Genel Konular : Yüksek Kalite Model

Yüksek Kalite Model
sinanonatSinan OnatAvatar

Turbosquid i Çok fazla inceliyorum.Özelliklede yeni tasarımları inceleyim yapmaya çalışıyorum.Fakat hep gördüğüm çalışmaların çok yüksek kaliteye sanki gerçekmiş gibi görünenleri var acaba bu şekildeki görüntüleri nasıl elde ediyorlar kullandıkları texturedenmi oluyor materialdemi oluyor ?

http://www.turbosquid.com/3d-models/new-york-police-interceptor-3d-max/652171


Birde benim aklıma sürekli çok yüksek çözünürlükte render alıp sonradan çözünürlüğü azaltılıp kalite artırıldığını düşünüyorum acaba bu şekildemi yapıyorlar ?


http://www.turbosquid.com/3d-models/3ds-combat-assault-rifle-fn-scar/651091

şu silahda çok güzel gözüküyor bunu nasıl modellemiş olabilirler yada nasıl bir teknikle modellenmiş olabilir ? (önceden silah yapmayı denedim fakat çoğu silahda symmtry uygulanmaya uygun değil çünki iki )


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-07-26 22:02:31 Edit:2012-07-26 22:06:47
  • Offline
  • Erkek
Arabada çok abartılcak birşey
SpecularÇağıl GöymenAvatar

Arabada çok abartılcak birşey göremedim açıkçası(Render ve texture açısından).
Güzel modellenmiş.Unwrap ile map çıkartılıp Ps`de tampon bölgesi ve çevresine kir mataryeli, logolar atanmış.Farlar lowpoly.Hdr ve Vray sun karışımı ışıklandırma.Çözünürlük kısmını bilemem ama model satarken bir hd render yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Silah çok iyi modellenmiş textureler yüksek çözünürlükte hazırlanmış.Bu tarz detaylı modellerde birden fazla teknik uygulanır farklı parçalar için.Symmtry uygulayıp değişcek yerler için poly`e çevirip tekrar değiştirebilirsin zaman kazanırsın.Çoğu parça da bağımsız olarak modellenmiş kaliteli olamsının bir sebebi de bu.Parçaları bağımsız olarak modellemeniz daha çok detay imkanı sağladığı gibi modelleme zamanınızı da belirgin oranda arttırır.


http://cagil.cgarena.com/ http://www.turbosquid.com/Search/Artists/CagilGoymen
2012-07-26 22:24:55
  • Offline
  • Erkek
bu gavurlar pisikopat bilmiyomuydun
soneday7Soner ÇakırAvatar

bu gavurlar pisikopat bilmiyomuydun

http://www.turbosquid.com/3d-models/uss-ronald-reagan-cvn-76-3d-model/491281


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-07-26 23:33:33 Edit:2012-07-26 23:34:02
  • Offline
  • Erkek
tamamen low poly ama
izzetizzet ALŞAN

tamamen low poly ama yapılan texture ile high poly görünen modeller.Gerçekten unuvw map te ve low poly teknik te usta olmak gerek.


https://www.3dokulu.com Türkiye`nin 3D Eğitim Platformu
2012-07-26 23:40:53
  • Offline
  • Erkek
Bence iş çalışmakta ve
cgMartEmustafa ecer

Bence iş çalışmakta ve sabır etmekte bitiyor Biz Neyse Biz demeyim ben gibiler hazırcı olmaya hızlı para kazanmaya ve ... Belki de mecbur olduğumuz içindir diyorum neyse bu işin farklı boyutu..
gelelim teknik olaya modelleme için çok uğraşlar verdim bu iş tıpkı nazlı bir bayan gibidir onunla sürekli igilenmelisin sabretmelisin detaya inmelisin o zman kendini sana verir..
Kısaca özetliyorum :
Sabır ve çalışkanlık


http://www.cgmarte.com
2012-07-26 23:46:51
  • Offline
  • Erkek
Görüşlerinizi Rehberime kaydediyorum Bence
sinanonatSinan OnatAvatar

Görüşlerinizi Rehberime kaydediyorum Bence Çok güzel bilgiler vermişsiniz aynı modelleri bugün modellemeyi deneyeceğim öğrendiğim teknikleri yada hangi tutorialleri Kullandığımı Buraya yazacağım.Önceden koltuk çizimini denemiştim onda başarılı oldumumştum umarım bundada başarılı olurum.(render hariç.render kısmını yardımcı olacak birisini bulmaya çalışayım sarı yıldızlı kişilere biraz mesaj atayım birisi yardımcı olur.Öğrendiğim bilgileri buraya yazacağım.)


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-07-27 12:15:53
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!