Genel Konular : Bi okusanız..

Yahu,adamın projesi henüz kafasında.Kendine
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Yahu,adamın projesi henüz kafasında.Kendine inanmıyor aslında,kendini inandırmak istiyor.Eğer öyle olmasaydı "Başarabilir miyim?" diye bizlere sormazdı.Başaracağına inanan kişinin sorabileceği bir soru değil bu.

Örnek vereceğiniz filmi arayıp durmayın.Biz sizin yerinize söyleyiverelim."Killer Bean" diye aratırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Bu adamı örnek göstermeye çalışan ve sözde motiveci genç ergen arkadaşım,ilkönce bu adamın geçmişini okusun.Kafasındaki projesini (Killer Bean) uygulamaya dökmek için gerekli altyapısının olduğunu görecektir.

Proje kafada,çizim (kendi deyimiyle) sıfır,senaryo kağıda dökülmüş mü bilemiyoruz (İhtimaldir ki o da yok)..EEEEEE O zaman....

Çizim işinden anlamıyorsa perspektif bilgisi de zaten olmayacaktır.Her hangi bir 3D programını öğrenmesi ise MAALESEF bu şartlarda çoook zor.

Heleki Topolojik Modelleme,Kaplama,Işık,Rigleme,Render olaylarını geçtim.Animasyon yahu bu ANİMASYON.Yani canlandırma,hareket verme,hereketleri taklit etme.
Bambaşka bir şey yahu.Siz neden bahsediyorsunuz da öyle "Yaparsın edersin,yürü koçum "ahkamları kesiyorsunuz.Kolay mı sanıyorsunuz tüm bunları?

Herkesin kafasında projeler var.Ama olmuyor alt yapı olmadığı sürece.Alt yapını sağlamlaştır,işin abc sini öğren.

Sonra Romanını yazarsın.

Harfleri öğrenmeden Roman yazamayacağın gibi,eline kalem almadan da yazı yazamazsın.

Bir animasyon filminin nasıl oluştuğunu Google amcadan araştırıver.Yüzlerce döküman gelecek karşına.Ve kendine sor,"Ben bu maddelerin kaçını yaptım,kaçını yapabilirim?"

Hat da ne yap biliyor musun?Kalınca bir defter bul kendine.
Köşe kısımlarına -öyle ahım şahım bir şey değil- bir Cin Ali çiz.(Yaşın gereği Cin Ali de kimdir bilir misin bilmem :)
Her sayfaya bir önceki çizimin diğer framesini yap (Frame Bknz Google:)
Yani öyle birşey yap ki Defterin yapraklarını hızlıca karıştırdığında yürüyor gibi görünsün.Biz çocukken yapmaya çalışırdık ve baya eğlenirdik...

Burada klavye başında -bazı- ahkam kesenleri ve seni -sözde- motive etmeyi görev addedenleri görmezden gel.Heleki hayatlarında kamera dolaştırmaktan başka bir halt yapmamış olanlara.

Bak tecrübe ile sabittir.Demedi deme.Ben sert yazarım arada ama tam yazarım, aldırma...


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-02-25 05:48:34 Edit:2012-02-25 05:51:42
  • Offline
  • Erkek
Türker, Hayatlarinda kamera dolastirmaktan
blasterbozMehmet BOZ

Türker, Hayatlarinda kamera dolastirmaktan baska bir halt yapmamis olan, Bu adami örnek göstermeye calisan ve sözde motiveci genc ergen arkadas derken kastettigin kisi kimdir?
Güzel demissin: Ben sert yazarim arada ama tam yazarim;) / alt yapini saglamlastir, isin abc´sini ögren...
Arkadas bilgiyi almak icin aslinda dogru yerde ama derdini anlatamamis. Malum her yeni baslayanlarin kafa karisikligi. Galeri mimari calismalardan gecilmiyor. Zaten memlekette 2D-3D animasyon, Video efekt, Oyun sektörü yeterince ilerlemedi. Sende hali hazirda Animasyon ile istigal eden birisi olarak "Animasyon" kelimesi sana cazip gelmesi lazim aslinda.
Kolay gelsin.


http://bozgraphics.blogspot.com/
2012-02-25 08:40:53
  • Offline
  • Erkek
"Burada klavye başında -bazı-
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

"Burada klavye başında -bazı- ahkam kesenleri ve seni -sözde- motive etmeyi görev addedenleri görmezden gel.Heleki hayatlarında kamera dolaştırmaktan başka bir halt yapmamış olanlara."

Türker burda ahkam kesen kim?? Kim o motiveci ergen?? Kimse hakkında hiçbişey bilmeden insanların kişiliklerine ne hakla saldırabiliyorsun??

Çok biliyosan otur yap adam gibi işini. Milleti kösteklemekten başka işin yok. Adam ol da adam gibi konuşmasını öğren.. Gelmiş buraya artistik yapıyosun..


21 Volts Creative
2012-02-25 10:48:23
  • Offline
  • Erkek
Benim orda yazdıklarımın ne
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Benim orda yazdıklarımın ne kadarını okudun da neye cevap veriyosun aklınca??
Diyorum ki adam 7 sene uğraşmış.. 7 senede gereken herşeyi öğrenerek ilerlemiş. Oturup 3 günlük kullanıcı olarak başlamamış işe.. Ayrıca herşeyi bilen arkadaşım (arkadaşım dediysem ciddiye alma), senin dediğin animasyondan bahsetmiyorum..

Önce bi oku da anlamaya çalış insanlar ne anlatıyo diye, öyle ahkam kesmekle olmyo bu işler.. Anlayacağını bilsem seninle oturup bu konu üzerine muhabbet etmek isterdim ama boşa konuşmak olur..


21 Volts Creative
2012-02-25 10:54:23
  • Offline
  • Erkek
Yanlis anlamadiysam bahsettigin film
alperaksit

Yanlis anlamadiysam bahsettigin film "The Passenger". Ama bu filmi "8" yilda yapan Chris Jones 0`dan baslayip bu surec icinde isi ogrenen bir adam degil. Tam tersine modelleme, animasyon, isiklandirma gibi Cg`ye yonelik konularda deneyimli olmanin yaninda karakter tasarimi, geleneksel animasyon, sinematografi, ve klasik muzik kompozisyonu ve orkestrasyonu konusunda da oldukca becerikli bir adam.

http://www.youtube.com/watch?v=OGW0aQSgyxQ&feature=player_embedded

Eger bu filmden bahsediyorsan, inatla yanlis bilgilendiriyorsun forumdaki diger kullanicilari. Eger baska bir filmden bahsediyorsan bilemiyorum.

Kisa film tek kisi yapilacak bir is degil. Chris Jones hem cok yonlu bir yetenek olma konusunda hem de sabir ve fedakarlik konusunda az bulunur bir istisna. Cogumuz (belki hepimiz) tek basimiza boyle bir ise kalkissak, 20 yilda dahi ayni kaliteye ulasamayiz.


2012-02-25 11:04:43 Edit:2012-02-25 11:06:24
  • Offline
Passenger`ı biliyorum, çok da
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Passenger`ı biliyorum, çok da beğendiğim bi animasyon. Chris Jones`un sitesini de incelemiştim ve bahsettiğim kişi o değil.. Biliyorum o da sanırım 8 yılda falan tamamlamış ama adam zaten birçok konuya hakim olarak girişmiş işe..
Allah kahretsin ki bulamıyorum bahsettiğim kişiyi.. Neyse arkadaş, durduk yere bütün sinirtlerim zıpladı sabah sabah..
Herkese kolay gelsin..


21 Volts Creative
2012-02-25 11:13:00
  • Offline
  • Erkek
tespit
ereen2Eren KayaAvatar

Tespitte yanılmadığım anlaşılıyor. özür diliyor ama başlığı değiştirmeyi düşünmüyor. Sernaryo, kurgu, animasyon, montaj tek başına bunları yapacaksa hadi öyle olsun.

Tamam ara gazı verelim: Sen yaparsın aslansın, kaplasın, tek başına avatar çekersin. hadi bakalım. koş koş koş...


2012-02-25 11:39:02
  • Offline
  • Erkek
Mehmet Boz...Aslen yazdıklarım ortaya
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Mehmet Boz...Aslen yazdıklarım ortaya yazılmış yazılardı.
Kafada tasarlanmış bu tarz projelerde herkesin bir laf edeceğini,ama ilkönce kişinin kendi ikileminden kurtulması gerektiğini,sonra gerisinin yetenek işi olduğunu bahsetmek istemiş ve arkadaşın bu projeye başlamadan evvel alt yapısını oluşturmasını tavsiye etmiştim.

Eğer ki çizim bile yapamama durumu varsa (ki kendisi böyle söylüyor) O halde senaryosunu mükemmelleştirmeye vakit harcamasını Hary Potter"in yazarı üzerinden örnek verdim.Yani "mesela" deyiverdim.

Yani ortaya attığım yazılara balıklama dalan Ahmet KABAKBAŞ arkadaşımın iddia ettiği gibi benim amacım yeni arkadaşların heveslerini kırmak,onları kösteklemek değil,zamanında yapmış olduğum hataları bir başkasının tekrar etmesini önlemek amacı ile yazılmış,dikkatlice okunduğunda yön,yol,yordam gösteren yazılardı.

Alper AKŞİT Hocam,tanımayanlar öğrensin ve onun laflarına kulak versin,aramızdaki animasyon işini/sektörünü en iyi bilen kişidir.Bizler de bu tarz arkadaşlardan tavsiyeler ve acımasız eleştiriler alıyoruz.

Misal kendisine Walk cycle bir canlandırma denemesini gönderdiğimde "Berbat olmuş" kelimesini dolaylı yoldan söylemişti :)

Fakat biz kızdık mı? Kesinlikle....

Her yerde göreceksiniz.Hele ki bazı forumlarda daha fazlasıyla göreceksiniz.Yaptığınız bir çalışmayı "Çok iyi olmuş","süüüüpeeer","hacı nassı yaptın","waaooovv" gibi yorumlar ile geçiştirenlerin yanında inanın bu tarz arkadaşlar edinmeniz ve onların yorumlarını almanız gelişiminiz açısından çok daha sağlıklı.

Ahmet KABAKBAŞ arkadaşımızın dediği gibi mi yapalım yoksa?

Hiç süslü kelimelere,cümlelere gerek yok.Yapılan onca yorumlardan çıkan sonuç,
"Hacı,bir adam gördüm,herif 7 senede kendi başına kısa animasyon filmi yapmış,sen de yaparsın,sen niye yapamaz mışın,haydi bastır,yürrü koçuuum"

Gerçek yorum,gerçek motive midir bu?
Yoksa farkına varmadan asıl köstek,heves kıran kimdir?

Olaya birazda Antropoloji okuduğumdan biliyorum,psikolojik olarak baktım.Arkadaş ikilem içinde.Eğer ki arkadaş "Resim yeteneğim de var" diyebilseydi cevabım çook başka türlü olurdu.Ama yokmuş işte...

Olaya sadece program bilgisi olarak bakmamak lazım.Alper hocam diğer bilgileri saymış işte.

EEE O zaman bu arkadaşı neden kandırıp oyalayalım,neden değerli zamanını boşa harcattıralım.Bu vaktini asıl bildiği işlere ayırması daha yararlı değil midir?Ya da kendi alt yapısını oluşturmaya başlamasını tavsiye etmekten başka...


Üstadın dediği gibi,hayatımız bir yazdıklarımızla,bir de yazdıklarımızı anlamayanlara,yazdıklarımızı açıklamakla geçiyor.

Biz çok mu iyiyiz sanki,hayır.Zaten hobi olarak uğraşıyorum,acımasız eleştirilere de bayılıyorum.

Eleştirenlere,doğruyu söyleyenlere tahammülü olmayanlar lütfen kaybolsun.Zaten onlar baştan kaybetmiştir.

Ama yapmayın,doğruları konuşun.Yeni başlayanlar da buraları okuyor.
Yapmayın.Yazıktır yahu...



Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-02-25 12:53:55 Edit:2012-02-26 01:03:14
  • Offline
  • Erkek
Konuya değilde şu başlığa
halkaFurkan YILMAZ

Konuya değilde şu başlığa takıldımsmiley 2  geçen bir hoby için iyice araştırma yaparak forma üye oldum, benim açtığım konuda yanlışmı ne olmuş beni formdanda hobyden de soğuttular valla bidaha o siteye girmedim. Uyarıların tadını kaçırmayalım bence.

 

3d yi yeni yeni öğreniyorum ama istemek yeterli bence arkası mutlaka geliyor :)


www.furkanyz.com
2012-02-25 15:11:09
  • Offline
  • Erkek
Killer Bean
ulasdenizulaş deniz

Killer Bean filminin yaratıcısının röpartajını daha önce çevirmiştim. Onu örnek alacak olan arkadaşların bir göz atması faydalı olur.

http://www.tr3d.com/forum/oku/genel/uzun-bir-yolculuk-cevirisi/?x=guncelle&no=1177#mesaj


2012-02-25 15:22:46
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!