Maya 3D : önerileriniz?

önerileriniz?
ekinayhanekincan ayhan

mac kullanýcýsýyým ve grafik tasarým okuyorum maya ve max arasýnda kararsýz kaldým araþtýrmalarýma göre her iki programlada ayný iþ görülebiliyor ama genelde mimari çalýþmalar için max ,animasyon çalýþmalarý için maya tercih ediliyor.Ben iki alandada birþeyler yapabilmek istiyorum kendi bölümüm gereði animasyon kiþisel merakým içinde mimari.Türkiyedede maya sektörü yok gibi birþey.Ayrýca mac kullanýcýsý olduðum içinde bilgisayara max yükleyemiyorum.Bu konudada boot camp desteði ile mac a max kurulduðunu öðrendim ama bunun nasýl yapýlacaðý ile ilgili hiçbir bilgim yok.bu desteði kulanýrsam eðer bilgisayarýmda performans düþüklüðü olurmu sistemin bir zarar görme olasýlýðý varmýdýr? Önerilieriniz nelerdir bu konuda yardýmcý olursanýz sevinirim ...


2012-02-19 23:45:25
  • Offline
  • Erkek
Aynı soruya benzer bende
murataksay

Aynı soruya benzer bende sormuşdum. Bootcamp ile max`ın güzel çalışmadığını söylediler.

2 si ilede aynı işleri yapabilirsin. Mac`in varsa direk yükle maya`yı. Veya softimage`da mac`a var galiba. Eskiden ders sıkıntısı vardı, maya hakkında ders bulunmuyordu o yüzden max daha fazla tercih ediliyordu. Kolay gelsin..


2012-02-20 01:43:24
  • Offline
"türkiyede maya sektörü yok

"türkiyede maya sektörü yok " gibi bir cümle kesinlik yanlış bir şey olur. animasyon sektörüne girmedende bu cümleyi kullnamk yanlış. bizde sadece şöyle bir sıkıntı var mayanın max kadar TÜRKÇE kaynağı yok. sen animasyona ilgi alanım diyorsan max le başlasan bile bir noktadan mayaya dönersin byük ihtimal. türkiyede de animasyon alanın da maya oldukça çok kullanılıyor buna emin olun.
ayrıca grafik tasarım da 1. yada 2. sınıfsanız ilginiz gerçekten varsa sınavlara girip animasyon bölümüne geçin derim.


2012-02-22 07:20:48
  • Offline
  • Erkek
...
ekinayhanekincan ayhan

kesin olarak türkiyede maya sektörü yok demek istemedim aslında benim internetten araştırmalarıma göre maya kullanan çok az ve iş ilanları olarakta maya yerine 3d max görüyorum sürekli ama mayanın daha kapsamlı bir program olduğunu ve ileridede mayanın 3d max in önüne geçeceğini düşünüyorm. boot cample max kullanmaktan vazgeçtim bilgisayarımda maya yüklü ve elimde türkçe maya döküman olarak sadece maya unllimited kitabı var bu kitapla en azından bir başlangıç yapabilirim daha sonra ne yapıcağımı bilmiyorum ama bu kitapla belli bir yere geldikten sonra gerisini kendim getirebilirim diye düşünüyoum yada daha iyi bir şekilde öğrenmek için bir kursa gitmeyi düşünüyorum şuan grafik tasarım 2. sınıf öğrencisiyim ve bu bölümü bırakıp animasyon bölümüne girmeyi düşünmüyorum grafik tasarım animasyon alanınıda kapsıyor genel olarak. olursa ileride animasyonda yüksek lisans yapabilirim


2012-02-25 17:59:56
  • Offline
  • Erkek
ikisinide kurcalayın hangisi daha
oytunyoytun yılmaz

ikisinide kurcalayın hangisi daha çekerse onu kullanın ikisindede mimari de yapılır animasyonda.yaş kaç bilmiyorum ama bu işlere girdiğimde 2000 yılı falandı max 4 kitabıyla başlamıştım o zamana geri dönebilsem maya kullanırdım.tercihim bu yönde olurdu.


2012-03-10 11:56:26
  • Offline
  • Erkek
öncelikle maya zaten

öncelikle maya zaten kendi alanında max den önde aynı zamanda max de kendi alanında önde bu konuyu o kadar da tartışmaya gerek yok sonuçda aynı işi bi çok proğram yapıyor öyle yada böyle.
ikinci olarak bence siz grafikten geçiş yapın animasyona yada çüft dal okuyun grafik tasarım bölümü hiç bir şekilde animasyon-çizgi film bölümünü kapsayamaz bu mümkün değil. ben animasyon öğrencisiyim bi çok arkadaşım grafik okuyor. grafikler de animasyon derslerinin hiç biri yok. arkadaşlarımdan ve onların katıldığım derslerinden biliyorum. başta sel animasyon, 2b bilgisayarlı animasyon, 3d bilgisayarlı animasyon, karakter gelişrme, öykü geliştirme, sinama tarihi, senaryo yazımı, oyun geliştirme... gibi dersleri grafik bölümü okurken alamazsnız. şu noktadayıda belirtmek istiyorum kısa animasyon filmleri yapma hayaliniz varsa bu kısımda en önemli nokta sel animasyondur hareketleri kağıtta çözümleyemeden 3d de yaptıklarınızın çoğu havada kalır. bunu ben söylemiyorum bunu okulda düzenlenen konferanslarki ustalar söylüyor. beni sakın yanlış anlamayın. size animasyona olan ilginizden dolayını geçin diyorum. gsf ye hazırlanırken bende başta bende grafik tasarım istiyordum daha sonradan sinema ve oyun beni animasoyona çekti. hala çok severim grafik bölümünü çift dal okumayı bile düşünüyordum ama okuyan arkadaşların bi çoğu derslere yetişemiyo bu da benim gözümü korkuttu açıkçası :)


2012-03-11 16:14:33
  • Offline
  • Erkek
Merhaba Arkadaslar
RB1985RefikAvatar

Okudugum kadariyla egitim sistemi bizim buralardan farkli isliyor. Ben CGI(Visual Effect) uni. ogrencisiyim. Bizde butun egitenler ayni seyi soyler. Ki bu egiticiler bizlerin hayranlikla izledigi en pahali hollywood filmlerinin vazgecilmez CGI elemanlaridir. Bize hep cok guzel maya, after effects, photoshop etc.. kullanabilirsiniz. Ancak kotu bir 2d designer iseniz 4. sinif eleman olusunuz. Sadece ne yapmaniz gerektigi soylenir. Bu okullara basvurdugunuzda 2d sinavinda basari saglarsaniz 3d derslerine baslayabilirsiniz. Aksi halde bu bolumlerde tercih yapamazsiniz. Gecenlerde harry potterden bir sahneyi(yasli buyucunun koltuk halinden insan haline donmesi ve harap odanin yeniden olusmasi) yapan egitimci ile tartisiyorduk. Havada ucan materyellerden ve perdelere kadar 2d image kullanmis. Bu film sahnelerinin rahatlamasini ve render surelerinin kisalmasina neden olmus. Bu da cgi sirketlerine cok para kazadirmis. BU da bize gosteriyor ki 2d image 3d icin vazgecilmezdir. Saygilarla...


RB1985
2012-05-10 06:46:57
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!