Genel Konular : Yurt Dışında Çalışmak

Mesela o araca Türkiyede
3ddesigner3d designer

Mesela o araca Türkiyede binemeyiz, işten eve gelince 1 aylık maaş benzine gider. çünkü Dünyada benzine en çok para veren bizleriz. ilk sırada. Eurovisionda birinci olmaya çalıoz ama hep bu konularda ilk sıradayız


2013-03-01 22:00:39
  • Offline
  • Erkek
Freelance olarak is bulunurda
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Freelance olarak is bulunurda senin istedigin gibi, 3ddesigner, cok zor.

Ya cok cok cok iyi olacaksin süper bir 3d`ci olacaksin, ama öyle olduktan sonra zaten böyle bir is arama sorunun olmaz, Türkiye`de cok paralar kazanbilirsin.

Bilmem arastirdiysan Cin`de , Endonezya gibi yerlerde adamlar masallah makina gibi 3D üretiyorlar cok uygun bir paraya. Yani adamlar gidip o ülkelere isleri veriyorlar. Hele su Cinliler bazilari inanilmaz is cikartiyorlar.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2013-03-01 22:13:15
  • Offline
  • Erkek
Gigantus-3d; ben
3ddesigner3d designer

Gigantus-3d;

ben iş aramıyorum ki, benim işim var ama yetmiyor. Başvurduğum yerlerde aynı ücreti 3 eksik 3 fazla öneriyor. Birde kaliteliyim evet ama ne derece ? Yurt dışına çıkacak kadar mı ?Ama ben şimdiden öğreniyorum ki gece gündüz uyumam 1 sene içerisinde o kaliteyi de yakalarım ..İstedikten sonra.. Mesela Pixar , Dreamworks alır mı bilinmez. Orda büyü yapmıyorlar sonuçta iş aynı iş ancak tabikide herkes bilirki Türkiyede ki firmalar ile kıyaslanamaz...Kıyaslancak olursa Holywood dünyasında zaten Türkiye şirketleri önde girerdi. Bu cümlelerimden sakın kimse şimdi alıp çıkarıp Türk firmaları küçük görüyor kendinide aşmış görüyor çıkarmasın. Benim demek istediğim Türkiyede bu işler yapılsada kalite anlamında yurt dışıyla heralde kıyaslanmaz. O açıdan ben Türkiye heryerde iş bulurum. Ama senin dediğin gibi nasıl para kazanılıyor. ? Mesela bana bir özelden istersen şirket ismini birde, çok iyi o uzmanlık dalında önereceği en yüksek fiyatı belirtirmisin. :)..

Çünkü zaten tatmin olsam yurt dışıyla ilgilenmezdim, keyfine bakardım.Yapabileceklerim veya yeteneklerim Türkiye standartındaki Cg kalitesi belirleyemez zaten belirseydi, bugün en sağlam cg ustalarımız zar zor yaşıyor olmazdı ...

Evet araştıyorum Çin malı herzaman kalitesiz olur . Ben bunu söyler bunu derim. Bir iş ucuza yapılıyorsa hızlı yapılıyorsa o iş ya uyduruktur yada sihirlidir. Sihirli olmadığına göre..

not: Her çin işi adidir demiyorum. çoğunluğu...:) Onların adı çıkmış genellemek doğru olmaz o yüzden..


2013-03-01 22:26:00 Edit:2013-03-01 22:29:47
  • Offline
  • Erkek
Ayrıca bana yüklü maaş
3ddesigner3d designer

Ayrıca bana yüklü maaş verselerde , bu ekonomik krizde bana anca yetecek heralde :D Burda sorun sadece verilen maaşların azlığı değil..

Köle gibi çalışıtırılmak, Bunun sonucu sağlık kaybı + sağlık masrafı + bunun sonucunda psikolojik tedavi (tabi bu extreme durum ) sonrasında yemek su benzin vergi + + say say bitmez. mesele iş aramak, başarmak kalite değil, biz o kısımları geçtik zaten..


2013-03-01 22:34:00 Edit:2013-03-01 22:34:32
  • Offline
  • Erkek
Türkiye 3D sektöründe cooooooookkkkk
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Türkiye 3D sektöründe cooooooookkkkk yol katetmeli daha.

Simdi arkadaslar hemen der yok yaa cok iyi ustalarimiz var. Varmi ?? eee var bir kac tane, onlarda genelde mimari görsellestirme gibi bölümlerde.

Ama genel anlamda yani VFX gibi, fluid simülasyon gibi , debris vs. olayina gelince bence hicte okadar övünecek ustalarimiz yok, hadi dileyim var onlarda 5-10 civarinda ki bu bir 3D sektörü icin cok cok az.

Mesela ben az cok birseyler yapiyorum 3D sektöründe yani Türkiye`de degil sadece, Almanya ve Avrupada ve sadece Türkiye`de iki üc büyük 3d sitesine üye degilim, yabanci sitelerde de üyeyim, ve anladim ki yaptigimiz is daha baslangic, burada bazi yaptigim islerde ödül de aldim (3D sitelerinde) , ama asil olan o yabanci sitelerde anladim ki daha nekadar yol katetmem gerektigini.

Demek istedigim su, yani Hollywood standartinda bir Film yapmak icin daha yillar var önümüzde, tabiki bu yillar gecerken Hollywood`takilerde armut toplamiyacaklar , yani belki de hic ulasamiyacagiz onlarin kalitesine.

Mesela en yeni Filmlerden "Canakkale" , vaaaayy bee 20 milyon Dollarlik film`mis, "yesinler :-))" , belki 5 milyon , gerisi ya birilerin cebine indi, veya gecekt bütce 20 Million degil de gercekten 5 milyon Dollar.
Jeneriklerde gördügüm kadar milleti aptal mi saniyorlar ne, bu nebicim bir VFX anlayisi.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2013-03-01 22:59:04 Edit:2013-03-01 23:01:01
  • Offline
  • Erkek
Kolay ve zor yanlar var
rivernesssezai tekindagAvatar

Arkadaslar yurt disina yalniz gidip bir ise girmek zor, birilerinin yardim etmesi gerekir.Cok profesyonel olmayan bizden bir arkadas bile avrupalidan dogal olarak daha cok calisacagindan basarili olur, burada dakikalar cok onemli oldugundan , herkesin isi birakip pub`a gittigi zamanlarda , bizim arkadaslar calisip isi yarina teslim eder.
En iyi gramer Turkiye de en ucuz bir dersanede bile cok iyi ogretiliyor, ingilizce konusamiyorsaniz ama grameriniz varsa , yasiniz da 30` un altindaysa ingilizce problem degil, cok az ingilizceniz olsun ama isiniz iyi olsun, Polonyalilar da ingilizce konusamiyor ama her iste calisiyorlar


sez02@hotmail.com
2013-03-01 23:08:28
  • Offline
  • Erkek
Bir kaç
3ddesigner3d designer



Bir kaç birşey diyeceğim de açıkçası artık korkar oldum şimdi birisi yine konuyu başka yere çekecek diye ama bu sefer konuda sapma olmayacak :D

Bu Mimari Görselleştirme yapanları küçümsemiyorum o da bir iş kolu ancak ; Cg artist nedemek ?

Computer Graphic yani Pc ile çizim yapılması. Bak ne diyorum çizim yapılması diyorum :) Bugün mimari görsel yapan herşeyi ince detayına kadar modelleyebilen (modelleyen demiyorum dikkat MODELLEYEBİLEN)yüzde kaç? neden modelleyebilen diye belirttim ? Çünkü bir kaç kişi çıkıyor diyor ki ben binamı yapınca ağacın dalınıdamı modelliyim . Hayır tabikide modelleme . Sana angarya iş yap demedik laf ta atmadık. Burdaki mevzu ağacın dalını modelleyemeyen mimari görselcinin Modelleme uzmanı olarak anılması hatası. O yüzden şimdi kalkıp diyemezsin ki her mimari görsel hazırlayan modelleme bilmiyordur ancak bilmeyen daha fazla neden ? çünkü hazır kütüphane bolluğu var ondan. Hazır objeleri kaldır bak bakalım nasıl para akıyor profesyonellere !!! Modelleyemedin mi nasıl yapacaksın ? Garibim müşteri zaten bilmez...Ne anlasın ! biz bile zor anlıyoruz ! ..Müşteride suçlanmaz..Bakıyor adam çizdimi çizdi..:D

Şimdi sorunun kökeni burada , Mimaride yapsan , film işindede olsan sen herşeyi modelleyebiliyormusun ? o zaman sen modelleme uzmanısın . Ve her yerde iş bulursun. Sorun şu ki Türkiye de acaba bunun kriteri nedir ? Modelleyen Texturleyen render alan ! hatta animasyon yapan !! ee başka ? ne kaldı geriye ? Uzman olan adama neden az ücret verildiği ortada. Kıstas yok olmuş. Kalite anlayışı yok olmuş. Ben zaten mimari görsel işinden komple çekildim. Çekilmesemde iş yok zaten o yüzden.

Bu arada o filmlere nasıl o kadar para akıyorda Vfx firmaları ne kadarını kazanıyor ve kazandığından ne kadarını artistlerine veriyor. bunlarda soru işareti bence. O yüzden kaçıp gitmek iyisi. Sonra vay efendim ustalar gidiyor, bak ben usta oldum :) Şaka bir yanada sonuçta öğrenmenin sonu yok tabi, bir okyanusun bir kum tanesini biliyorum. Ama bunu öğrenmek için çok çalıştım ve deneyim sahibi oldum !..Geriye kaldı sonsuz girdide bilgi ...


2013-03-01 23:16:07
  • Offline
  • Erkek
riverness; teşekkürler, gaza geldim
3ddesigner3d designer

riverness; teşekkürler, gaza geldim . gidiyom ben. Çalışmalara başlıyorum.Ya olur ya olmaz. :)

``bizden bir arkadas bile avrupalidan dogal olarak daha cok calisacagindan basarili olur, burada dakikalar cok onemli oldugundan , herkesin isi birakip pub`a gittigi zamanlarda , bizim arkadaslar calisip isi yarina teslim eder.``

Ayrıca bu cümlende çok fazla haklısın..Biz Türkler deki hırs ve çalışma kimsede yok dünyada ...


2013-03-01 23:17:29 Edit:2013-03-01 23:20:32
  • Offline
  • Erkek
Kanal 7nin caycisi amerikada
3ddesenmustafaAvatar

Kanal 7nin caycisi amerikada simdi.photoshop ogrenmis gitmis.bence olur kardesim.onundeki prg ing. burda sorun yok.konusmak anlasmak cok sorun degil


2013-03-02 09:57:00
  • Offline
  • Erkek
1453 filmi.adam disardan geldi
3ddesenmustafaAvatar

1453 filmi.adam disardan geldi vfx uzmani aldi parayi gitti turkce ogr gerek yok


2013-03-02 09:59:07
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!