Maya 3D : Böyle bir animasyon için Maya'ya geçilir mi?

Böyle bir animasyon için Maya'ya geçilir mi?
crawlingSemih Topçu

Merhaba sevgili TR3D ailesi. Aranızda yeniyim ve ilk konumla birlikte uzun bir süre burada olacağım gibi gözüküyor.
Mimarlık sektöründe bulunmaktayım. Aşağıdaki linkte verdiğim videodaki gibi bir animasyon yapmak üzere 3Ds Max ile çalışmaya başladım. Fakat daha önce hiç animasyon kısmıyla ilgilenmedim.
https://www.youtube.com/watch?v=p9bnKtTgL9Q&feature=emb_logo

Yukarıdaki videodaki gibi bir animasyon 1 ay uğraşmama rağmen yapamadım. Dediğim gibi animasyonu yeni yeni öğrenmeye başladım. Yaptığım video ise hemen alttaki linkte:
https://youtu.be/OTei2tJDRuQ

Görüldüğü üzere benim yapmış olduğum video çok yapay duruyor. Çünkü move rotate look at gibi basit animasyon teknikleri kullandım. Karakterleri nasıl yapacağımı bilemiyorum bile. Yapmak istediğim videoyu yapan ekibin fotoğraflarına bakarken Maya kullandıklarını farkettim. Böyle bir video yapabilmek için Maya'ya geçmeme gerek var mı? Yoksa yapmak istediğin çok kompleks değil o masrafa ve zamana değmez mi dersiniz. Ben animasyon işini bir kere yapıp bırakmıyacağım gibi gözüküyor. Kendimi geliştirmek ve güncel olmak istiyorum. Acaba VR gibi avantajlarıyla birlikte oyun motoruna geçmek mantıklı olabilir mi?
Bu sorularla boğuşmaktayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.


2021-02-24 00:43:47
  • Offline
  • Erkek
Bana kalırsa senin animasyonunla,

Bana kalırsa senin animasyonunla, örnek aldığın animasyon arasında atla deve bir fark yok.

Senin animasyonda bazı keyframe'ler doğru yerlere konmamış gibi. Daha doğal gözükmesi için ayrıntılara dikkat edersen çok daha iyisini yapabilirsin.

Benim bildiğim kadarıyla Maya daha çok karakter animasyonları için kolay bazı araçlar sağlıyor. Senin durumunda sıfırdan Maya ile uğraşmak yerine 3ds max ile devam edebilirsin. Gerçi benzer işi aşağı yukarı benzer araçlarla yapan yazılımları öğrenmek çok da zor değil. Sadece bildiğin aracın yeni yazılımdaki muadilini kullanmayı öğreneceksin, ara birime alışacaksın falan.

Tepende şu program kullanılacak diyen bir patronun yoksa Blender'ı da yabana atma. Oyun sektöründe gayet güçlü firmalar animasyon için tercih edebiliyor.


2021-02-24 01:15:42 Edit:2021-02-24 01:16:33
  • Offline
  • Erkek
Maya karakter animasyonunda sık
Seke

Maya karakter animasyonunda sık kullanılır.Fakat Mayanın yaptığını max yapamaz cinema 4d, blender vs yapamaz diye birşey yok.Ulaşacakları yer aynı gidiş yöntemleri biraz farklıdır.


2021-02-24 08:23:59
  • Offline
Yorumlarınızı dikkate alacağım. Blenderi
crawlingSemih Topçu

Yorumlarınızı dikkate alacağım. Blenderi öğrenmek için verdiğim zamanı 3ds max veya mayaya verirsem, istenilen animasyon konusunda kendimi daha ileri götürürmüşüm gibi hissediyorum.
Mayaya geçmekle uğraşmak yerine 3ds maxte devam edebilirsiniz yazmışsınız. Fakat aklıma bazı sorular takılıyor bu devrede. 3ds maxte karakterlerin hepsini nasıl bu kadar doğal hareket ettireceğim? Panel örnek videoda asılırken o kadar doğal hareket ediyor ki sanki rüzgardan bile etkileniyor. Paneli dışarı aktaran masaya dokunduğunu ve onunla etkileşimi hissedebiliyoruz. Kısaca maya ile yapılan örnek videoda yer çekimini hissedebiliyorken 3ds maxte benim yaptığım animasyonda uzayda ben yönlendiriyormuşum gibi hissediliyor. Örnek videodaki gibi nasıl doğal hissettirebilirim? Move rotate ve link constrain dışında bak bunları kullanırsan doğal gözükür dediğiniz bir yöntem var mı? (3ds maxte hiç eğitim almadım. Kendim cebelleşerek çözmeye uğraşıyorum. forumlarda daha önce açılmış konulara bakarak sorunlarımı çözmeye çalışıyorum.)


2021-02-24 08:44:59
  • Offline
  • Erkek
https://youtu.be/AlH1-tilax0 https://youtu.be/bAcqy7AEidM Yapım
cebliyunus akdagcik

https://youtu.be/AlH1-tilax0
https://youtu.be/bAcqy7AEidM

Yapım metodu olarak yukarıda verdiğim animasyonları inceleyin. Bunlar istediğiniz tarzda animasyonlar ise 3ds maxte yapılmıştır. kısıtlı zamanda yapılmıştır daha fazla vakit harcanarak daha iyi seviyelere getirilebilir.
Hunturk ve Seke ile aynı fikirdeyim.
Bugün artık programlar arasında pek bir fark yok önemli olan kullanıcının bilgisi, tecrübesi ve yeteneği. Bunlarda çok çalışarak ve çok uzun süreler bu programlara vakit harcayarak oluyor.
3dsmax ile belli bir seviyeye gelmişsiniz zaten, onda devam edin. iyi düzeyde kullanmaya başladığınızda diğer programları kullanmak zor olmayacaktır. birinden diğerine geçmeniz gerekmez birini iyi düzeyde kullanıyorsanız ihtiyaç duyduğunuzda diğer programı az bir vakit harcayarak kullanabilirsiniz.
Ayrıca kullanmanız gereken onlarca farklı program ve plugin varken aynı işi yapan farklı programları öğrenmek gereksiz vakit kaybı olur.


www.cebli.com
2021-02-24 10:29:06
  • Offline
  • Erkek
Attığınız videoları izledim ve
crawlingSemih Topçu

Attığınız videoları izledim ve gerçekten bana güzel referans olacak şeyler yakaladım. Çok teşekkür ederim. Fakat bu videolarda da benimki gibi insanların eksik olduğunu görüyorum. Benden malesef insanların, aletleri nasıl kullandığını kabaca el hareketleriyle göstermem isteniyor. Bunun için bir öneriniz var mı? Bu animasyon için bu pluginleri öğren ve kullan dediğiniz pluginler var mıdır?


2021-02-24 11:03:40
  • Offline
  • Erkek
Karakter animasyonu, öğrenmek için
cebliyunus akdagcik

Karakter animasyonu, öğrenmek için çok fazla vakit harcamanız gereken bir alan. O konuda uzmanlık, oyun ve film sektöründe talep gören konular. Ama mimari ve inşaat sektöründe işinize yaramaz. Müşteri talep etse bile karakter animasyonu için gereken süreyi ve bütçeyi size vermez.
Bu nedenle daha önce benim izlediğim yol şu şekilde.
Karakter modellerini hazır buluyorum. Bunun için daz programında çokça karakter var. öğrenmesi ve kullanması kolay bir program. hazır karakterler dışında istediğiniz gibi karakter oluşturabilirsiniz. Bunun dışında da hazır karakterler var ama biraz yüksek fiyatlı. Bu karakterleri en kolay mixamo programı ile rigliyorum. Ayrıca mixamo içerisinde de hazır karakterler var zaman zaman onlarıda kullanıyorum.
3dsmax içerisinde de karakter animasyonu yapabilirsiniz. Öğrenmeniz gerekli zaten. O videolaradaki karakter animasyonunu 3dsmax içerisindeki araçlarla yapabilirsiniz. çok karmaşık hareketler değil.
Ama çok gerçekçi animasyon istiyorsanız o zaman mocap konusunu incelemelisiniz. Gerçekçi karakter animasyonu için bilgi, tecrübe veya hangi programı kullandığınız değil, ne kadarlık bir bütçe ayıcabileceğiniz önemlidir.


www.cebli.com
2021-02-24 16:11:10
  • Offline
  • Erkek
max
selamm25

ben maya kullanıcısıyım lakin max biliyorsanız onla devam edin animasyon kısmınıda animasyonun 12 kuralı bunu araştırın uygulayın


2021-02-28 02:47:48
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!