Genel Konular : Yetenek!!!

Herkes herşey olamaz.Büyük sanatkarlar
cizgi123ruzgar

Herkes herşey olamaz.Büyük sanatkarlar uğraştıkları işleri sevdiği için değil
yetenekleri olduğu için o işlere yönelmişlerdir.Örneğin ben müziği çok seviyorum hadi ozaman müzik dalında en azında Türkiye de bir yıldız olayım.Bir insan ne yaparsa yapsın yetenekli olduğu konuya yönelmeye meyilli olur.Bu sanki Allah tan gelen bir emir gibi.Bunu hissedebilen kişi anlar.Onun ayit olduğu yerdir o meslek.Ama ne yazık ki bu haricindeki kişiler çevrenin etkisiyle, çok para kazanma hayaliyle ve mesleğin popülerliğine kapılıp başarılı olabileceğini zannederler. TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ


2013-02-26 18:14:59
  • Offline
  • Erkek
Bu konuya en iyi
cizgi123ruzgar

Bu konuya en iyi örnek Mozart ve Salieri arasındaki rekabettir.Yetenek herşey eğitim ikinci şey.


2013-02-26 18:17:27
  • Offline
  • Erkek
Konuyu açan arkadaşın fikirlerine
ElprinceErcan ZirekAvatar

Konuyu açan arkadaşın fikirlerine tamamıyle katılıyorum. Çalışarak bir yere kadar gelebilirsiniz.
Kendinize bir bakın daha önceden herhangi bir enstrümanı iyi çalabiliyorsanız veya fırçayı elinize aldığınızda kağıda döktürebiliyorsanız ya da başka bir sanat dalında varsa bir yeterliliğiniz bu işte başarılı olabilrsiniz. HELE hele resim müzik heykel gibi hepsinden artılarınız varsa diyecek söz yok.
Ben eminim şu satırları okuyan nice dahi kardeşim, baksana hepsinin çenesi düşmüş diye gülüyordur. Siz konuşun ben burda tarantinonun çerçevesini aşmak üzereyim filan diyordur herhalde. :)


2013-02-26 18:27:44
  • Offline
  • Erkek
Şu iyi anlaşılmalıdır.Sanat ruh
cizgi123ruzgar

Şu iyi anlaşılmalıdır.Sanat ruh işidir.Yetenekli insanları yapıtları ruha hitap eder akla değil.


2013-02-26 18:38:54
  • Offline
  • Erkek
http://www.vidivodo.com/video/o-ses-turkiye-nursena-okten-halo-showtv-izle/641671 -08:12, -08,10
3ddesigner3d designer

http://www.vidivodo.com/video/o-ses-turkiye-nursena-okten-halo-showtv-izle/641671

-08:12, -08,10 sn lere bakarsanız hemen galyana gelen bir yapımız olduğunu görürsünüz. Vebu galyana gelenler Türkiyenin en sağlam popstarları.

Bu videoyu ilk başta incelerseniz ne varki bunda dersiniz. Ancak Şu hususlara dikkat edin. Şarkı boyu yanlış nota basmıyor, detone olmuyor kuralına göre okuyor, ve şarkıyı deforme ediyor, kendi tarzıyla...EE nediyosun der gibisiniz.


http://www.youtube.com/watch?v=_K86A5GbBhk

Şimdide bu videoyu inceleyin. Bu şahıs yukardaki gibi eğitim almamış ve onun kadar tecrübesi yok 16 yaşında bir kız. Başka açıklama yapmaya gerek yok zaten videoyla ilgili..


Konu şu, yetenek diye bir şey vardır, Ancak bu fiziksel bir aktivite sonucunda gerçekleşmez.


Bir adam bir taşı 10 km uzağa taşırsa diğeri kas yapmadığı için taşıyamıyordur. O halde taşı uzağa taşımak yetenek sayılmaz. Yetenek taşı o kadar uzağa taşımaya çalışacak ruha sahip olmakta. Burada biraz teolojik açıklama yapmak zorundayım.

Çünkü yenetek ruhla ilgilidir. Fiziksel birşey değildir..her futbol oynayan ronaldinho gibi olamaz. Cristiano ronaldo gibi herkes hızlı koşar , ama o sadece hızlı koşmaz o hızda acaip hareketler yapar. Yavaş çekim izleyince bunu o sürede nasıl yapabiliyor ve karar verebiliyor sorusu akla geliyor. Dere tepe düz koştuğu için ve calıstıgı için değil tabikide ruhunda ona aşılanmış yetenek olduğu için.Allah, herkese bir yetenek verdi, ona çalışırsan görevini tamamlarsın, yok başka şeye çalışırsan yine belli noktaya gelirsin belki ama akıntıya kürek çekmek olup zaman içinde yok olup gidersin.

Yabancılar bunu keşfettilerde çocuklara eğitimi ytenekleri doğrultusunda veriyorlar, herkese resim dersi herkese müzik dersi verilmez. sanat resim ve müzikten ibaret olmadıgını anladılar.

Hatta bunu Mayalarda yapıyormuş, Maya burçlarına göre her çocuğun bir amacı ve yeteneği var, ve buna göre o görev için yetiştiriyorlar, sonra ortaya güçlü bir uygarlık çıkıyor ve hemen uzaydan geldiler uzaylılardan yardım aldılar vs.. :)) Bu arada konu mayalara nasıl geldi. Susma zamanı geldi :D


2013-02-26 18:54:02 Edit:2013-02-26 18:57:56
  • Offline
  • Erkek
Bu işin üniversitesini okuyupta,
soneday7Soner ÇakırAvatar

Bu işin üniversitesini okuyupta, 3-4 yıldır render almaya çalışanları, okrtaokul menzunu olduğum halde eğitmiş birisiyim.

Ve, birçok arkadaşım küçüklükten beri, süper resimler çizebiliyorlar, ben çizemiyorum onlar çizdiklerini, onlarda benim yaptığım 3d`yi yapamıyorlar.

Ben bu işin kökünün, Yeteneğe bağlı olduğuna inanırım.


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2013-02-26 22:13:51
  • Offline
  • Erkek
"Yetenek!!! cizgi123M.M.B. Bakıyorum
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

"Yetenek!!!
cizgi123M.M.B.

Bakıyorum da bazı kişiler grafik,animasyon vb. alanlarda meslek edinmek istiyolar.Dikkat etmeleri gereken bir durum var SANAT ilgi ve çok çalışmadan ziyade YETENEK işidir.İstedikleri kadar zaman harcasılar veya ilgi duysunlar YETENEKLİ olanlar her zaman önde olur.YETENEK herşey bilgi ve deneyim ikinci şeydir. "

Simdi burada bunu nicin yazdigin önemli aslinda, ben tam anlam veremedim, bircok güzel ileri düzeyde usta var bu sitede, tabi acemilerde olacaklar, bunlara da YETENEKSIZ denilmez.

USTA`larda mi yeteneksiz sizce ??

Peki dogustan yetenekli olunmali deniliyor, genetik bir olay deniyor, mutlaka öyle sektörler de vardir, Fazil Say gibi mesela kendi sektöründe, demek istedigim su;

Genetik bir olay ise bundan 15-20 sene önce 3D diye bir alan bir sektör yoktu, yani annemizden babamizdan bunu genetik olarak alma ihtimalimiz olamaz.
Peki 3D sektöründe biraz dünyaya acilalim, bu Hollywood film lerinde VFX`leri yapan kisiler birer "dahi" mi ?, yoo ama cok saglam bir egitim almis bireyler, yani sende dogustan bu yetenek yok sen bunu yapamazsin, en iyisi birak baska bir is ile ugras deme hakkimiz YOK .
Baska bir acidan bakinca da ama illa SANAT okuyor diye iyi bir sanatci cikacak diye bir kural da yok, egitimini alir, ya cok iyi bir sanatci olur, veya normal bir egitimli olur. Bence azim de cok önemli, azimli olunca cogu seyi basarabiliriz.




http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2013-02-26 22:30:58
  • Offline
  • Erkek
YETENEK +istek +kaliteli eğitim
cizgi123ruzgar

YETENEK +istek +kaliteli eğitim +gelişmiş ülke»»» efsane


2013-02-26 22:39:38
  • Offline
  • Erkek
kaliteli egitim cok önemli,
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

kaliteli egitim cok önemli, ama insan kendisini de egitebilmeli, yok okul yok diye bos vermemek lazim, internet cagindayiz, bütün dünyadan bilgi toplayabiliriz ,.

Ibrahim Tatlisesin dedigi "Urfada Oxford varda bizmi gitmedik" olayi ozamanlar gecerlidi, artik bu bir özür kabul edilemez.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2013-02-26 22:42:26
  • Offline
  • Erkek
Mesela ben acaip yetenekli
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Mesela ben acaip yetenekli bi herifim....


www.leventoget.com
2013-02-26 22:57:44
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!