V-Ray : vray render penceresi

vray render penceresi

merhabalar render konusuna yeni başladım vraymı yoksa mentalraymi dedim başta ama vray ın nette daha çok dersleri olduğu için onu tercih ettim
soruma gelince vray ın render penceresini frame buffer dan aktif ediyorum render alıyorum buraya kadar gayet iyi ama duplicate yapınca 3ds max ın kendi render penceresinde çoğaltılmışını gösteriyor ayrıca ayrıca vray renderin kendi penceresinden kaydedince 3ds max ın kendi penceresinden kayıt almışım gibi oluyor yani vray ın penceresinde render daha koyu ise kendi penceresinde daha açık bir renk oluyor ve öyle kaydetmek zorunda kalıyorum rica etsem yardımcı olurmusunuz yardımcı olacak arkadaşlarımıza teşekkür ederim.


2013-03-22 22:14:13
  • Offline
  • Erkek
aaah ahh necmi hocam,
palyaçohalil özhan

aaah ahh necmi hocam, forumun arama motoru her başlık altında olsa keşke de arkadaşlarımız başlık açmadan önce baksalar. ana sayfaya gitmek yerine başlık açılması kaçınılmaz olabiliyor.

cevap: iki farklı buffer`ın gamma ayarları birbiri ile aynı değil. sebebi budur. kaydederken kayıt ayarında gamma değeri olur; o değeri vray frame buffer ile aynı değere çekin. ayrıca duplicate butonu üzerinde beklerseniz, zaten 3ds max default buffer üzerinden duplicate işlemini yapacağını kutucukta belirtir. vray frame buffer bazı bilgileri de hafızasında bulundurduğu için sanırım, kendi bünyesinde çoğaltmıyor.


http://www.facebook.com/media/set/?set=a.139020102071.109153.533812071&type=3&l=e1d9bec034
2013-03-22 23:48:17
  • Offline
  • Erkek
teşekkür ederim halil bey

teşekkür ederim halil bey peki render ı kayıt ederken gamma ayarını vray deki hangi gamma ayarına göre ayarlıyacağız aynısınımı yapacağız color mapping altında bir gamma var ama değiştiriyorum gene parlak çıkıyor


2013-03-23 18:48:49
  • Offline
  • Erkek
Vray render Kurulum ce crack sorunları
harrunyHalife Harun İLHAN

Merhaba Vray render 2.0 kuruyorum ancak render sayfasını açtığımda ayarları göremiyorum, kurulumda birşeylerin eksik olduğu aşikar ancak nerede olduğunu bulamıyorum. Vray ile render alamıyorum. Lütfen birileri yardım etsin, teşekkür ederim. (kurulumdan sonra crack işlemi için dll dosyalarını max içine ayrıca plugins klasörünü de max plugins içine kopyalamak sorunu çözmedi)


Herkes gibi biri işte
2013-04-15 11:35:51
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!