3ds Max : Sayın Drekon ve diğer yöneticiler

Bizim ırkımıza özgü birşey
keremmaxkerem maxAvatar

Bizim ırkımıza özgü birşey olduğunu pek sanmıyorum, biraz haksızlık olmuş Türk milletine sanırım. :) Ama haklısın. İnsanlar belki birazcık heves, birazcık istekle buraya yazıyorlar isteklerini, bu da biraz karmaşa oluşturuyor forumda. Ama eminol forum amacına ulaşmak istiyorsa bu böyle olmalı.

Ve şunuda söyleyim yabancı forumlar burdan çok daha fazla karmaşık.çok daha fazla sayıda konu açılıyor.Ve insanlar birbirlerine yardım ediyor sürekli.aynı şeyler sürekli işleniyor.

Bence keşke daha fazla sayıda katılım olsa , daha çok konu açılsa. Öğrenim daha fazla olurdu.

Birde şu var. Foruma yeni katılanlara " sen yenisin acemisin sen yazma" demek olmaz.. O üye nasıl öğrenecek. Yazdığı ilk konuda git google bak demek olmaz. Çnkü o adam daha yeni. Nasıl neyi araştıracağınıda bilmezki o :)) SOnra bıkar gider. Haksızlık olur bu...


2012-01-25 15:33:02
  • Offline
  • Bayan
Programlar hakkında özellikle 3DS
AR6AHMET ÖZKANTARAvatar

Programlar hakkında özellikle 3DS MAX ile ilgili tekrar tekrar açılan konular için neden "Sıkça Sorulan Sorular" diye kolay ulaşılabilecek bir bölüm açılmıyor? Var da ben mi göremedim?


2012-01-25 17:14:49
  • Offline
  • Erkek
3dsmax sıradan bir konu
keremmaxkerem maxAvatar

3dsmax sıradan bir konu değil ama. Hangi konulara "sıkça sorulan sorular " olcak.. Bu da önemli.. Yada bir komisyon kurup belirler konuları ...

Hayırlısı bakalım...Ama ben şunu görüyorum , forum yeni bir şeye doğru gidiyor.Bu dönemde sancılı olur her zaman. Ümit ediyorum kimse birbirini kırmaz...


2012-01-25 17:53:30
  • Offline
  • Bayan
Mesela forumda dikkat ettiğim
AR6AHMET ÖZKANTARAvatar

Mesela forumda dikkat ettiğim kadarıyla herkesin isyan ettiği "X tuşu"... Örnekler çoğaltılabilir.


2012-01-25 17:56:23
  • Offline
  • Erkek
Sitefen cok kez uzaklastirma
setavu-------Avatar

Sitefen cok kez uzaklastirma ve surulme cexasi ile carptirilan ve belli bi sureligine siteye sogumamaneden olan ben bu gereksiz acilan basliklarin bi sonuca varmasi umidindeyim " tanimiyorum ama hangi arabayi tercih ediyim diye baslik acan olmustu" daha nediyim abi :)))) buda olduktan sonra yeni cocuklarin isigi bulamadim max nasil aciliyor daha baslamadim ama hollowod da calismak istiyorum sorunsallari batmiyor yav :))))))


2012-01-25 21:11:07 Edit:2012-01-25 21:17:09
  • Offline
  • Erkek
25 milyon sene kalınsada
black_iceFırat BeşerAvatar

25 milyon sene kalınsada bir değişiklik olacağı kanaatinde değilim ben...


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2012-01-25 22:04:51
  • Offline
  • Erkek
Merhaba arkadaşlar, Yeni gelen
rotfireCemil T.Avatar

Merhaba arkadaşlar,
Yeni gelen üyeler üye olduklarında belki bir mesajla yeni başlayanlar için site içerisinde uyulması gereken kurallar ve kişiyi ilgi alanına göre yönlendiren ve faydalanacağı kaynaklar hakkında bilgi veren bir mesaj gönderilebilir.

Aynı konunun birçok kez açılması hususunda kişiler kafalarına takılan soru/soruların cevabını hemen almak istemelerinden dolayı sık sık konu açıp mesaj gönderebiliyorlar. Bu tür mesajlar görüntü kirliliğini ve sistemde gereksiz bilgi kirliliğinede yol açmaktadır.

Çoğu konuda sitemizde bilgi yer almaktadır. Kullanıcı herhangi bir konuyu çoğu zaman sadece anasayfada gördüğümüz "Arama Kutusunda" aramayı tercih etmemektedir. Çoğu konu hakkında ücretsiz hem yazılı hemde görsel kaynak bulunmaktadır. Fırat arkadaşımızın dediği gibi biraz hazıra konmak gibi bir alışkanlığımız var. Ama bunun için üyelik sildirmek yada yorumu beğenilmediği için tepki göstermek kişilerin 2D,3D vs. konulara ilgilerini azaltmada ve sitemize yönelik kötü imaj edinmelerine engel olmamaktadır. Bu konuda yeni kullanıcıları yönlendirmek daha uygun olacaktır.

Daha önce sistemimizde CHAT bölümü vardı. Burada o an online olan kişilere gerektiğinde soru sorulup anında cevap alınabiliyordu. Belki tekrar aynı sistem getirilebilir.

Son olarak sitede kötü içerikli mesaj yazanlar dışında kullanıcıları bilgi edinmelerinde ve isteklerini kırmamak adına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmak en doğrusu olacaktır.

Açılan konuların tekrarı nedeniye onların denetimini yapıp engelleyecek sistem yöneticisinin bir sürü işin arasında bununla ilgilenmeside ayrıca yorucu ve takibi zor bir iş olacaktır.

Yapmamız gereken saygıda kusur etmeden usulünce konu araştırıp çıkmazda kalırsak işin ehli olan kişilerden yardım talep edebiliriz.

Saygılarımla...



Rotfire
2012-01-25 22:21:24
  • Offline
  • Erkek
Katılıyorum. Herşeyden önce saygılı
keremmaxkerem maxAvatar

Katılıyorum.
Herşeyden önce saygılı olalım foruma katılıp, ilk mesajı yardım edin olanlara.

Basit sorunları olanlara da dersler kısmına yönlendirebiliriz. CHAT bölümüde harika fikir..


2012-01-25 22:57:00
  • Offline
  • Bayan
rotfire Cemil T.
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Yaklaşım çok güzel tebrik ederim.
Ben uzun uzadıya çizim proğramları ile yalnız başıma cebelleştim.Ne bilgim nedene etrafımda yardım alabileceğim hiç kimse yoktu.
Bu siteyi bulduğumda bayram yapmıştım.
Sayın Emre Şan hocamızdan takdire şayan bir fırça yemiştim.(konuyu doğru yere aç diye) üçgün sadece siyi taradım aman oğlum Şahin luzumsuz birşey yapıp banlanma büyük nimet burası dedim.
Yeni siteye yeni adepte olan arkadaşlar ukalalık derecesine gelmedikten sonra onlara asla kırıcı olmamalıyız.Sonuçta birçoğumuz bu siteden çok şey öğrendik öğrendiklerimizide öğretmek zaruriyetinde olduğumuzu düşünüyorum.
Sohbet sisteminin siteye tekrar eklenmesi gerektğini düşünüyorum.
Son Çare ise eğer mümkün olabilirse site kurallarını okumadan kayıt işlemi yapılmamasıdır.
Site kuralları+Kayıt işlemleri gibi
yani site kurallarını okuduktan sonra kayıt işlemi gündeme gelmeli diye düşünüyorum.
TEZER hocanın deyimiyle
SAYGILARIMLA


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2012-01-26 06:05:16 Edit:2012-01-26 06:19:47
  • Offline
  • Erkek
Aslinda suda olabilir her
setavu-------Avatar

Aslinda suda olabilir her yeni ogrenmeye calisan birey galeriyi takip ederek kendisine ornek teskil edecek birini secer secrigi kisiyi sik bogaz etmeden yardim talep edereger yardim goremez ise ve o kisi ukalalik derecesinde cevapveriyorsa yonetiye soyledin bu sitenin icinde olan herkese ogretmenlik gorevu yukleyecek ve admin herkes olacak bir nevi varsa mejanik robit tasariminda birisi sorsun yardim editim hos askerfeyim ama bence iyi bi uygulana olur.


2012-01-26 08:32:51
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!