Pixar ve dreamworks niye diğerlerinden farklı? - sayfa: 2

Cvp

Hunturk

Sizin söylediklerinize ek olarak, bu tür firmalar kendi yardımcı eklenti(plug-in) lerini kendileri yapıyor diye biliyorum. Belki gelişmiş animasyon, render, materyal düzenleyici sistemleri yapmışlardır onları kullanıyorlardır.

2007-08-01 09:03:14

Cvp

niluferDurna

artık pixar diye bişi yok, belki önce bunu bilmek lazım, neden iyi sorusundan önce [G2]

2007-08-01 21:35:43

Re:Cvp

çağatay köroğlu

[quote=17187] Yazan: Hunturk

Sizin söylediklerinize ek olarak, bu tür firmalar kendi yardımcı eklenti(plug-in) lerini kendileri yapıyor diye biliyorum. Belki gelişmiş animasyon, render, materyal düzenleyici sistemleri yapmışlardır onları kullanıyorlardır.[/quote]

ayrıca sadece fınal fantasy ıcın ayrı bır 3d program yazıldıgını hatırlatmak ısterım

2007-08-01 21:55:40

Cvp

kalimba

Çok büyük bir ekip, ne yaptıklarını biliyorlar ve çok organizeler. Sırf koordinasyon için bir ton adam var. Maketçisiydi, kostüm tasarımcısıydı, animatörü, ses efektçisi, seslendirmesi, çizimle alakalı kişiler, storyboarda görevliler, senarist, yönetmen, yapımcı, teknolojik atyapı, reklam zart zurt bi ton adam işin içine giriyor. Animasyon filmlerinin dvdlerinde filmlerin yapım aşamaları vardır. Bunları izleyince zaten sonucun tesadüf olmadığını anlamak hiç de zor değil. Çoklar ve çok yetenekliler. Bu işte tecrübe sahibi olmuşlar.

2007-08-01 23:37:32

Re:Cvp

emreşan

[quote=17191] Yazan: niluferDurna

artık pixar diye bişi yok, belki önce bunu bilmek lazım, neden iyi sorusundan önce [G2][/quote]

neye istinaden böyle söyledin anlamadım. buradaki yazılanları tam anlamadın sanırım. Bizdeki gibi doğan grubu star ı aldı öldürdü durumu yok . firma faaaliyetlerine farklı ortaklıklar ve anlaşmalar ışığında devam ediyor.

http://www.pixar.com/companyinfo/about_us/overview.htm

2007-08-02 11:21:37

Cvp

Azalin

ya pixarı disney aldı tamam.Ama konu bu değil.Neyse;
peki türkiye de böyle animasyonlar yapanlar yokmu?Ben pek görmedim açıkçası.Bi arslan elver kardeşin animleri yumuşakdı gördüğüm kadarıyla.Başka da görmedim.Zaten onlarda yurt dışında çalışıyor.Türkiye de bu teknikleri bilen birileri yokmu yani?

2007-08-02 12:56:46

Cvp

iceman

Çok genç yaşta aramızdan ayrılan arkadaşımız Tuğhan´ın da ( [G12] )bu konuda çalışmaları vardı. Max kullanıyordu. En son yaptığı çalışmalardan biri ise animasyonda flex özelliği idi.

2007-08-02 15:44:10

Cvp

Problem

Aslında bizde de bu çeşit bir işi yapabilecek bir çok kişi var , fakat sorun şu ki , böyle bir projeye harcanacak (ön görülen tahmini süre) 24 aylık süreyi kim finanse edecek, bir produktör çıksa dese ki evet beyler animasyon film yapıcaz 20 kişilik bir ekip bunun içinde tasarımcısı, yönetmeni vs.. 8-10 kişi modelleme , kaplama , animasyon vs.. geri kalan video , composite, vs, sonra şirketin imkanları ile tiyatroculara seslendirilecek ,
Bu çalışma süresi içinde (24 ay) aylık ...........ytl maaşınız var, herkes kendine verilen işi yapacak vs..
Türkiyede böyle bir işe sermayesini koyacak firma tanımıyorum henüz, eldeki imkanları kullansak , 20 kişinin çeşitli seviyelerde 2 yıl maaşı, programlara ve stüdyolara harcanan paralar , ve bu harcamanın en az 10 katı reklam ve yayım giderleri, dağıtımı vs...

Bu parayı kimse bu işe yatırmaz, çok güçlü sponsorlar bulunursa belki bu göze alınır, ama bu sefer işin geri dönüşü yani kazanılacak paranın harcanacak parayı karşılaması garanti değil, film çok satarsa veya izlenirse 3. günü korsanı ortaya çıkar.

Şimdi böyle bir yatırımı yapmaktansa bu yatırımın 1000 de 1 i bir fiyata yabancılar tarafından yapılan bir filmin yayın haklarını almak çok çok daha ucuza geliyor, reklam, yayım, çalışan , yöneten vs.. zaten halledilmiş,

100 lira yatırım yapmak yerine 2 liraya yapılmışı var.
İşte olayın özü bu dur .

Bu olay tıpkı otomotiv sanayinin Türkiydeki durumu gibi, yerli bir otomobilş üretmek 100 liraya maal olurken , yabancının otomobilini alıp burada monte edip satmak 2 liraya maal oluyor,

İdealizm ve yaratma hırsı bu noktada bitiyor olay sermayenin değerlendirilmesine kalıyor.

Çok yetenekli 3D konusunda kendini geliştirmeyi ideal edinmiş gençlerimiz ne yapıyor?
Kimse 2-3 yılını yukarıdaki şartlar nedeni ile riske etmiyor, onun yerine daha ufak ve garanti paralı projelere , mimariye vs.. yöneliyor.

çok uzun zamandır bu sitedeyim ve gözlemlediğim şu ki, ortalama yeni bir 3d kullanıcısı takriben 6 . ayında bu işten para kazanma hırsına bürünüyor, modelleme vs, az kavramak ve v-ray i yüklemeyi öğrenmek yeterli oluyor, çünkü piyasada herkesin kendine göre bir müşterisi çıkyor.

Şimdi kolaysa birlikte cevaplayalım , Türkiyede bu teknikleri bilsen bile ne yapabilirsin?

2007-08-03 05:15:30

Cvp

Azalin

Dünya çapında bi film yapılsa korsandan korkulmaz gibime geliyor.Sadece türkiyede satmaya kalkarsanız tabii korsan bitirir sizi.Ama bi Toy story veya final fantasy gibi film yapılacağını bilse belki sponsor bile riske girmeyi göze alır.Ama Türkiyede bu çeşit film yapabilcek insan olduğunu zannetmiyorum.Animasyonda yeterli olabileceğimize inanmıyorum.Cesur balık diye bi anim film var piyasada.O bile animasyon olarak gözüme hoş gelmiyor ve seyretmedim bile.Olmuşken ya tam olsun(disney le yarışabilcek düzeyde)yada hiç olmasın.Emeğe yazık olmaz belki ama para için aynı şeyi söyleyemem.

2007-08-03 12:06:08

Cvp

helersu

Hocam bu organizyonu anlamak için star wars filminin 3 ncü bölümünün kamera arkasında 10 sn. lik görüntü için yapılan bi kamera arkası var. eğer onu bulabiliyorsanız izleminizi tavsiye ederim. Sadece 15-20 kişi light saber tasarımı yapıyordu...gerisini siz düşünün birazda para tabii.

2007-08-21 22:08:08