V-Ray : hızı artırmak yardım !

hızı artırmak yardım !
cfttfcdursun ÜMİTAvatar

slm arkadaşlar İ7 2670QM(2,2ghz , turboboost ile 3,1ghz) ram 8 gb pc kullanıyorum ve rander alırken ram en fazla 3 gb kadar işlemci ise turboboost ile en fazla 2,7ghz kadar çıkıyor .ben istiyorum ki bu makina rander alırken %100 çalışsın ve rander kısa sürsün bunu nerden ve nasıl ayarlıyacağım. acil cevaplarsınız çok sevinirim .

http://s17.postimage.org/sj56y78q6/rander.jpg


25524
2012-03-10 15:49:27
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Turbo boost için bir
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Turbo boost için bir arkadaşım da aynı şikayette bulunmuştu, fakat araştırdık ki, turbo boost düşünüldüğü gibi bütün çekirdekleri aynı anda etkilemiyor..
Mesela oyun oynarken 2 çekirdeğe yüklendiğini varsayalım, bu iki çekirdeği maximum hıza çıkartıyor fakat diğer çekirdeklere etki etmiyor. Render alırken ise bütün çekirdekler yük altında olduğundan, render algoritmasına bağlı olarak güç aktardığı çekirdek sürekli olarak değişiyor. Bu yüzden bütün çekirdekler aynı anda maximum`a çıkamıyor..

Ram olayına gelince, render alırken gerekli hesaplamalar, vs`ler geçici olarak ram`a saklanır.. Yani ram`in tamamını kullanmak istersen sahneni daha fazla doldurup, daha komplike hesaplatmalar yaptırman gerekir. Yani ram`in aslında render hızına doğrudan bir etkisi yoktur..

Hızını artırmak istersen OC önerebilirim fakat laptop kullanıyorsan veya masaüstü bilgisayarında standart soğutucu kullanıyorsan kesinlikle bulaşma..


21 Volts Creative
2012-03-10 17:04:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Acaba OC tam olarak
cfttfcdursun ÜMİTAvatar

Acaba OC tam olarak nasıl bişey ?


25524
2012-03-10 18:08:27
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
OverClock.. İşlemci, Ram, ekran
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

OverClock.. İşlemci, Ram, ekran kartı gibi parçaların her birinde ayrı ayrı yada tamamında birden uygulayabileceğin hız aşırtma olayı..
Örneğin işlemcin %100 yük altındayken 3.0 GHz frekansta çalışsın, sen bunu %10 arttırdığında işlemcin artık 3.3 GHz frekansta çalışıyor demektir.. Buraya kadar kulağa güzel geliyor ama asıl olay bundan sonra başlıyor. Gerekli parçaları yeteri kadar soğutamadığında işlemcinin, chipsetinin yada başka bir parçanın yanmasına neden olabilirsin..

İyice araştırıp, gözden çıkarabileceğin bir bilgisayarda denemeden iş yaptığın bilgisayarlarda deneme.. Ayrıca anakartının ne gibi özelliklere müdahaleye izin verdiği, parçaların birbiriyle uyumu, kullandığın bileşenler, malzemeler vs`ler, hepsi ısınmayı etkiler.. O yüzden iyice araştırıp dikkatlice overclock yapman gerekir.


21 Volts Creative
2012-03-10 18:44:59
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hocam bende lettop altında
cfttfcdursun ÜMİTAvatar

Hocam bende lettop altında bi tepsi fan var ama yinede olsun . Bu çok tehlikeli gözüküyo. Çok teşekkür ederim ilginiz için. Şunuda belirtmek isterim bu forum gerçekten çok iyi,kaliteli ve hızlı . Soruma en erken yanıt veren forum . emeği geçenlerden Allah razı olsun.


25524
2012-03-10 20:24:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !