Genel Konular : Bir Terslik Var

yarışmaya bende katılmıştım :),
serosezM.Serhat SEZGİNAvatar

yarışmaya bende katılmıştım :), kesinlikle yolunda gitmeyen şeyler vardı TCMB de..19 aralıkta açıklanacaktı normalde :) evet 19 aralık yani 2011 yılında :)) ,sonuç süreci baya enteresandı ..şartnamade geçen süre ve özellikle kullanılacak rumuzun kriterleri açık açık belirlenmişti..ve dikkat ederseniz yarışmayı kazanan Tülay Hanımın rumuzu "ŞİRİN" çok enteresan bir şekilde onay verilmiş bu rumuza,neyse süreç hakkında bilgi vereyim biraz :

8 Eylül 2011

 

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN DÜZENLENECEK OLAN 
“TL SİMGE YARIŞMASI”NA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi, dünyada bilinirliğinin artırılması ve yazılışının kolaylaştırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere "TL Simge Yarışması" düzenleyecektir.

Yarışma başvuruları, 3 Ekim 2011 Pazartesi günü başlayacak ve 31 Ekim 2011 Pazartesi günü saat 17:30'a kadar devam edecektir. Yarışmaya ilişkin "Başvuru Formu"na ve ayrıntılı bilgiye "TL Simge Yarışması Şartnamesi" bağlantısından ulaşılabilir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

 

 

DAHA SONRA 19 ARALIK'TA BİR AÇIKLAMA GELDİ

 

19 Aralık 2011

 

 

 

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN DÜZENLENEN

"TL SİMGE YARIŞMASI" SONUCUNA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

 

 

Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi, dünyada bilinirliğinin artırılması ve yazılışının kolaylaştırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere bir "TL Simge Yarışması" düzenleneceği 8 Eylül 2011 tarih ve 2011-54 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Yarışma sonuçlarının 19 Aralık 2011 tarihinde açıklanacağı belirtilmiş olmakla birlikte, Bankamıza ulaşan çok sayıda başvurunun değerlendirme süreci devam etmekte olduğundan yarışma sonuçları ileri bir tarihte duyurulacaktır.

            Kamuoyunun bilgisine sunulur.



DAHA SONNRA AHANDA ARTIK AÇIKLANACAK DEDİĞİMİZ DİĞER BİR DUYURU GELDİ :)))

21 Şubat 2012

 

 

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN DÜZENLENEN TL SİMGE YARIŞMASI SONUCUNA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

 

 

Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması" 8 Eylül 2011 tarih ve 2011-54 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Söz konusu Yarışma kapsamında gerçekleştirilen başvurulara yönelik yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen tasarımlar belirlenmiştir. Bu bağlamda Yarışma sonuçlarının açıklanması ve TL Simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı amacıyla 22 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 15.30’da Ankara’da Bankamız İdare Merkezi Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı düzenlenecektir.

        Kamuoyunun bilgisine sunulur.



ERTESİ GÜN TV EKRANLARINDA AÇIKLANACAK DİYE HEYCANLANDIĞIMIZ ANDA AÇIKLANMASINA 1-2 SAAT KALA ŞU AÇIKLAMA GELDİ :))


22 Şubat 2012

 

 

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TARAFINDAN DÜZENLENEN TL SİMGE YARIŞMASI SONUCUNA İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

 

 

Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması" sonuçlarının açıklanması ve TL Simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımının 22 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 15.30’da Ankara’da Bankamız İdare Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenecek bir basın toplantısı ile yapılacağı 21 Şubat 2012 tarih ve 2012-13 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Ancak, TL Simgesinin farklı bilgisayar ortamlarında güvenli bir şekilde uygulanabilirliğinin gösterimine ilişkin teknik çalışmaların tamamlanabilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğundan, söz konusu toplantı ileri bir tarihe ertelenmiştir.

        Kamuoyunun bilgisine sunulur.



BEN YUKARDAKİ DUYURUDAN BİRİNİN SİHİRLİ PARMAKLARININ SONUCA ETKİ EDECEĞİNE EMİN OLMUŞTUM ZATEN,VE YANILMAMIŞTIM :))

VE SON AÇIKLAMA


29 Şubat 2012

 

 


 

TL SİMGESİNE İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

 

 

Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması" 8 Eylül 2011 tarih ve 2011-54 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Yarışma kapsamında gerçekleştirilen başvurulara yönelik yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen tasarımlar ile TL Simgesi olarak kullanılacak tasarım belirlenmiş ve TL Simgesinin farklı bilgisayar ortamlarında güvenli bir şekilde uygulanabilirliğinin gösterimine ilişkin teknik çalışmalar tamamlanmıştır.

Yarışma sonuçlarının açıklanması ve TL Simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı için 1 Mart 2012 Perşembe günü saat 11.00’de Ankara’da Bankamız İdare Merkezi Konferans Salonu'nda Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın katılımlarıyla bir basın toplantısı düzenlenecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

sadece eleştiri yapmak için değil,ortada beni ve başkalarını rahatsız eden birşeyler varki yorum yazıyoruz..yanlı değilim yani :))  ,süreci bi okuyun tekrar yorum yazın bana kalırsa.çünkü ben bu sürec baştan beri  takip ediyorum ..iyi çalışmalar cümleten..

 


"Hedefi Olmayan Gemiye Hiç Bir Rüzgar Yardım Edemez"
2012-03-07 09:44:25
  • Offline
  • Erkek
Tülay LALE
drekonNecmi DemirkeserAvatar

smiley 11  Tasarımı yapan Jeoloji mühendisi Tülay LALE 2 ay çalıştıklarını belirtmiş. üstün başarısını tebrik ediyoruz... Büyüklerimiz beğenmiş ve onay vermişse grafikerlere söz söylemek düşmez.


Game maker
2012-03-07 11:25:58
  • Offline
  • Erkek
vatana millete hayırlı olsun
serosezM.Serhat SEZGİNAvatar

vatana millete hayırlı olsun hocam,çene yormaya gerek yok bu saatten sonra zaten :D


"Hedefi Olmayan Gemiye Hiç Bir Rüzgar Yardım Edemez"
2012-03-07 11:45:12
  • Offline
  • Erkek
yazip yazmama konusunda tereddut
EgeYEge

yazip yazmama konusunda tereddut ederken yazmaya karar verdim, nomalde foruma hic yazmayanlardanim sessizlerden...itibar deniyor size iki ornek vermek istiyorum

1- alti sifir atilirken bu yarisma yapilsaydi, tekrar para basmaktan kurtulunur o kadar tl(simdi tekrar harcanacak) cepte kalir, itibar halka yansirdi!

2- Yurtdisinda yasiyan biri olarak Eylul ayinda yabanci paralarin bir anda firlamasi ve artik o seviyede devam etmesine ragmen èkonomi super`denirken, benim burda aldigim maasla %25 daha fazla alim gucune sahip oldum Turkiye de...


ben ne parti tutarim nede birilerini karalama ihtiyacim var , ama kral ciplak diyemeyenlerden olmak istemedim...Dun Hurriyette `cennette arsa vaadiyle 6milyon tl vurgun`yapilmis...

yil 2012...


not: belki bu yazimi bir sure sonra kaldirabilirim, sonuca etki etmeyecek bir durum icin yazmak pek mantikli gelmiyor ama dusuncelerimi paylasmak istedim en azindan bir sure icin...


2012-03-07 11:50:51 Edit:2012-03-07 11:57:53
  • Offline
  • Erkek
gayet güzel yazmışsın EGE
serosezM.Serhat SEZGİNAvatar

gayet güzel yazmışsın EGE niye kaldırasınki yorumunu :))..bundan sonrada sessiz kalma ,sürekli forumda görelim seni :))


"Hedefi Olmayan Gemiye Hiç Bir Rüzgar Yardım Edemez"
2012-03-07 12:02:53
  • Offline
  • Erkek
Tersten Ermeni para birimine

Tersten Ermeni para birimine benziyor oluşu çok önemli değilse bile oldukça zevksiz, tipografik olarak yetersiz olduğu aşikar. Yazık ki böyle bir şey için insanlara danışma gereği dahi duymamışlar.


2012-03-07 12:07:00
  • Offline
  • Erkek
Gerçekten çok çirkin hele
osenverOsenverAvatar

Gerçekten çok çirkin hele o çift çizgi özellikle gıcık edici.Turistler euro sanmış böylece 1 TL = 1 Euro olmuş oldu paramız değerlendi !.
Simgeyi nereye çevirirsen çevir sonuçta hep bize ...


http://3dilimkurgu.wordpress.com/ ***
2012-03-07 12:17:33 Edit:2012-03-12 17:30:21
  • Offline
  • Erkek
Malesef cennetten arsa vaadiyle
TalikaOkan EyüpAvatar

Malesef cennetten arsa vaadiyle hala milleti kandırabiliyorlar saflık diyin cahillik diyin yazık! Ege bey tabiki yazınızı kaldırmayın kişinin bir görüşe sahip olması ve bunu dillendirebilmesi çok güzel iyiki yazmışsınız. Serhat abi buarada süreci paylaştığın için teşekkürler şimdi şekillendi süreç tabiki anormal işlemiş tl simgesindense bu sürecin işleyişi daha acayip bence.


- Hiç...
2012-03-07 12:33:15
  • Offline
  • Erkek
Serhat Bey ,sizn verdiginiz
EgeYEge

Serhat Bey ,sizn verdiginiz bilgilere istinaden yazdim esasinda.Kiziyorum boyle seylere,bile bile lades olmanin acisi belkide, biraz da 3d ci dilinden soylemek gerekirse (kizanlar olabilir) ok tuslarini kaybeden `x `tusunu asamamis bir toplumun, maxi ogrenip hazmetmesi elbette beklenemez... ne zamanki su ok tuslarini buluruz ve ogreniriz o zaman ki maxi hazmederiz )

iyi calismalar herkese
Egemen Y.


2012-03-07 13:32:45
  • Offline
  • Erkek
@firkete   asıl
AledinAlaaddinAvatar

@firkete

 

asıl değinilmesi gereken konu yazım rahatlığı olmalıydı. Ne dolarda ne euroda onları simgeleyecek bir şey olduğunun sanmıyorum. Seçenler grafikerin kafasına göre atmış olduğu çizgilere kafalarına göre anlamlar yüklemişler. Asıl olması gerekenede hiç dikkat edilmemiş. Yazım kolaylığı. Düşünsene 30 tane ürünü olan adamın her ürüüün kenarına bu işareti yapmaya çalıştığını. bir süre sonra bıkacak ve işareti kullanmamaya başlayacaktır. Yani bir anlamda simge öl doğmuş denebilir. Ha aslada gömmeyecekler. Sürekli olarak bilgisayarlara bağlı yaşayacak ( bilgisayarda ne kadar zor olursa olsun sonuçta bir tuşa bakıyor)


arkadaşımın yorumuna gönülden katılıyorum simgenin yazımı çok zor hele alt taraftaki eğik kısım ekonomistlere göre bu simgenin bir süre sonra euro simgesi gibi yazılmaya başlayacagı yonunde ve eğer öyle bir duruma gelirse vay halimize :) nereye ne yazdığımıza dikkat etmemiz gerekecek


Gigabyte GTX770 OC 4GB 256Bit GDDR5 16X Intel Core i7 4770K 3.5 GHz 8MB 1150p HD 4600 Zalman CNPS11X Performa Intel/AMD CPU Soğutucu Zalman MS800 Plus Mid Tower Kasa/Siyah Samsung 24" C24B550US LED Monitör Siyah 5ms Corsair Force GS 128 GB SSD D
2012-03-07 15:32:16
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!