V-Ray : vray light material sorunu

vray light material sorunu
design20guney halkın

arkadaşlar renderda normal kamera ve vray ligtlarla aldığım renderda spotlara atadığım vray lihgt materailda sorun çıkmıyor..
vray sun ve vray p.camera kullandığımda bunlar siyah çıkıyor.bunun nedeni nedir.bu ayarı kullandığımda spotlara genel bir ışık nasıl veririm.


2013-05-02 09:19:46
  • Offline
color renk beyaz kalsın.1
sener4186şener yıldızAvatar

color renk beyaz kalsın.1 olan degeride arttırın.


http://www.seneryildiz.com.tr
2013-05-02 09:48:23
  • Offline
  • Erkek
Normal kameralar normal max
ArkondeRAlper SözenAvatar

Normal kameralar normal max ışıklarına göre çalışırlar. Intensity değeri 1 iken ortalama bir aydınlık yakalarlar. Fakat kamera ayarlarıyla renk ve exposure ayarı yapamazsınız. Bunun için bütün sahneyi değiştirmeniz gerekir.

Vray kameraları gerçek hayattaki fotoğraf makinaları gibi çalışır. 1/500 enstantanede, 100 asa film ile bir odanın içinde fotoğraf çekerseniz simsiyah çıkar. Bu durumda ya daha düşük shutter speed kullanmak zorunda kalırsınız ya da daha güçlü ışıklar.

Sahnenizde güneş olduğuna göre enstantaneyi çok düşürdüğünüzde aşırı ışık patlamaları oluşur. Çünkü güneş ışığı çok kuvvetlidir. O zaman görünmesini istediğiniz ışıkları güneşin kuvvetine yaklaştırmak zorundasınız.

Bir hatırlatma daha yapayım, vray light mtl. sahneye sadece indirect illumnation verir. O yüzden doğrudan ışıklar kadar güçlü bir etki alabilmek için intensity(light color) değerini daha fazla yükseltmeniz gerekir. Ayrıca bu değerin ışığın yayıldığı yüzeyin boyutlarıyla da bağlantılı olduğunu unutmayın. Kapalı ir oda sahnesinde aynı light material ile 5 cm çapında bir küre koyup render edin. Sonra kürenin çapını 20 cm yapıp tekrar deneyin. Aradaki farkın ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz.

Kolay gelsin...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2013-05-02 11:48:00
  • Offline
  • Erkek
..
design20guney halkın

teşekkür ederimyazdıklarınızı deneyeceğim


2013-05-02 18:38:15
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!