3ds Max : 3ds Max Üretimi Durduruluyor mu ?

3ds max ile alınan
halkaFurkan YILMAZ

3ds max ile alınan renderler Blender kadar gerçekçi olabiliyor :))




www.furkanyz.com
2015-01-20 00:00:06
  • Offline
  • Erkek
Max`in üretiminin duracağını zannetmiyorum.
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Max`in üretiminin duracağını zannetmiyorum.

Burada bir konu açılmış ve konu nerelere gitmiş.Resmen blender daha iyidir konusu gibi olmuş.Bu konu hakkında bende birkaç şey söylemek istiyorum.

İlk önce hiçbir yazılım iyi değildir.Her yazılımda eksik,gedik birşeyler vardır.Her yazılımda yeri geldiğinde çıkmazlarla karşılaşır ve bunun için farklı yöntemler aramaya başlarsınız.Belki diğer yazılım sizin sorununuza çok kolay bir çözüm üretiyor olabilir ama sırf o çözüm içinde farklı yazılıma geçmek,herşeye yeniden başlamak mantıksız.Tamamen çıkmaza girdiyseniz veya bu işi hobi olarak yapıyorsanız sıkıntı yok.

Yazılımların birbirinden üstün yönleri olsada,asıl üstünlük yazılımı kullanan kişidedir.Buna en iyi örnek vray yazılımıdır.Vray`de kaliteli bir kullanıcının elinde başarılı sonuçlar vermekte.Hangi yazılımı kullandığınızdan ziyade,ne kadar yazılıma hakim olduğunuz daha önemlidir.Sonuç olarak isterseniz 3ds max-mental ray kombinasyonu ile iş yapın,isterseniz blender-cycles kombinasyonu ile sonuç farketmez.Önemli olan sizin harcadığınız zaman,emek ve bilginizdir.


2015-01-20 01:14:33
  • Offline
  • Erkek
natxhoнатхъо муратAvatar

tuna arkadaşa katılıyorum program degişikligi grafik animasyon 3d render gibi bir çok konuda insanları zora sokuyor bende bir ara maya konusunda araştırma yaptım gerek kurs gerekse yayın video konusunda turkçe kaynak bulmakta gayet zorlandım eger max konusunda yeni versiyon guncellemeleri yapılmayacaksa gerçekten kullanıcılarını zora sokacaktır.
her programın kendine has ozelikleri mantıgı kabiliyeti vardır.bunu projeye dokecek olan onu kullanan kitlelerdir.bugun turkıyede iş ilanlarına baktıgımızda daha hiç blender bilen eleman aranıyor diye bir ilan gormedim malesef googlede arama yaparak aradıgımız konuların cogunda bir şeyler cıkmıyorsa kullanıcıyı sıkıntıya sokar bugun çalıştıgım yerlerde olsun kursları araştırdıgımda daha programı ileri seviyede ogrenen yada ogreten kurs bulmakta zorlandım daha yeni yeni mesela turk kulanıcıların vray ile ileri seviyede renderlar alabildigine şahitlik olmaya başladık eger sizin dediginiz gibi yeni versiyonlar cıkmayacaksa max kulanıcıları gerçekten sıkıntıya sokacaktır.ayrıca kaldıki piyasada bir suru program var araştırma yapıldıgında kurs vs gibi konularda hangi programın ustumlugu varsa o kazanacaktır cunku turkıye sartlarında yabancı dil bilen insan sayısı az ve bunu 3d program kulanıcıları arasında dusunursek sayının dahada dusucegini zannediyorum.olay her türlü yayın kurs ögrenme arasında gececeginden hangisinde daha fazla ayrıntıya sahipse o program piyasada üstünlük saglayacaktır ve sizden artık ricam blender veya diger programlar olsun max e soyle üstülügü var boyle daha iyi konularda yazıların artık son bulması cunku ogrenmek isteyen
gerekli araştırmayı yapıp ona gore yol alacaktır kaldıki eger max üretilmeyecekse ben oyle yapmayı düşünüyorum.
birde farklı bir konu olarak mayayı ve maxı takip eden kullanıcılar bilecektir maxın bazı ozelikleri mayaya mayanında bazı özelikleri maxe entegre edildi ben boyle bir şeyin hasıl olabileceginide düşünmekteyim yani bitişik ikiz kardeş gibi.herkese iyi gunler ve bol kazanclı bir gün diliyorum kolay gelsin.


natxho
2015-01-20 08:23:47
  • Offline
  • Erkek
Blender`ı 3d yazılımları kullanan
halkaFurkan YILMAZ

Blender`ı 3d yazılımları kullanan insanlar bile bilmiyor ki iş ilanı olsun :))


Geçiş süreci çok sıkıntılı bende geçemedim yani.


Blender`a geçememek, 3ds max kullanmayı bırakamamak; 3ds max`in eskimiş, kendini yenileyememiş bir yazılım olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. 60mb lık, yardımlarla hayatta kalan Blender`ın 3ds max`ten çok daha fazla araç, özellik barındırdığı gerçeğini de değiştiremez. Benim dikkat etmek çekmek istediğim nokta bu.


İş kullanıcıda bitmekle beraber araçlarda önemli. Bir 3d yazılımda 1 saatte yaptığınız işi bakşa 3d yazılımda 5 dk da halledebiliyorsunuz. Siz olaya sadece son çıktı olarak bakarsanız bütün 3d yazılımları iyidir deyip geçebilirsiniz.


www.furkanyz.com
2015-01-20 08:32:40
  • Offline
  • Erkek
arkadaşlar blender 60 mb.
yazruzgazriEmir Yıldız

arkadaşlar blender 60 mb. değil , sitesinden indirirken 60 mb. lık bir rar dosyası indiriyosunuz. çalıştırabilmek için rar ı açtığınızda ise 270 mb. bir program haline geliyor. tabikide 5 gb. lık max e nazaren hala çok ufak bi sayı bu. ben yinede bilgi olsun diye dedim ....


2015-01-20 08:49:51
  • Offline
  • Erkek
Ayrıca max i hız
yazruzgazriEmir Yıldız

Ayrıca max i hız açısından değilde , yetenek olarak eleştiren arkdaşalara soruyorum. max de ne yapmaya çalışıtınzda yapamadınız ? , max de olmayıpda blenderda olan yada maya da olan ne var merak ediyorum?


2015-01-20 08:56:07
  • Offline
  • Erkek
3ds max ile çalışmak
halkaFurkan YILMAZ

3ds max ile çalışmak için için script ve pluginlerle doldurmak gerekiyor. 3ds max i hayatta tutan şey bu.

Emir Bey bu iki programı yalın halde karşılaştırmaya bile gerek yok yani yukarıda örnekler verdim zaten. Akışkan sıvı mesela.


www.furkanyz.com
2015-01-20 08:59:21
  • Offline
  • Erkek
bir programa iyi etiketi
firketeyılmaz bağıran

bir programa iyi etiketi yapıştırmanın ölçüleri nelerdir? Önce bunlar üzerinde mutabık kalalım; sonrası daha kolay.

- Opeartörün ihtiyaclarına diğer çalışmalarla birlikte entegre bir şekilde cevap verebilmeli.
-Operatörün kullanım kolaylığı olmalı... Yani opearatör tasarım esnasında tasarımdan olabildiğince az uzaklaşmalı. Tasarımcının düşünce hızına entegre olmada sorunu olmamalı. ÖZel yetenek isteme oranında başarı sayısı azalır.
-Olabilidğince çevre elemanları ile uyumlu olmalı.

Varsa sizinde önerilerinizi beklerim..

Sonradan şu program bu program denilebilir.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2015-01-20 09:45:13
  • Offline
  • Erkek
max de akışkan sıvı
yazruzgazriEmir Yıldız

max de akışkan sıvı ile ilgili pluginsiz yapılmış bir kaç similasyon

http://www.youtube.com/watch?v=7GVVvZgO9U0

http://www.youtube.com/watch?v=t_ONW5zwnD4

http://www.youtube.com/watch?v=RPTZ3yseyxI (tam emin değilim bundan sanki glue kullamışlar gibi geldi ama video açıklamasında öyle bişey yazmıyodu)

iş yerindeyim çok detaylı araştırma yapamadım .....
Bunlar çok basit derseniz demekki daha prof. bişeylere ihtiyaçınız var o zaman naidad yada realflow girer işin içine...


2015-01-20 09:51:13
  • Offline
  • Erkek
Diyorum ki bir yazılıma
halkaFurkan YILMAZ

Diyorum ki bir yazılıma 3000-4000 dolar verdikten sonra doğru düzgün bir sıvı animasyonu yapmak için niye 500-600 dolar daha verelim ?


Reactor ü geliştirmek yerine kaldırdılar, yerine başka birşey getirdiler o da gideni aratıyor.



Ve o animasyonlar spray gibi sıvı dinamiği üzerine çalışılmamış baya basit kaçan şeyler.


Blender ise bambaşka

http://www.youtube.com/watch?v=-AiLyQWXjIg


ve herhangi bir ücret istemiyorlar.

@firkete

Katılıyorum.


www.furkanyz.com
2015-01-20 10:21:57
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!