Genel Konular : Yeni mezunlara tavsiyeleriniz..?

Yeni mezunlara tavsiyeleriniz..?
Serap-canserap can

Forumda tecrübeli arkadaşların fikrine ihtiyacım var; yeni mezun bi mimarım.Okulda kullandığım autocad ve şuan aldığım 3dmax kursu dışında program bilgim yok.
Max`te henüz çok yeniyim..İş ilanlarında istenilen özellikler malum çoğu tecrübe istiyor..Yetiştirmek üzere ilan verenler yok denecek kadar az..Hal böyle olunca mesleğimi nasıl öğrenebilirim?Siz neler yaptınız..Hangi programları öğrenmek beni geliştirir.Büro ve şantiye tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.


2016-12-12 20:35:42
  • Offline
  • Bayan
Bence

Bence program bilgine bakıp seni değerlendiren yerlerden uzak durmalısın. Bence mimar olarak kendini yetiştirmelisin. Sonuçta basit bir projeyi 2 saat içinde 50 tl`ye 3d yapacak insanlarla dolu ülkemiz. Onlar da para kazansın.
Hedefiniz mimarlık olsun. İyi mimarları birilerinin yanında gelecek garantisi olmadan otomatik işler yapanlardan ayıran nedir bunu çok iyi tespit etmelisin. Yeni mezun birinden tecrübe isteyenlerden de uzak dur. Durumun varsa bir süre çalışma evde oturup araştırma yap, mimar olarak kendini geliştir. Sonuçta bilgisayar olmadığı dönemlerde de iyi mimarlar vardı. Zaha Hadid nerde nasıl tecrübe kazanmış mesela bunlara bak.
İş bulmamnın zor olması senin yetersizliklerinden çok işsiz oranının çok olmasından da kaynaklanıyor. Eğitim sistemimizde de sorun var gibi. İyi mimarlar yetiştirmekten çok günlük işleri halledecek eleman yetiştiriliyor sanki. Piyasada harcanıp giden bir sürü mezun insan olduğunu düşünüyorum. Çalıştığın sürede de çok da geliştiremiyorsun kendini. Daha çok sömürü şeklinde oluyor bu süreç.
Söylenecek çok şey var da yaşadığımız yerde herşey normalden biraz daha zor, bunu da kabullenmek gerekiyor.


2016-12-12 22:12:45
  • Offline
Yeni mezun ve öğrenme
Seke

Yeni mezun ve öğrenme amaçlı iş arıyorsan heryerde bulursun.Yalnız para beklememen gerek.Yok para kazanmak için iş arıyorum diyorsan deneyim kazanman gerek.Biliyorum iki ucu ballı değnek.Bu durumda çok nadirende olsa yetiştirilmek üzere tasarımcı - mimar aranıyor ilanları mevcut.Hayat böyle ne yazıkki ikilemler ve problemler dünyası.


2016-12-13 08:35:38
  • Offline
Daha çok program öğrenmek
ToprakakinToprak Akın

Daha çok program öğrenmek lazım. İyi bir iş için kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.


2016-12-13 10:19:52
  • Offline
  • Erkek
Klasik bir soru olacak
Serap-canserap can


Kendimi geliştirmem için max dışında hangi programları öğrenmeliyim..?
Uygulama projelerinde çalışmadan tecrübe kazanmanın başka yolu yok, ilanlarda günü kurtarmaya çalışan işverenler olduğu sürece mesleğimde nasıl iyi bi kariyer yapabilirim..Mimari anlamda kendimi geliştirmeden sadece max çizimi yapmakta istemiyorum açıkçası.
Hergün ilanlara bakıyorum yetiştirilmek üzere ilan görmek mucize gibi..Kaç tane arkadaşım sırf iş öğretilmediği için bir ay içinde işlerinden ayrıldılar..
Ne yapmalı..?


2016-12-13 20:30:48 Edit:2016-12-13 23:53:18
  • Offline
  • Bayan
Klasik bir soru olacak
nilay82nilayAvatar

Bence ilk olarak yabancı dil olayını hallet !! mesela ingilizcen yoksa onu konuşur hale gel.Eğer ingilizcen varsa italyanca ya da fransızca öğren !! kursa gitmene gerek yok ben fono nun kendi kendine öğrenilen setleriyle öğrendim,öğreniyorum...

Ayrıca gireceğin iş yeri uygulamaya daha çok önem veren bürolar olsun.bu bürolarda çalışmaya odaklan.Hiçkimse sana tasarım öğretmeyecek.sen kendi kendine maaşından ayırdığın parayala kitap alacaksın (yabancı dil kitaplar) onlardan okuyarak taklit ederek çizerek öğreneceksin.Hiç kimse sana birşey öğretmeyecek bu düşünceden kurtul !!! ne öğreneceksen sen merak edip öğreneceksin!!


Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır.. Ama dostun başarısına sempati duyabilmek; sağlam bir karakter gerektirir...
2016-12-13 22:56:30
  • Offline
  • Bayan
İngilizce konusuna katılıyorum: İngilizce
drekonNecmi DemirkeserAvatar

İngilizce konusuna katılıyorum: İngilizce ilgilendiğin bir konuda kaynak bul olayı çözene kadar vazgeçme. Daha pratiği : ingiliz bir yazışma arkadaşı bul (penpal), mektup devri bitti ama bunu yapan yazılımlar bolca var.

Sohbet edecek akıllı birini bulursan kelime değil, cümle cümle ezber yapmış olursun.


Game maker
2016-12-14 00:10:36
  • Offline
  • Erkek
1.
Paranistserkan toydemirAvatar

1. si iyi bir mimar olmak istiyorsan kimseden bir şey öğrenmeyi beklemeden kendi araştırıp çalışmalarına katkıda bulunabilirsin. İş veren olsun iş arkadaşın olsun sana bir şey öğretmez sana sadece yol gösterebilirler o yolun doğru yada yanlış olanı seçmek tamamen sana kalmaktadır. Şuda bir gerçek ki herkes sana yardım edecek diye bir şey yok, kıskanç bir çok kişi ile karşılaşacak ve zorlanacaksın. O yüzden kendi kendini geliştirmeye bak derim.

2. si yetiştirilmek üzere mimar aranıyor diye ilanlara da gitme, sadece program hakimiyeti üzerinde yoğunlaşan ilanlara da gitme. Tabii bunu nasıl seçeceğim diye soracak olursan, yaşama dan anlayamazsın, öncelikle düşmeyi öğreneceksin sonra tekrar ayaklanmak için gereken materyalleri sen doğru zaman da kullanarak kendi nerede görmek istiyorsan orada görebilirsin.

3. Kesinlikle ego`nu tavan yapmayacaksın, yeni mezusun yerini bilmelisin. Kimseye kendini ezdirme, ezdirilmeye alışırsan daha başta ileride tek başına proje falan yürütemzsin.

4. sü diğer arkadaşlara katılıyorum yabancı dilini geliştir. Hatta Necmi hocan`nın dediği gibi arkadaş bul hatta mimar da olabilir, mesela ona bulunduğu ülkede mimarlar nasıl yol izliyor diye.

5.si Kendin ol, hırçın ol, yırtıcı ol, sosyal ol, hakkını savun, ama asla saygısız, aşağılayıcı tavırlar da bulunma.

6. sı işletme olarak Müteahhit firmalar da başla derim onlar daha az para vermek için her daim yeni mezun bakarlar. İşin teknik detayını o tarz yerlerde kesinlikle öğrenirsin, hem insan ilişkilerini hem malzeme hem de işin ince noktalarını yani üç kağıtçılığını :)) ve işleyiş bilgini geliştirir, bir ileri seviyeye taşırsın. Daha sonra kendi fikirlerine özgü tasarımlar yapabileceğin bir ofis yada kendi ofisin de çalışmaya başla derim.


2016-12-14 18:24:51 Edit:2016-12-14 18:26:49
  • Offline
  • Erkek
Forumda alıntı yapılmıyor sanırım..Cevap
Serap-canserap can

Forumda alıntı yapılmıyor sanırım..Cevap yazanlara teşekkür ederim.İngilizce`ye fono yayınlarından başlamayı düşünüyordum, çabuk öğrenen biriyim kısa zamanda ilerletirim umarım.İşi bilen bi mimar bana herşeyi öğretsin fikrinde değilim ancak sizde bilirsiniz mezun olunca sudan çıkmış balık gibi hissediyorsunuz.(okuldayken çalışma fırsatı bulanlar hariç)En azından yol gösterecek birilerine ihtiyaç duyuyor insan..İlanları hergün kontrol ediyorum umarım doğru yeri bulurum.


2016-12-14 23:41:33
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!