3ds Max : 3ds Max Üretimi Durduruluyor mu ?

3ds Max Üretimi Durduruluyor mu ?
kemal_sglmhakan ercn

Arkadaşlar internette Autodesk`in Softimage 2015 versiyonunun son sürüm olduğunu ve bundan sonra yeni bir sürümünün çıkmayacağını duyurması üzerine sıradaki programın 3ds Max olacağı yönünde söylentiler var.Autodesk`in böyle bir karar almasında son dönemde 3 boyutlu görselleştirme teknolojilerinde gerçekleşen 3d scanner ve printerların ve benzeri teknolojilerin gelişmesinin bir etkisi olabilir mi? Herşeyden önemlisi 3ds Max`in üretimi gerçekten durdurulacak mı? Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa bu konuda bir açıklama yapabilirler mi acaba?


2015-01-05 14:31:52
  • Offline
  • Erkek
abi yeni yeni ısınıyoduk
yazruzgazriEmir Yıldız

abi yeni yeni ısınıyoduk programa yaa... tüh görüyon mu :) , hangi söylentiler kimden duydun ki ?


2015-01-05 16:27:27
  • Offline
  • Erkek
En azından uzun bir
exedesignFatih EkeAvatar

En azından uzun bir süre bunu yapmayacakları belli çünkü maya veya max`e geçiş yapabilirsiniz diye bir not düşmüşler.
"We understand that you will now need time to re-evaluate your production capabilities. To help you, we are offering Autodesk Softimage Subscription customers special no-cost options to migrate to either Maya or 3ds Max software while continuing to use Softimage in production. These options will be available until February 1, 2016. Upgrade paths are also available for customers who are not on Subscription."
Bunu softimage`e yapacaklarına max`e yapsalardı daha isabetli olurdu.
hantallıktan çatlayacak program.


2015-01-05 16:28:18 Edit:2015-01-05 16:29:16
  • Offline
  • Erkek
3ds max in yeni
izzetizzet ALŞAN

3ds max in yeni versiyonlarının çıkmayacağını düşünmüyorum yani program devam edecektir hatta autodesk maya ve 3dsmax e ağırlık vereceğini düşünüyorum.3d yazıcı teknolojisinde de max maya kullanılabildiği için 3d yazıcılar, max maya gibi programları kötü etkilemez.3ds max dünya çapında oyun dan medya sektörüne film sektörüne, mimari sektöre hitap eden ve kullanılan bir program softimage`ın ise max kadar kullanıcı yok.Autodesk Türkiye Kullanıcı Topluluk ekibindenim en azından autodesk türkiye kanadında bu tür söylentiler duymadım


https://www.3dokulu.com Türkiye`nin 3D Eğitim Platformu
2015-01-05 17:20:03
  • Offline
  • Erkek
Mimari görselleştirme konusunu hariç
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Mimari görselleştirme konusunu hariç tutuyorum, motion graphics`in geleceği C4D`de gibi görünüyor..

Animasyon için de belki ilerde 3dsmax`i Maya`ya kaydırabilirler. Mimari ve environment işleri için yine kullanılır ama Maya`yı animasyon için daha ön plana çıkarabilirler sanki..

Ben olsam öyle yapardım :D


21 Volts Creative
2015-01-05 17:55:05
  • Offline
  • Erkek
Peki Autodesk`in Max ve
yavuzSerkan Yavuz

Peki Autodesk`in Max ve Maya yerine bunların özelliklerini kapsayan yeni bir yazılım çıkarma gibi bir düşüncesi olabilir mi?

Yeni nesil yazılımların yanında Max`in ve Maya`nın çekirdeği eski kaldı. Yeni çıkan donanınmların karşısında yazılımları revize etmek daha zor olabilir.

Autodesk böyle bir girişimin altından kalkabilecek donanımı var mıdır?
(Ya da şu şekilde de sorulabilir: Autodesk Max, Maya, Softimage vs`i alırken geliştirici ekibi bünyesine kattı mı, yoksa kendi ekibi ile mi devam ediyor.)


2015-01-05 18:02:09
  • Offline
  • Erkek
bence blender faktörünü unutmayın
firketeyılmaz bağıran

bence blender faktörünü unutmayın
blenderin mantık yapısı maxdan daha iyi
operatörü rahatlatacak davranışları çok daha fazla. Üstelik pek özelliği bünyesinde tutuyor. 5 sene sonraki blender maxı sollar da geçer. Belki maya devam edebilir bilmiyorum...
Blender in şu anki en büyük eksikliği render kısmında. Biraz karışık. Onu çözdülermi işin büyük bir kısmıda biter. Üstelik ücretsiz. Vray biraz risk alıp blendere destek verse bence ciddi bir satış rakamı yakalar.

D nin geleceği ise gayet parlak

http://www.holoarc.com

tamamen türk tasarımı


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2015-01-05 18:18:10
  • Offline
  • Erkek
yabancı 3d magazine dergileri
3ddesenmustafaAvatar

yabancı 3d magazine dergileri indirdim gidişat maya,zbrush,blender ve vfx üzerine


2015-01-05 19:36:35
  • Offline
  • Erkek
3d scanner olayının max
rakunnerrakunner

3d scanner olayının max ile bağlantısını kuramadım acıkçası tarama sonrası işlemler için zaten gene ayrı yazılıma ihtiyaç duyulur. 3ds max dünya genelinde modellemeden çok oyun, sinema, render çözümlemeleri gibi sektörlere hitap eden bir ürün olmakla birlikte autodeskin şuanda en çok saten ürünlerinden biri. ülkemizde daha çok mimari amaçlı kullanıldığı için diğer güçlü yönleri çok fazla bilinmemekte. çok ilerde belki tek bir yazılımda toplanabilir ve bencede daha hoş olur ama bıçak gibi kesip atmazlar birden. şu anda altın yumurtalan tavuğu bitirceklerini sanmıyorum.


2015-01-05 19:48:31
  • Offline
  • Erkek
Max?
limitVolkan ÇalışkanAvatar

2012 idi, 3D Studio Max ve Softimage`ın üretiminin durdurulacağı dedikodusu dolanıyordu ortalıkta. Çok geçmeden Autodesk böyle bir şeyin sözkonusu olmadığı konusunda açıklama yapmıştı, fakat şimdi Softimage için yolun sonu geldi. O yüzden Max konusunda ne yapacaklarını kestirmek bence mümkün değil. Ama Max kendine has, kalabalık kullanıcı kitlesi olan bir program, sonunu getireceklerse bunu bir anda yapmazlar sanırım (umarım).


Revo Endüstriyel Tasarım - CNC İmalat Çözümleri - Prototipleme https://www.youtube.com/channel/UCv9rVGrOM7W_QlhBrci0mig
2015-01-05 20:28:18
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!