anlamadığım dışarıdan bakınca
fallofaherocan birinciAvatar

benim anlamadığım dışarıdan bakınca bu site bedavaya çok kaliteli işleri zorunlu olarak yapan yer olarak mı görünüyor anlamadım biri bir şey istiyor ki genelde bunlar çok büyük sağlam kaliteli ama elde hiçbir şey olmayan projeler oluyor ne hikmetse sonra öneri verenlere de ya hadi yapın ya da susun gibi bir üslupla cevaplar veriyorlar sadece bu başlık değil ara ara geliyor böyle istekler çok ilginç belgesel tadında inceliyorum böyle başlıkları.

olur da benzer başlık açmadan önce eskileri inceleyip bu yazıyı okuyan olursa (ki hiç sanmıyorum) tek önerim var burada çok tecrübeli kişiler var cevap verdiklerinde bir bakın acaba ne diyorlar belki ilk bakışta kötü bir şey denmiş gibi gelebilir ama sizin gittiğiniz yollardan onlar daha önce çok kez geçti yani söylenen bir şey varsa sonuçta sizin iyiliğiniz için burada yapacağınız en büyük hata da sesinizi kesip dediğimi yapın demeniz olur


2014-05-08 15:03:20
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!