V-Ray : vray rt gtx 680 ıle calısıyor mu?

bende vray rt ile
andersanonder yetiskin

bende vray rt ile render aldigimda goruntu vraye gore kotu cikiyor kartla bir alakasi yok bunun, vray rt ye gore yeniden isik ve sahne ayarlamalari yapmalisin.


2012-09-19 01:18:47
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar vray rt fiziksel
wisemanxxxMustafa BeytekinAvatar

Arkadaşlar vray rt fiziksel ve unbiased bir render motorudur. normal vraydeki global illum. metotlarından buna en yakın olan primary ve secondary bouncesta bruteforce kullanmaktır.Brute force fotorealistik anlamdaki en iyi global ill.metodudur. Fakat normal vrayde bile temiz görüntü almak için tek i7 ya da xeon işlemciyle saatler alır.
Aslında sahneniz gerçek hayattaki ışıklar vs.den değil de sahnedeki kameraya göre ayarlanmış filansa vrayrt de farklı sonuçlar alınabilir. Sahne ayarları düzgünse vrayrt ve normal vray arasında büyük bir fark olmaz. Ama vray unbiased ve pathtracing kullandığı için gerçeğe en yakın görünütüy verir.
Tabi hangi sahne üzerinden yazıldı buradaki yorumlar onu bilemiyorum fakat gamma 2.2 ye göre mi ayarladınız sahnedeki ışık ve malzemeler nedir buna göre yorum yapmak lazım ama normal şartlarda dediğim gibi görüntü ve ışık anlamında problem olmaz.
renderin kötülüğüne gelince vrayrt pathtracing metoduyla çalıştığı için her pixele render ayarlarında sizin belirlediğiniz değerler kadar hesaplama yapar ve siz süreyi uzattıkça yani max path per pixel ile belirlediğiniz sınıra göre tozlanma azalır. Maalesef tek bir i7 cpu ya da tek bir ekran kartıyla saatlerce bekleseniz de temiz bir görüntü almanız mümkün değil. en az birkaç tane nvidia kart ile cudayı seçerseniz süreniz kısalır.vrayrt şu anda piyasadaki en hantal gpu render motoru bence. ilk hazırlık evresi ve kartı aktif hale getirmesi çok uzun sürüyor. path tracing kısmı hızlı fakat hiç stabil değil. Durup dururken kitlenir. arion max live ya da -özellikle- octane render`ı tavsiye ederim.Yakın bir zamanda octane ile yaptığım bir iki animasyonu buraya koymayı düşünüyorum.Octane renderda da benzer şartlar geçerli.Pathtracing ve PMC metotlarında yine tek kart işinizi görmez.Özellikle karanlık iç mekanlarda.Fakat Octane`da ki directlight metodu her ne kadar süper gerçekçi olmasa da yine de animasyonlar için ideal.GTX 680 4 gb kartla 4-5 dakika/kare render süresiyle 720p animasyon alabildim.


www.vds3d.com
2012-11-10 16:23:01
  • Offline
  • Erkek
vray unbiased render motoru
DARK_LordMetin KALAYCIAvatar

vray unbiased render motoru değil...
adaptasyon kullanan hiç bir render programı UNBİASED değildir ;)


BIRGUN HERSEY KARANLIGA GOMULECEK... O AN GELDIGINDE OLUP BITENLERE SADECE BEN TANIK OLACAGIM
2013-05-16 14:43:38 Edit:2013-05-16 14:43:56
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!