bina

bina bina - mustafa bülent keskin

zenozena (mustafa bülent keskin) program: sketch up ve 3ds max 2012 Süre: 2 gün ama ara ara 12 yorum yapıldı 0/10 (1 kişi beğendi)

Merhaba bu tasarım hayalidir.Modellemeyi sketch up ta yaptım.aynı zamanda c4d ve 3dsmax ta kullanıyorum.ama şuna kesinlikle eminim sketch up kadar hızlı mimamri modelleme yapacak bir program şu anda yoktur bence.sketch up`ın snap sistemi çelik gibi.pat pat pat ve iş tamam.
neyse efendim.sketch upta modelledik 3dsmaxe fxb olarak yolladık.sonra dokulandırma aptık.mental ray ile renderladıktan sonra ps de birazcık renk ayarı yaptık.

saygılar.....

bina 1

bina için Yorumlar

sa
fastblackman

işin doğrusunu söylemek gerekirse biraz daha ayrıntıya girilmesi render ayarları ve metaryellerle biraz daha uğraşılması gerekiyormus gibi duruyor


2012-05-29 23:28:50
  • Offline
işin açıkcası binanın üzerindeki
zenozenamustafa bülent keskin

işin açıkcası binanın üzerindeki dokular da bump yok.düz renk.renderda gerci gi var.ben burda başka bir şey denedim oda şu.sketch upta modelledim maxa import ettim.ve hızlı netice aldım.aynı modeli maxta sketch up hızında modellemek imkansız.max artık hantal geliyor bana.tabi bu düşünce benim şahsi kanaatim.
yorum için teşekkürler.....


61fx
2012-05-29 23:50:23
  • Offline
  • Erkek
sa
fastblackman

anladım..modellemen 2 gün ara ara sürmüş yanlış anlamadıysam program hızı programa alışmakla alakalı bir durumdur...benim yapmış olduğum çalışmalara bakarsanız onları ben 3d maxda 3 saatte hem modelliyorum hemde render ediyoprum. bu çalışma 2 gün ara ara sürdüyse bence sen pratiğini arttır başla bence bu şekilde yazıyorum umarım sizi kızdırmıyorumdur amacım sizi germek flan değil amacım sohbet gezerken denk geldi snn tasarım öle yazdım muhabbet olsun diye


2012-05-30 00:16:49 Edit:2012-05-30 00:18:09
  • Offline
hem max hem de
mmryegy emre gunAvatar

hem max hem de sketchup kullanan biri olarak konuya müdahil olayım ben de mustafa bey gibi düşünüyordum önceden ne büyük hata yapıyormusum elim maxe alıstı kısayollarına ve calısma sistemini kavradım 1 saate cıkarıyoum detay çizimlerini.sketcuhda vertexlerle oynamak için ayrı bir plugin olucak yok pencere için ayrı plugin render olayı zaten hikaye onun vray 60 mb kotalı tek suan SU da kullandıgım catı plugını onu da batzal roof designer ı tama kavrayamadım ondan kullanıyorum.sketcuhp ufak işlerde belki bir nebze göz boyuyor ama iş detaylandıkca max farkını koyuyor.maxle karsılastırmak bile bana komik geliyor artık :)


pritzker
2012-05-30 01:44:31
  • Offline
  • Erkek
tabiki görüşlere saygı duyuyorum.eğer
zenozenamustafa bülent keskin

tabiki görüşlere saygı duyuyorum.eğer kafandakini hızlı bir şekilde yapabiliyorsan
o program en iyisidir.hatta bu word paint olsa bile.ben maxin içerik olarak sketcten daha ağır opisyonlara sahip olduğunu biliyorum.ama sketch upın arkasında google devi var ve sketch up bence devrim sayılabilecek bir sistem geliştirdi.
komik gelmesin ama maxin yapıp sketchupın yapamayacağı bir model olacağını sanmıyorum.bakın model diyorum animasyon fizik vs işlerde maxla teraziye giremez tabi.lumen tr ve sketch upla yapılan işlere bakın

http://www.youtube.com/watch?v=4JiJ44gbS8Q

bence sketchupı yabana atmayın.çok dost bir program...hem google sakat dala basmaz.

sketch up kesinlikle modellemede noksan değil.evet renderi iyi değil onuda maxa import edip çözmek mümkün.
bende max kullanıyorum ama program bana hantal geliyor.biraz daha belki vakit ayırmam gerekiyor olabilir.
ama sonuçta hepsi sağlam programlar.en iyisi senin hayal gücün tabi.....
zaman ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ediyorum.


61fx
2012-05-30 08:06:48 Edit:2012-05-30 08:14:03
  • Offline
  • Erkek
dünya capında kullanılıyor olmasının
mmryegy emre gunAvatar

dünya capında kullanılıyor olmasının sebebide bence googledır ve 3d ware house insanların ilgisini çekiyor keske max de öyle bişey olsaydı diyorum acıkcası.


pritzker
2012-05-30 10:41:54
  • Offline
  • Erkek
insanlar 3d ware houseden
zenozenamustafa bülent keskin

insanlar 3d ware houseden 3d dosyaları indirip 3dmax ta kullanıyor.örnek ev yaptın iç dekorasyonda tonla veri var.al kullan.bu müthiş bir kolaylık.
üstelik bedava.max bunu yapmaz çünkü üst düzey çizimlerin bedavaya el değiştirmesini istemez.zira bu işten para kazanan ciddi siteler var.
öyleki adam bir helikopteri 700 doalra satıyor bu sitelerden.
neymiş ware housede poligonlar düşük ve objeler dandikmiş.hiçte bile sağlam objeler var.bozuk olanlarıda tamir etmek hiç de zor değil.

ama şu bi gerçek bu iş ilerliyor.ben çok isterim ki böyle işi bilen bir ekiple bir sinema filmi yapmak yada bir sinema filmi için 3d fx hazırlamak.bu işin gideceği yer odur.


61fx
2012-05-30 14:37:30
  • Offline
  • Erkek
sa
fastblackman

haklısınız bu ülkede birlikçe hareket edilmemesi bazı işlerin yavaş ilerlemesine needen oluyor normal şartlarda bu ülkede her işin profesyonelleri olmasına rağmen elle tutulur bir çizgi flim olsun animasyon olsun daha yapılamadı veya ben bilmiyorum allah cümlemize kolaylık versin...


2012-05-30 17:32:53
  • Offline
http://www.3dmodelfree.com/ bu arada bu
mmryegy emre gunAvatar

http://www.3dmodelfree.com/ bu arada bu siteyi cok seviyorum sizlerle paylasayım dedim bu ara bir yarısmaya hazırlanıyorum cok işime yarıyor :)


pritzker
2012-05-30 19:37:29
  • Offline
  • Erkek
teşekkürler bu paylaşım için....
zenozenamustafa bülent keskin

teşekkürler bu paylaşım için....


61fx
2012-05-30 23:18:54
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!

zenozena Diğer Çalışmaları