Genel Konular : Yasaklar

LG mahkemelik durumda Türkiye
novaStd

LG mahkemelik durumda Türkiye distrübitörüyle, o sebeple olabilir..


2012-05-17 16:22:00
  • Offline
yasak
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Neyin yasak neyin serbest olacağına yetkililer karar verir, cahil halk bunu tartışamaz. Cahil olmayan halk zaten herşeyi başarır.

http://www.ciddisozluk.com/?k=yasak


Game maker
2012-05-17 17:15:29
  • Offline
  • Erkek
Sanırım Bu yasaklamalar, Halk`ı
ETezerErgin TEZERAvatar

Sanırım Bu yasaklamalar, Halk`ı yasaklara alıştırmak için yapılıyor. Farz-ı Misal Sigara içmek yasak. Ama Sigara Yasak değil. Halbuki Sigara Yasak olsa sonuna kadar desteklerim. Çünkü Sigara içmek aslında Özgür bir Vatandaşın Tercihi...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-05-17 23:34:21
  • Offline
  • Erkek
Bir aralar üst düzey
Problem

Bir aralar üst düzey bir yetkili ya da bakan "Evet yasakladık ama kurunun yanında yaş da yandı " gibi bir laf etmişti öyle bir şey olsa gerek, kendi işlerine yaramıyor ise onlar için sorun yok.


2012-05-19 02:35:44
  • Offline
Eğer bir ülkede yasaklar
Problem

Eğer bir ülkede yasaklar özgürlüklerden fazla ise o ülkenin çivisi çıkmış demektir, neyse fazla siyasete girip de kendimi banlamak zorunda kalmayayım:)


2012-05-19 02:37:02
  • Offline
arkadaslar bence bu ulkede
Peter SalvatorePeter SalvatoreAvatar

arkadaslar bence bu ulkede uretimden cok siyaset yada din mevzulari tartisiliyor bu ulkenin bilime ve uretmeye ihtiyaci var, malesef yatan uretemeyen kopyaliyan ve o kopyalamayida dogru duzgun yapamayin dusunemeyen bir toplum olduk. Neden bu ulkede bir Hollywood tarzinda animasyon demolari filmleri yapilamiyor, hemen cikar deriz abi ya para yok bu tamamen bizim kendimizi inandirip bazi seylerden kacmak icin kulandigimiz bir seydir, evet tabiki imkan cok onemli ama bunun yaninda sen ne kadar neyi biliyosun oda onemli elindeki makina ile sen makinin gucunun cok ustunnde bir sey yaratip yapamiy9orsan sana orda parada yardimci olamaz, en yakin olan 1453 filmini seyrettim aslinda kotu degil cokta guzelde degil yani Turkiye srandartlarinda cok yukarda bana gore ama ayni senaryoyu bugun 17 milyon dolar ile atiyorum hollywood verilseydi cok daha farkli bir yemek cikardi ortaya diye dusunuyorum, benim ustunde durdugum konu bu, genelde forumda bir cok muhabeti okumyacalisiyorum, hep tas atmalar, bok atmalar kisiler diyor ya abi 3dmax neden turkce degil neden olsunki adam bunu yapan ana dili Ingilizce tabiki kendi dilinde yapacak ,yada tutoriallar neden turkce degil tabiki olmaz adam kendi dilinde anlaticak iste hal boyle iken zaten bir cok seye yenik basliyoruz o zaman senin daha cok ogrenmen gerekiyor ilerlemek icin bence bunlari dusunmek lazim ve tartismak lazim yada birileri daha cok biliyorsa paylasmayi tercih etmiyor ama simdi paylasmayimda benden daha cok bilmesin elimden isimi alir gibi sacma sapan bir mantik icindeyiz. Gerek digital tutors olsun gerek baskalarinin tutorlari mevcut adamlar herseyi ince ince anlatmis gayette basarililar gerisi almak zaten kisiye kaliyor. Yasaklara gelincede Internet gibi buyuk bir mecrade asla yasak olamaz ancak iste boyle fileserve rapid ve bunun gibi bir cok seyi kapatr sonrada acilir yani onune gecemez Ergine katiliyorum burda koskaca America bunun onune gecememis gecmen cok zor eskiden yasi tutanlar bilir BBS ler vardi aslinda halende var cunku Internten genisledigi icin kimse BBS leri denetlemeyi akil etmiyor ama dunyada halen kulllanan mevcut ama eski yillarda 144400 yada 28800 modemlerle dosya transferi yapmak imkansizdi ama yapiliyordu yine onunda onune gecemediler, yani kisacasi bir site kapanir oburu acilir bu isin malesef sonu yok olmiyacakta, ne ise bu konu uzar gider.

Sevgiler

Peter


p.s
2012-05-19 09:58:17
  • Offline
  • Erkek
Merhaba arkadaslar
RB1985RefikAvatar

Sitelerdeki yasaklamalar tabiki hos degil ancak ne yazikki bazen gerekli. Bizim o cok guvendigimiz marka siteleri bile ucuz olsun diye guvensiz veri tabanlarinin uzerine insa ettikleri internet siteleri vasitasiyla insanlarindan istedikleri basit bilgilerle farkinda olmadan internet hackerlerinin ceplerini dolduruyorlar. YUrt disinda haberlerdeki en onemli basliklardan biride bu. Insanlar artik internete sinirlama getirmesi icin insanlar devlete sayisiz basvuruda bulunuyor. Ancak cogu ulke Turkiye gibi bunu yapacak teknolojiye sahip degil.Bu yuzden hergun yeni yeni internet hirsizligi sistemleri gelistiriliyor. Bizim hukumet bazen isin suyunu cikariyor ama yinede hic yoktan iyidir. Bu arada iletisimim ve internetin en ucuz oldugu ulkelerden biri ulkemiz. Birazda iyimser olalim:)
Saygilarla


RB1985
2012-05-24 07:15:40
  • Offline
  • Erkek
Peter`e bircok konuda bende
RB1985RefikAvatar

Peter`e bircok konuda bende katiliyorum ve eklemek istedigim birkac sey var. Benim gozlemledigim kadariyla biz biraz maymun istahliyiz. Herseyi yalniz yapmak istiyoruz. Ben cameraman` montajci gibi ayrimlardan bahsetmiyorum. Ornek olarak maya. Modelleme, isiklandirma, animasyon, kaplama olarak bolumlere ayrilir. Bu ogelerin hepsinin calisani sektorde ayridir. Ama bizde ben maya kullaniyorum deriz hepsini yarim yamalak yapariz. Sonuctada kotu elestrilere imkansizliklarla cevap veriririz. Bu cok sacma. Bir isi yapaken kahraman olmak yerine makinada islevsel bir cark olmaliyiz...
Saygilarla


RB1985
2012-05-24 07:37:59
  • Offline
  • Erkek
- Refik Bey, Hackerlığa
ETezerErgin TEZERAvatar

- Refik Bey, Hackerlığa Karşı Güvenlik ile Yasal Olan Hakkımı kullanıp Yasal bir Demo filmimi indirmenin Yasaklanması arasındaki Bağı tam olarak kuramadım açıklarsanız sevinirim...

- Refik Bey, İnternetimize ucuz demişsiniz. Dünya ortalamasından yaklaşık 50 Kat Pahalıya kullandığımız internetin nasıl ucuz olduğu konusunu açıklarsanız sevinirim...

Saygılarımla,

Gökten Bedava Su düşüyor. Hem gelişine hem gidişine para öderken Nedense Vargide veriyoruz. Havadaki Manyetik Ortamın Vergisini ödeyip Ceple Konuşuyoruz. Varolan Telefon Kabloları üzerinden internete girdiğimiz için Para ödemekle Kalmayıp Vergi de veriyoruz. Tuhaf Değil mi? Hani Var ya! "Bahanesi Çook" Reklamı :)
Not: Elektrik vs felan konusunun farklı olduğunu düşünmeyin.... :)


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-05-24 13:32:27 Edit:2012-05-24 13:36:08
  • Offline
  • Erkek
Hakikaten ya,şu internetin ne
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Hakikaten ya,şu internetin ne kadar ucuz olduğunu bir de bana anlatsanız. :)
En pahalısı bizde biliyordum ben :)


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-05-24 15:17:21
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!