V-Ray : Netlik Sorunu

Netlik Sorunu
mericbulutMeriç Bulut

Selam arkadaşlar.Ben yaklaşık 4 aydır 3ds max ve Vray çalışıyorum.Son bir aydır yaşadığım ve çözemediğim bir sorun var. Son render`larımda nedenini bilmediğim bir netlik sorunu yaşıyorum.Daha önceki renderlarımda bu sorunu yaşamamıştım. Ortam yeterince aydınlanıyor fakat objelere uyguladığım parametrelerin etkisini alamıyorum.
İlk aklıma gelen ışık yeterliliğiydi fakat ışığı arttırsam patlamalar oluştu.(exprosure çare olmadı )
İkinci seçenek olarak Nosie Trshld`u arttırdım..Render süresi uzadı sonuç değişmedi..
Üçüncü olarak Light cache`i arttırdım ancak yine sorun devam ediyor.

Tabi birde İmage Sampler filtreleri var mimari render lar aldığımdan genelde mitchell tercih ediyorum ancak bu sorun olduğundan beri hepsini denedim neredeyse..Materyal ayarları ve etkileri ile ilgili bi sorunum yok..
Ayarlardan bahsedecek olursam. Adaptive, filter Mitchell İmage sapler
Color mapping Exponiantal duruma göre Reinhard.
gi iraddianc map + Light cache

birde render resmi atiyorum ve derdimi biraz daha iyi anlatmış olabilirim sanırım. İyi çalışmalar.

3ds Max 2014 ve Vray 3.0 kullanıyorum.

http://i.hizliresim.com/ZN4ajA.jpg




2014-06-24 13:22:45 Edit:2014-06-24 13:23:29
  • Offline
  • Erkek
Her Şey Net Gibi
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Her Şey Net Gibi

Aslında her şey net gibi, sadece çok cafcaflı değil, bence çalışman 4 ay için gayet güzel Deneme yanılma yoluyla daha iyi işler çıkaracağına eminim Tırnağın varsa başını kaşırsın hesabı, sonuçta kendi stilini kendin bulucan

https://kemalbudak.tumblr.com/
2014-06-24 13:45:15
  • Offline
  • Erkek
Parkeler üzerindeki ışıltılı net
mericbulutMeriç Bulut

Parkeler üzerindeki ışıltılı net parlama oluşmuyor. ( yada eskitme görüntüsü)Gerçekçi hissi kaybettiriyor buda.Netlikten kastım buydu aslında.Bump yada vraydirt`lede bulamadım çözümü.Umarım birisi güzel bir çözüm önerebilir.Teşekkür ederim ayrıca Kemal bey.


2014-06-24 13:49:20
  • Offline
  • Erkek
Haklısın
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Yerdeki parke yansımasını arttırmanızı, renk tonunuda daha açık bir renk seçmenizi öneririm


https://kemalbudak.tumblr.com/
2014-06-24 13:56:01
  • Offline
  • Erkek
Yansımayı arttırmak çok fayda
mericbulutMeriç Bulut

Yansımayı arttırmak çok fayda etmedi.Sorun galiba burada yani girdiğim parametreler slotlarda güzel hoş görünürken sahnede sonuç vermemesi.Renk uyumu ve renk seçimleri ile ilgili ciddi sorunlarım vardı yeni yeni hallediyorum.Tavsiyeniz için teşekkür ederim.


2014-06-24 14:12:43
  • Offline
  • Erkek
Son olarak
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Son olarak diyeceğim şu ki, biraz zaman, çaba, ilgi ve denemeler sizi daha iyi yerlere getirecektir.

Yabancıların derslerini incelemenizi öneririm, onlarda paylaşım daha çok yaygın gibi.


https://kemalbudak.tumblr.com/
2014-06-24 14:23:35
  • Offline
  • Erkek
3ds max`i çok sevdim
mericbulutMeriç Bulut

3ds max`i çok sevdim pc açık olduğu sürece hep açıktır.Hep bişeyler denerim.Mesleğim icabıda işim oluyor ve bolca vakit geçirebiliyorum.Dediğiniz gibi zamanla daha iyi olucaktır galiba.
İşin aslı türkçe kaynakları hazmetmek istiyorum öncelikle daha sonra yabancı sitelerin kaynakları ve eğitimlerine devam edicem.


2014-06-24 14:28:58
  • Offline
  • Erkek
sorun kaplamalarında anladığım kadarıyla.
vinonna

sorun kaplamalarında anladığım kadarıyla. tabiki render ayarlarındada birtakım iyileştirmelere gidebilirsin ama kaplamalara yeterinc eğilmedikten sonra setup taki uğraşlar sadece süreleri uzatmaya yarar. malzemelerinin reflect ayarlarıyla oynamalısın ki ışık istediğin süzülme tepkisini versin. gerçeğe yalşaşsın. refl.glos-ior gibi alt parametrelerle denemeler yapabilirsin mesela. bence çalışmandaki sorun fazla net olması :) yani gölgelerin ve ışığın doğru yayılmıyor...
yanlış anmlama 4 ayda aldığın bu sonuç çok çok iyi.. sana tavsiyem evermotion
ın hazır modellerini sahnene merge edip kaplamalarını bol bol incelemen..
birde light larının subdivision dğerlerini az da olsa yükseltmen sonuçları değiştirecektir. iyi kaplamalar ve doğru ışıklarla kolay render ayarları yaparak kısa sürede renderlar alabilirsin.


2014-06-24 15:46:09
  • Offline
Teşekkürler hande hanım.Söylediğiniz gibi
mericbulutMeriç Bulut

Teşekkürler hande hanım.Söylediğiniz gibi yaptığım hatalar muhtemelen teknik hatalar.Render ayarından çok işin tekniğini..kaplama ve ışığın dengesini sistemini çözmeye çalışıyorum.Evermotion dan aldığım bir kaç sahne var.ama materyallerinde benden çok farklıdeğerler kullanmamışlar.Ben her seferinde sıfırdan bir sahne kurup herşeyi adım adım deneyerek tekrar ederek hazmetmeye çalışıyorum.ışık subdvisionları genelde 32 de tutuyorum render süresi uzamaması için.Söylediklerinize daha çok dikkat edicem ve tekrar tekrar gözden geçiricem.Çok teşekkür ederim.


2014-06-24 16:23:42
  • Offline
  • Erkek
Söylediğiniz gibi materyallere biraz
mericbulutMeriç Bulut

Söylediğiniz gibi materyallere biraz daha dikkat ettim.Dün gece bir salon sahnesi hazırladım hazır objelerle.Vray sun ve Vray camera kullandım. iso 200 shutter 30 f number 3..başkada bir aydınlatma objesi yok.Hala ışıkla ilgili ufak sorunlarım var sanıyorum color mapping`i değiştiğimde patlamalara sebep olabiliyo.Şuan reinhad da bu durumda.Aydınlatma için ek bir ışık kullanmam gerek mi sizce ? vray ambiant kullanınca patlıyor yada soluk bir hava yaratıyor.. bu arada sehpa uçmuyo zemine sıfır ama render da öyle çıkmış.

http://i.hizliresim.com/krN18A.jpg


2014-06-25 10:55:00
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!