Genel Konular : Zemin Kaplama Yardım

Zemin Kaplama Yardım
mardulakOgan BİRANAvatar

Resimde gördüğünüz ölçülerde bir stand imalatı için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Duvarlarda sorun yok, alçıpanla işi çözüyoruz. Ancak zeminde sıkıntı var. Müşteri ek olmasın ve parlak olsun istiyor. Tabi üzerine basılacağından çok çizilmesini de istemiyor.
Bizim düşüncemiz, yere şablon çıkarıp gazbetondan zemin hazırlanacak, üstüne epoksi uygulanacak şeklinde. Ancak epoksiyi 10 cm lik alın kısmına ugulayamayız diyorlar.
Eksiz olması istendiğinden mdf kullanamıyoruz.
Tek parça pleksi döktürsek maliyet daha da çok oluyor.
Müşteri PVC de istemiyor. Zaten o da eksiz olmuyor.
Maliyeti de aşırı arttırmayacak şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum..

http://img69.resimup.net/di/BFQ1.jpg


www.birantasarim.com
2012-12-06 13:31:42
  • Offline
  • Erkek
Sürme epoksi yapabilirsiniz.ÖR: http://www.epoksizeminkaplamam.com/surme-rulo-ile-epoksi-zemin-kaplama
mimhakanHakan GüngördüAvatar

Sürme epoksi yapabilirsiniz.ÖR:
http://www.epoksizeminkaplamam.com/surme-rulo-ile-epoksi-zemin-kaplama


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2012-12-06 17:21:48
  • Offline
  • Erkek
mdf de ek görünmeden
3ddesigner3d designer

mdf de ek görünmeden mükemmelce yapılabilir.o yüzden eksiz görünmesi için mdf kullanamıyoruz bilgisi tamamiyle yanlıştır. Ayrıca bu tür tasarımlar bu şekilde yapılmaz. Yani yere bunu basayım duvara bunu basayım. sonra buraya 2 tabure atarız burasıda desk olur diye tasarlanmaz. bunların hepsi bütün düşünülür bu yüzden tasarımıda bu belirler.Tasarım faktörleri dışında bu teknikle yapılan bir iş sonucunda zaten kötü olacaktır. görseli tamamiyle bitirin detayına kadar. bize gösterin zemine çözüm getiririz. keza böyle bomboş bir yere zemini nasıl yapalım demek biraz abes. kolay gelsin


2012-12-07 00:49:09
  • Offline
  • Erkek
İnsanlar forumlarda bilgi
mardulakOgan BİRANAvatar

3d designer ;

İnsanlar forumlarda bilgi paylaştıkça büyür mantığını kavrayamadığı sürece sizin gibi densizler türemeye devam edecek heralde. Bu platform insanlara fırça atılsın diye değil, birşeyler paylaşıp yardımcı olabilmek için var. Ben de bu mantıktan yola çıkarak, daha önceki tecrübelerimizi paylaşalım diye böyle bir konu açtım.

Standın tasarımı zaten bitti. Göndermiş olduğum, fikir vermeye yetecek bilgiye sahip bir görseldir. Nitekim fiyat alırken tasarımın tamamını göndermek yerine kişinin yapacağı yerle ilgili kısmını göndermeyi tercih ediyoruz. İnsanlarda genelde yapılmak isteneni anlayıp fiyatı ona göre veriyorlar. Buraya gönderdiğimin aynısını epoksi almak için gönderdim ve 10 dk içinde fiyatı aldım. Sizin gibi anlayamayanlar da çıkıyor arada tabi.

Tasarımı ve imalatı sizin gibi ne idüğü belirsiz birinden öğrenecek değilim. Mdf ve türevleri ne yaparsanız yapın zamanla ek yerlerini belli ediyor. Esneme eğiliminde olduğundan, özellikle yatay düzlemde kullanıldığında ek yerleri zamanla aşınıyor( Tecrübeyle sabittir. Yaptığımız inşaat, dekorasyon işleri dışında çeşitli yerlerdeki fuarlarda yılda ortalama 20 stand )

Vermiş olduğunuz cevabı toyluğunuza veriyorum ve hayatta başarılar diliyorum.


www.birantasarim.com
2012-12-07 09:26:21 Edit:2012-12-07 09:29:03
  • Offline
  • Erkek
Gereken cevap verilmiş zaten
mimhakanHakan GüngördüAvatar

Gereken cevap verilmiş zaten herkese kolay gelsin.


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2012-12-07 10:20:57
  • Offline
  • Erkek
mardulak; öncelikle densiz
3ddesigner3d designer

mardulak;

öncelikle densiz kelimesini size geri iade ediyorum. Çünkü benim mesajımda size bir hakaret mevcut değildir.O yüzden karakterinizi ve nasıl bir kişiliğe sahip olduğunuzu az çok anlayabiliyoruz.Çünkü kibarca cevap vermek yada yanıtlamak dururken hırs ve öfke dolu kininiz ile haksızca insanlara hakaret ederek forum ortamını nasılda kirlettiğinizi gözlemlemek zor değil.Kişinin yapacağı yerle ilgili kısmı gönderiyorsunuz ancak biz epoksici değiliz yada parkeci.kendinizi patron bizide amele gibi görmeyi bırakıp tasarım hepsini gönderin.çünkü siz ne tasarım yapabilecek düzeyde nede patron olabilecek düzeydesiniz. bu her konuşmanızdan açıkça görülüyor. sizin hakaretinizin yanına şerbet olsun diye bunlarıda eklmeyi uygun gördüm.evet tasarımı ve imalatı benden öğrenemezsiniz çünkü o kapasite sizde mevcut değil.olsaydı biraz birşeyler öğrenmeye çalışırdınız hakaret etmeye değil. zaten ne yaparsanızda öğrenemessiniz egonuz ve cahilliğiniz en üst seviyede olduğu için bana ne idüğü belirsiz kişi sıfatını kullanabilecek kadar alçaklaşıyorsunuz.bence siz mdf ve türevlerinizi ağzınaıza almayınız. sizin çok toy oldugunuz belli çünkü yılların birikimi olan insanlar ve tecrübeli ortamlara girdiğiniz zaman amatörülüğünüz ve hakaretlerinizle ne kadarda yanlış bir konumda oldugunuzu göreceksniz. tabi o ortamlar sizi alırsa..

ayrıca mimhakan, gereken cevap verilmiştir diyerek ne amaç güdüyorsunuz. sizi ilgilendirmeyen polemiklere girmeyin yoksa gereksizliğniz size büyük sorunlar yaratır.

kolay gelsin.


2012-12-08 00:46:46 Edit:2012-12-08 00:54:48
  • Offline
  • Erkek
3d designer;
mardulakOgan BİRANAvatar

3d designer;

Hakan Bey`in vermiş olduğu cevaptan yola çıkarak şunu diyebilirim. Kendisi gayet makul ve mantıklı şekilde, örneğini de sunarak yardımcı olmaya çalışmış. Vermiş olduğunuz cevap karşısında, kendisine teşekkür etmeyi unutmuşum. Şimdi teşekkür ediyorum. Siz ise densizlik yaparak ( Densiz; hakaret değil, yakışıksız ve saygısız davranan demektir ) anlam veremediğim bir çıkışla beni bozmaya çalışmışsınız. Yazmış olduğunuz diğer galeri ve forum mesajlarına bakacak olursak agresif tavırlarınızı rahatça oralarda da görebiliyoruz. Sırf muhalefet olmak için yazı yazmakla elinize ne geçiyor bilmem. Mdf ile olur demekle iş bitmiyor. Madem oluyor nasıl olduğunu da yazmanız lazım. Tasarım bizim yaptığımız gibi olmuyorsa nasıl olduğunu örnekleyebilmeniz lazım. Yoksa bütün yazdıklarınız lafta kalır.

Madem epoksici ya da parkeci değilsiniz neden karışıyorsunuz ozaman insanların işine. Eğer bir fikriniz varsa yardımcı olmak için yazarsınız. Eğer bilmediğiniz bir konuysa karışmazsınız olur biter. Tahmin ediyorum yılların verdiği tecrübeyle vereceğiniz tavsiyeler hem benim hem buradaki diğer insanların çok işine yarayacaktır. O yüzden hala tavsiyelerinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Çünkü gönderdiğim görsel ile 3 ayrı yerden daha fiyat ve fikir alabildim.

Ayrıca insanlara hakaret ediyorsun demişsiniz. Hangi insanlara hakaret etmişim acaba merak ettim. Özellikle size hakaret etmedim veya sizin olup olamayacağınız şeyleri yazmadım. Çünkü sizi tanımıyorum. Yazmış olduğunuz cevaba istinaden yazdım. Ancak siz beni tanımadan benim karakter analizimi yapmış, ne olup ne olamayacağımı bile yazmışsınız. Ayrıca tasarımlarım hakkında yargıya bile varmışsınız. En azından benim yaptığım çalışmaların bazılarını herkes görebiliyor. Ama biz sizinkileri göremiyoruz ne yazıkki. Zaten burada ahkam kesip hiç çalışması olmayanları da anlamak oldukça güç.

Kimseyi amele gibi gördüğüm yok. Ne yazıkki ortalık tasarım ve emek hırsızı dolu. O nedenle çalışmalarımızı bu şekilde göndererek bu tip hırsızlıkların önüne geçmeye çalışıyoruz. Sizin de başınıza geldiğinde eminim yoğurdu üfleyerek yersiniz.

Eğer beni tanımadığınız halde karakterim hakkında yazılar yazacaksanız, bu zamana kadar yapmış olduğumuz çalışmaları görmeden yeteneksiz ve kapasitesiz olduğumu söylemeye devam edecekseniz lütfen cevap yazmayın. Bu konu bööööyle uzar gider çünkü. Ben sizin karakterinize ve tasarım gücünüze yönelik bir hakarette bulunmadım, lütfen siz de bana karşı bulunmayın. Hatta belki de çok yetenekli bir tasarımcısınızdır bunu bilemem. Biraz önce de söylediğim gibi hala tavsiyenizi bekliyorum. Çünkü henüz müşteriyle bir görüşme yapmadık.






www.birantasarim.com
2012-12-08 09:39:22
  • Offline
  • Erkek
mardulak; Öncelikle şunu
3ddesigner3d designer

mardulak;

Öncelikle şunu belirtmeyelim ki, en son yazınızdaki uslüplü tavırı sizden beklemiyordum, ancak baştaki tavırların tam tersine dönmeniz en azından sizin için güzel bir şey.

Benim amacım sizi veya başkasını bozmak değil. Böyle bir hedefimin olması için,sizi ve bozmam gereken kişileri tanımam gerekiyor.Kim ne yazıyorsa onun kelimelerine göre yorumda bulunuyorum hepsi o. Gelelim forumdaki diğer tavırlarım konusuna beni inceleyip diğer yorumlarımı araştırmanız gereksiz keza ben sizin veya başkası için böyle birşey yapmam. O an ne deniyorsa ona anında cevap verir ve geçerim. Bu arada forumda gayet güzel yazılarım cevaplarım esprilerim mevcut. Kimseyi kötülemek için birşey yazmıyorum. Siz profesyonel iş hayatında iseniz, birisi size bu cümleyi kurduğunda siz güzelce cevap veremeyip sinirlenme yoluna giderseniz, profesyonel hayatta amatör konumuna düşersiniz demek istedim.

Ben tasarım uzmanı değilim.Olmak zorunda da değilim. Yorum yapabilmek için bir takım uzmanlıklarım olması zorunlulugum yok.Keza spor programlarını açarsanız hiç işin uzmanı olmayan kişilerin ne güzel spor yorumu yaptıgını görebilirsiniz :) Ben düşüncelerimi yazdım. Sizde kibarca peki önerileriniz deseydiniz size güzelce anlatabilirdim. Ancak siz yardım almak yerine fiyat alır gibi tavırlar sergiliyorsunuz. Öncelikle şunu iyi bilin ki buradan biz fiyat vermeyeceğiz size yani bu işten bir çıkarımız olmayacak. Tek amacımız yardım etmek. Umarım bunu farkedip size zaman harcadığımızı farkediyorsunuzdur. Size verilen cevabı içerisinde hiç bir hakaret olmadığı halde nefretle yanıtlarsanız karşı tarafta bütün bilgilerini sizden geri çeker, çünkü bu işten bir karı bulunmuyor.

Tabi uzman değilim dedim ancak çok merak ediyorsanız söyleyeyim.İçmekanların uygulaması, malzemeler , anahtar teslim işlerin bitirilmesi konusunda deneyimliyiz. Fiyat almanın nedemek oldugunu bildiğim için, sizin tavırınız tam anlamıyla bu gibi oldu.

Gelelim tasarım çalınması olayına. Bu dünya üzerinde şu anda gizli saklı kalmış, yada eşi benzeri olmayan bir tasarım bulunmuyor. Bütün tasarımlar yapıldı bitirildi üzerine su içildi. Şimdi geri dönülmeye çalışıyor. Yani amerikayı yeniden keşfettiğinizi zannetmeyin.Amerika 1 kez keşfedilir.Gerisi ziyaret dir.Artık sınırsız renk kombinasyonu, ve bazı form eksiltmeleri ile geriye dönüş başladı. Yani üst düzey bir teknoloji bulmadığınızı ikimizde iyi biliyoruz. Buraya ne ustalar ne çizimler koydu. ne büyük şirketler resmi sayfalarına ne tasarımlar koydu. bir açın bakın.Bunlar dünyanın en büyük işlerini yapanlardan dünyanın en küçük işlerini yapanlara dek sınırsız sayıda.Yani şu anda hiçbir insanoğlu tasarım aramıyor. Tasarım bir şekilde yapılır. ama yerine göre doğru yapılırmı işte sorun burada başlar.mevzu bahis sizin takıldığınız şu mdf olayına dönüyor. Bakın fuar tasarımcılığı,İçmimarlık, Mimarlık, Endüstri ürünleri tasarımcılığı gibi bir çok dal 4 yıllık eğitim ile veriliyor. Üniversitelerde. Şimdi tabikide bu dört yıllık eğitimi size bu forum sayfasında tek tek anlatmak imkansız olur değilmi ? Size mesajımda püf noktasını verdim . dikkatlice bakarsanız anlarsınız.

Bu arada çalışmanızın telif hakkı sizde oluyor bu siteye yükler yüklemez. yani birisi alıp şu an yapacağınız standda kullanmaya kalkarsa bu benim çizimim dur bakalım koçum diyebilirsiniz. Tabikide şu anda sizin yapacağınız standı yapmak için burda birileri beklemedigine göre tasarımınızı paylaşabilirsniz. Çekinceniz sizin standın elinizden alınması değilde tasarımınızın başkalarına ilham vermesi şeklinde bir korkunuz var ise. Bu korkunun ne ne kadar gereksiz oldugunu söylememe gerek yok heralde. Çünkü google açarsanız oraya anahtar kelimeler girerek , sizin yaptıgınızdan daha üst modelleri yakalayabilceğimizi biliyorsunuz. O yüzden elinizde kutsal ahit sandığının gizli belgeleri varmış gibi davranmaktan vazgeçip bize çizimlerinizi gösterin.

Kolay gelsin


2012-12-08 23:52:34 Edit:2012-12-08 23:52:58
  • Offline
  • Erkek
Kardeşim madem öneri verebilecek
mardulakOgan BİRANAvatar

Kardeşim madem öneri verebilecek kadar bilgi sahibisin, ver ozaman önerilerini. Neden laf kalabalığı yapıyosun. Ben sadece önerisi olan var mı diye sordum. Madem önerin yok burnunu sokma insanların işine. Zorla mı yorum yazdırıyorlar sana. Çok biliyosan portfolyonu paylaş biz de öğrenelim. Lafla peynir gemisi yürümez. Ben kimseden fiyat istemedim. Fikir istedim.

Piyasada işler dur bakalım koçum demekle bitmiyor. Varsa düşüncen söyle. Yoksa daha fazla uzatma. Olay daha tatsız bir hal almasın. Sana mı düştü tasarımın nasıl yapılacağını söylemek. Ben imalat konusunda alternatif fikri olan var mı dedim. Tasarım nasıl yapılır demedim. Sen inatla engin tasarım ve teknoloji bilgini satmaya çalışıyosun. Söz uçar yazı kalır diye boşuna dememişler. Tekrar söylüyorum; varsa çalışmaların gönder inceleyelim. Yoksa boşa konuşmuş oluyorsun.


www.birantasarim.com
2012-12-09 12:34:15
  • Offline
  • Erkek
Çalışmalarımı gördükten sonra size
3ddesigner3d designer

Çalışmalarımı gördükten sonra size yardımcı olabilecek düzeyemi geliyoruz? bir çeşit mülakat gibi birşeymi bu ? yoldan bir adam çevirip adres sormadan önce onun bilgisinden emin olmaya benzedi biraz neyse bence de çok uzamasın. ben size yardımcı olamıyorum. çok istedim bir türlü beceremedim. Size çalışma hayatınızda başarılar dilerim.


2012-12-09 16:21:17
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!