V-Ray : vray penceresiz ortam aydinlatma?

vray penceresiz ortam aydinlatma?
mikayil

vrayda bir oda dusunun diserdan isik alciak hic penceresi yok vray sun kulanamiyorsunuz pencere yok sadece icerde bu aydinlatma ypilmali bir lamba ile tum oda aydinlanmali bu nasil ens aglikli bri bciemde yaplilabilir yardimci olursaniz sevinirm .


2013-01-08 08:42:30 Edit:2013-01-08 08:42:55
  • Offline
ışık verebilecek "Aplik olur

ışık verebilecek "Aplik olur avize olur." her objeyi çok iyi kullanman lazım.

Duvarlara yakın yerlerde ışık bantları varsa işin bir nebze kolaylaşır.

Genel aydınlatma için birşey diyemiyorum ama. Direk mekana göre çözmek gerekli bu tarz odaları. Pek genel aydınlatma kullanılacak mekanlar degil.






2013-01-08 10:31:23
  • Offline
  • Erkek
Gerçekçilik açısından şunu söyleyebilirim,
ArkondeRAlper SözenAvatar

Gerçekçilik açısından şunu söyleyebilirim, her tarafı kapalı bir odayı tek bir ışık kaynağıyla aydılatırsanız içerisi sadece 3d de değil, gerçek hayatta da karanlık olur :)

Odanın tasarımına ait birkaç resim eklerseniz belki daha sağlıklı bir yorum yapılabilir. Sonuçta tasarımı bilmeden nasıl bir aydınlatma ekleyebileceğinize dair yorum yapmak zor.

Kolay gelsin...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2013-01-08 13:49:43
  • Offline
  • Erkek
Aydınlatma sadece mekanı karanlıkta
fasuto53Fatih Avatar

Aydınlatma sadece mekanı karanlıkta görülür yapmak değil aynı zamanda tasarımın bir parçasıdır. Şahsen penceresiz bir ortam tasarlayacak olsam mekanın bu eksikliğini aydınlatmada yapacağım özel tasarımla karakterize edip artıya çevirmeyi düşünürüm. Ancak sen bu meseleyi büyütmeyin sadece oda görülür olsun ve bir ampul ile bunu yapacağım diyorsan kamera ayarlarına yüklen ışıktan çok. Ayrıca açık renk materyaller kullan.


2013-01-08 19:53:37
  • Offline
  • Erkek
soyle soyliym vray sun
mikayil

soyle soyliym vray sun olamdan oda nasil aydin latilir hangi vray iskik ayda defult isik kulanilir (siz sadec vraylight mi kulaniyorusnuz)


2013-01-09 09:19:36
  • Offline
vray ambient light kullanıp
OnTEC2Onur UNLUAvatar

vray ambient light kullanıp içerinin siyahını biraz alıp ışık kaynağı olarak vraylight ı shphere olarak kullanırsan dengeleyebilirsin durumu. ama dengeyi ve ambient lightın ayarını iyi yapman lazım yoksa gerçekçi görünmez. Işık ayarları biraz tecrübe gerektirir kurcalayıp iyi ayarlamanız lazım.


İnsanların ön yargılarını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. ontec.blogspot.com
2013-01-11 13:55:32
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!