Genel Konular : Bir Terslik Var

Estağfurullah
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

Ben kimsenin üstüne alınabileceği bir şey söylediğimi düşünmüyorum. Benim söylediğimin aynısını "gasiyan" da söylemiş. Paranın değeri simgesinden değil alım gücünden kaynaklanır. Ben sadece bir simge ile paramızın alım gücü de artacak, dünya ekonomisinde yeri sağlamlaşacak vay şöyle olacak vay böyle olacak diyenlerin abarttığını ve kimilerini de kandırdıklarını düşünüyorum. Bu simge kalvyelerimizde Altgr+T ile oluşacak bir semboldur. Aynı €, $, £ simgelerinde olduğu gibi. Simgenin biçimi açısından fikrim ise berbat olduğudur. Ama ne yapalım kullanacağız artık. Dediğiniz gibi bunu kabul edenler %50 lik grubun seçtiği isimler. Yani gerisine laf söylemek düşmez. ESTAĞFURULLAH.


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2012-03-06 20:11:44 Edit:2012-03-06 20:15:10
  • Offline
  • Erkek
para
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Detaylara takılmıyorum ama T harfi büyük olsa daha güzel olurdu. birileri karar vermişse zaten bize konuşmak düşmez. Paranın değer kazanması için ise çok çok daha önemli şeyler gerekiyor. Bunu düşünecek vizyona sahip bir siyasetçiyi de henüz göremedim. maalesef.


Game maker
2012-03-06 20:23:53
  • Offline
  • Erkek
Bu dünyada sadece işinle
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Bu dünyada sadece işinle ilgilenip siyaseti takip etmez,fikirlerini belirtmezsen,sadece başkasının istediği hayatı yaşarsınız.Demek istediğim hayatı uçlarda yaşamak değil,sadece hayatınıza sahip çıkın,istediğiniz hayatı yaşamak için.
Evet paramın simgesi olsun çok güzel,ama öyle bir simge olmalı,90 yaşındaki komşum hacı ne o haç gibi simge mi olur dememeli,Bir ülkenin parasının değerli olup olmadığını anlamak için halkının bankalara olan borcuna bakmalı


www.dvamimarlik.com
2012-03-06 21:32:42
  • Offline
  • Erkek
Buda benim tasarımımdı tanıdık geliyor mu?
exedesignFatih EkeAvatar

Buda benim tasarımımdı tanıdık geliyor mu?

Buda benim tasarımımdı tanıdık geliyor mu? O bu bişey değilde tamam Jeoloji mühendisisin bu iş için alaylısın senin yerine değerli abilerin çizip adına göndermişler , ee televizyonda programa da çıkacaksın bari altın oran ne onu öğren öyle çık da sorduklarında saçmalama.

2012-03-06 23:09:15
  • Offline
  • Erkek
Bak bi de böylesi
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Bak bi de böylesi

İtiraf edin,bu simgenin kullanımı gayet basit... Tasarıma gelince. Kendinizi zorlarsanız daha başka ürünler de çıkabilir bu simgeden.Herkes için bir şeyler var elbet bu simge de... Bak bi de böylesi var.Hayal gücünüze kalmış :)

Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-03-07 01:12:08 Edit:2012-03-07 01:15:28
  • Offline
  • Erkek
İstediğin kadar yarışma yap,
murataksay

İstediğin kadar yarışma yap, seçenler zevksiz olunca yapacak bişey olmuyor. Kesin güzel işlerde gönderilmişdir..


2012-03-07 02:13:32
  • Offline
Neden birilerin savunuruz, ya
ETezerErgin TEZERAvatar

Neden birilerin savunuruz, ya da olayı siyasi plartform`a çekmeye çalışırız ?
Saçmalık!!!
TL`nin yeni simgesi şu ya da bu şekilde "Çirkin" Evet Kelimenin tam anlamıyla Çirkin Fatih Eke Usta Basit ama "GÜZEL" bir tasarımla bunu ispatlamış. Bu konuda tartışmaya açtığım konu siyasi değildi :)) Hele ki Konuya Atatürk gibi Saygıdeğer bir ismi katmak çok çirkin bir Hareket idi. Noldu yani ? O çirkin font ya da simgeyle Atatürk yazınca neyi ispatladınız? Simge güzel mi oldu ? Hayır, hala çirkin. Hatta Atatürk isminin yazıldığı en çirkin Font olmuş kanaatimce.
Olaylara yaklaşırken önce karşınızdakini bir dinleyin. Fark edeceksiniz ki, "Birileri, birilerine Torpil yapmış" diyoruz.
Siyaset Demiyoruz....


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-03-07 03:46:51
  • Offline
  • Erkek
holigan
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Ergin hocam, herzaman Fanatik tutkuları seven bir taraf var. "yensek de yenilsek de yanındayız" zihniyeti olduğu sürece bu devran değişmez. Takım yanlış yapınca söyleyeceksin. hatalara bile sahip çıkarsan o takım gelişemez.

Gelenekler ile siyaset yekpare bir toplumu değiştirmek için de yüz yıl yetmez. kısır döngü.


Game maker
2012-03-07 04:37:02
  • Offline
  • Erkek
bence başka birşeye benzer olması bile yeterli sebep

Ben işin güzellik, tasarım tarafına hiç girmiyorum. Ben en çok başka bir ülkenin para birimine bu kadar benzemesine takıyorum. Yani hiç mi bakılmıyor buna benzeyen var mı diye. Yeni benzersiz birşey üretmek bu kadar mı zor (olmadığını hepimiz biliyoruz). Sırf böyle tartışmalar yaşanmasın diye bile bu simge olmamalıydı. Hiç içime sinerek kullanacağım birşey değil. En basit belediye otobüsünün rengini seçmek için bile anketler düzenlenebilirken bu kadar üstüne düşülen ve üzerine anlamlar yüklenen bir mevzuda millete birşey sorulmuyor. Ve milletin içine sinmediği bu kadar gündem oluşturuyor.


2012-03-07 08:54:05
  • Offline
  • Erkek
asıl değinilmesi gereken konu
firketeyılmaz bağıran

asıl değinilmesi gereken konu yazım rahatlığı olmalıydı. Ne dolarda ne euroda onları simgeleyecek bir şey olduğunun sanmıyorum. Seçenler grafikerin kafasına göre atmış olduğu çizgilere kafalarına göre anlamlar yüklemişler. Asıl olması gerekenede hiç dikkat edilmemiş. Yazım kolaylığı. Düşünsene 30 tane ürünü olan adamın her ürüüün kenarına bu işareti yapmaya çalıştığını. bir süre sonra bıkacak ve işareti kullanmamaya başlayacaktır. Yani bir anlamda simge öl doğmuş denebilir. Ha aslada gömmeyecekler. Sürekli olarak bilgisayarlara bağlı yaşayacak ( bilgisayarda ne kadar zor olursa olsun sonuçta bir tuşa bakıyor)


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2012-03-07 09:37:56
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!