Genel Konular : Bi okusanız..

ArkadaşlaR, geçmişte herhangi bir
ulasdenizulaş deniz

ArkadaşlaR, geçmişte herhangi bir meslekte büyük hünerlere sahip pek çok usta, küçüklükte çıraklık dönemlerinde, ustalarından azar işitmiş, hatta şidete maruz kalmışlardır. Bu ustaların çırağa eziyet etmesi, onu aşağılaması için değil, genelde aklı bir karış havada olan çırağın eğiğtiminin yaygın bir parçasıdır. o yüzden, kimi zaman ustalar sert çıkışlar yapabilir ama zamanla, o sert çıkışların ne anlama geldiğini çırak ustalaştıkça anlar. Kimse burada yeni yetişecek birini caydırmaya soğutmaya çalışmıyor. Hiç bir usta bunu amaçlamıyor. Bu çırağın hatta çırak adayının bilincini tetikleme amaçlı bir davranıştır. Bu azme teşviktir. Neden ısrarla yanlış anlıyoruz? Buradaki bazı yoğun eleştirilere maruz kalan arkadaşlar, aslında geleneksel eğitim sisteminin bir biçimini uygulamaktan başka birşey yapmıyor.

Ben 2000 senesine kadar bir kamyon şöförüydüm. Lise mezunu, ( zorla mezun olmuştum ) ileride Fizik okumak isteyen biriydim. Birgün kamyoncu bir abimize Fizikçi olacağımı söyledim. Adam beni aşağıladı, ve dedi ki, " bu koltuğa oturursan bir daha asla kalkamazsın. işte o günden bir hafta sonra işime taömamen elveda demek zorunda kaldım, ve istediğim her şeyi bu şekilde elde ettim. Çalıştım, uğraştım, gece gündüz, ancak bu şekilde hayallerime kavuştum. O gün bana kızan ve aşağılayan Kamyoncu abimize hiç bir zaman içerlemedim, ve bana o davranışı sergilemeseydi hala eski bir kamyonla uğraşıyor olurdum. O abimiz eminim ki sadece beni hayalimin peşinden koşmam için uyarıyordu, ve o şek,ilde yapmasa, asla hayalimin peşinden koşmayacağımı biliyordu.

Diyeceğim şu. Kimse kötü niyetli değil. Ustalart mesleğinin layıkıyla yapılmasını ve kaliteli yeni ustaların yetişmesini hepimizden çok ister. Bunu görebilmemiz gerekir. Eğer bunu göremiyorsak, burnumuzun dibindeki gerçeği, hayat boyu pek çok şeyi görmeden geçeceğiz. İşte bu görememeler yüzünde de pek çok yaşam ziyan olacak.

Bu bir sınav ve hayatta hemen herşeyde sınavlarla karşılaşıyoruz. konuyu açan arkadaş için de burada söylenenler aslında bir sınav. Arkadaşı azme itebilecek etkenler. Mozoner`in çalışmasına ve yapılış amacaına bir bakın. onu o çalışmaya iten olumsuz koşullar olmasa, belki de o kadar başarılı olamayacak. Daha doğrusu başarısını ve yeteneklerini o kadar iyi bir şekilde sergileyemeyecek. Buradaki sert veya olumsuz tabiredilen tavırlar aslında kişisel potansiyelin ortaya çıkmasını tetikleyecek değerli etkenlerdir. Lütfen konuları kişiselleştirmeyin. Konuyu açan arkaddaşın çok başarılı olma ihtimali de var, hiç başlayamama ihtimali de var. işte bu yolu, haritayı belirleyecek ola da bu sınavları verebilmesi ile mümkün. Karşısına konulan şeyler set değil, bir üst seviyeye çıkaracak olan yüksekliklerdir. Herkes bunun engel olduğunu düşünürken, aslında bunun bir merdiven basamağı olduğunu gözden kaçırıyor. Lütfen böyle düşünün. O zaman Türker Bey ve diğer arkadaşların aslında hepimizden daha çok katkıda bulunduğunu görebiliriz.


2012-02-25 15:56:38
  • Offline
  • Erkek
Başlığı konuya göre düzenleyin
Problem

Başlığı konuya göre düzenleyin lütfen aksi takdirde konu kirliliğine sebep olmamak adına açmış olduğunuz başlığı kilitlemek durumundayız, Forum kuralları gereğince konu başlığınızı , konu içeriğine göre düzenlemediğiniz sürece kısa bir süre sonra konunuz silinecektir.


2012-02-26 14:52:13 Edit:2012-02-26 14:53:13
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!