Genel Konular : Websayfasi vs. 3D ücretleri

Websayfasi vs. 3D ücretleri
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Bir websitesi icin 1500-5000US$ fiyat istenirken , 3D`de mimari görsellestirmeye 500Tl-1000Tl deyince niye cok oluyor?

3D cok basit ve herkez yapabiliyor, ondan mi? yoksa 3D`ciler organize degillerde ondan mi ?

Bilgilendirirseniz sevinirim.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-08-24 12:51:15
  • Offline
  • Erkek
çok
ereen2Eren KayaAvatar

Yerine göre bir web sitesine 500 diyince de çok oluyor. müşterinin ticari zekası ile ilgili.


2012-08-24 15:13:25
  • Offline
  • Erkek
@Gigantus-3d farklı bir
kalimbaMahmut BAYRI

@Gigantus-3d

farklı bir konuda da benzer şeyler yazmışsın. Web sitesi var web sitesi var. Sen diyor musun sabahtan akşama kadar çamaşır yıkayan bir kadın günde 2$ alıyor, akşama kadar oturan güvenlik görevlisi 50$ alıyor?

Gerekiyorsa bir web sitesinin ayakta durması için yüzlerce kişi senelerce finanse ediliyor. Kısaylaman da olumsuz yönlendirici. Her web sitesi için 1500-5000$ arasında mı isteniyor. 200-300 tlye site yapan var. Hatta bir çok firmanın kurumsalına web sitesi dahil olduğu için fiyat bile biçilmiyor. Her 3d için 500tl-1000 tl araslığında mı fiyat veriliyor?

Her iki sektörü de biraz bilen birisi olarak diğer konudaki ve bu konudaki ana çıkış mantığını doğru bulmuyorum. Serbest piyasa ekonomisi böyle oluyor. İyisine sen karar verirsin. 10 tl ye 1 kg elma almak da delinde, 1 tl ye 10 kg elma almak da.


2012-08-24 16:18:14
  • Offline
  • Erkek
kalimba arkadasim senin
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

kalimba arkadasim senin web`ce oldugu belli zaten :-)

ben burada baska bir detaya deginmek istiyorum, 3D okadarda ucuz ve kolay birsey degil, 3D`de 100tl is yaptirirsin ona göre bir kalite alirsin, ama sen cephe modelleme ve renderi, veya ic mimari tasarimi yap, sadece modelleme degil dizayn da sana ait olsun, ama isi veren kisi kardesim 500tl`ye yaparmisin diye sana bir soru yönlendirsin.
Bu ufak detaya ben dikkati cekmek istiyorum, ben web isini basitlestirmek istemiyorum, piyasada nekadar serbest bir piyasa olsada, niye web sayfasi yaptirirken bunca para ödenmesi ok oluyorda, 3D gibi cok ciddi ve zor bir iste fiyat söylerken bile arkadaslar tedirgin oluyorlar, umarim ne demek istedigimi az cok anlamissindir.

Kolay gelsin.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-08-24 17:14:38 Edit:2012-08-24 17:15:38
  • Offline
  • Erkek
Senin yazdığın fiyatlar kafandan
soneday7Soner ÇakırAvatar

Senin yazdığın fiyatlar kafandan uydurduun fiyatlar olmasın, 50 bin tlyede 3d yapılır, 500 TL yede site kurulur. İşin aksamına, kalitesine, büyükliğine ve yapım sürecine göre bu 2 sektördede fiyatlar değişir, bazen aynı olur bazen 3d daha fazla bazen web daha fazla para olur.

Yani, bu 2 sektörün fiyat politikasını bir birine benzetebiliriz. Bencillik etmeden ?


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-24 17:27:28
  • Offline
  • Erkek
Fiyatlandırma yapılırken önce işin
rotfireCemil T.Avatar

Fiyatlandırma yapılırken önce işin adı bir konur neler istendiği ne kadar süreceği işi yapan kişi tarafından belirlenir. Sonra müşteriye fiyat bilgisi verildiğinde ohooo o çok para sen bu işin olurunu söyle dediğinde; kişi ya işi hiç yapmaz güle güle der yada ihtiyacı varsa işi alır fiyatıda müşterinin istediği bir fiyatı söyler AMA işi en başından sonuna kadar herşeyini yapmaz gider bir template bulur içini doldurur müşteriye al site hazır der. Müşteride tamam der iki tarafta mutlu ayrılır.

Şahsen ben belirlediğim fiyatı (ki asla müşteriyi dolandırma gibi bir durum söz konusu olamaz) beğenmezse bir template alır içerikleri yerleştirir ona göre paramı alırım yoksa hem tasarım, hem kodlaması hem flash hem varsa içinde 3D si vs. uğraştımı öyle bir siteye 300-500 TL fiyat biçmek ilk başta sektöre küfretmek onca emek verenlere saygısızlık etmek olur.

Ne derler bilirsiniz ne kadar ekmek o kadar KÖFTE...


Bir defa 3D ve web işi hala net olarak ülkemizde tam bilinmiyor. Gördükleri web sitesi yada 3d çalışmalara göre kafalarında bir fiyat belirliyorlar. Onlara bu işleri güzel bir şekilde anlatmak lazım. İnşallah ileriki günlerde bir katalog hazırlayıp firmalara göndermeyi düşünüyoruz.


Rotfire
2012-08-24 17:43:02
  • Offline
  • Erkek
Soneday7 bu yazdigini yazmamis
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Soneday7 bu yazdigini yazmamis kabul edelim istersen, ben hicbirseyi kafamdan uydurmam, belki sen yaparsin , ama ben yapmam.

Emin olmak istiyorsan istersen, sen bir saga sola sor, önce ÖGREN sonra gel burada insanlara bazi ithamlarda bulun.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-08-24 17:44:59 Edit:2012-08-24 17:45:31
  • Offline
  • Erkek
Kafadan atma yok gigantus.Ben
blenderbizErsin KıymazAvatar

Kafadan atma yok gigantus.Ben web le uğraşmıyorum ama sana şunu diyebilirimki bu fiyatlar sabit değil değişkendir.İşin kalitesine bağlı.Bencede Türkiyede bu konu hakkında bilgi içeren bi katalog yapılmalı.Birazda sert konuşmayalım lütfen ^-^


1 Kilo Demir Ağırdır
2012-08-24 18:11:29
  • Offline
  • Erkek
Her ürünün kendine özgü
GibraltarBilgehan KorkmazAvatar

Her ürünün kendine özgü nitelikleri nedeniyle farklı değerlendirilmesi gerekir. Bu, en basitinden benzer web sayfası tasarımları arasında bile dikkate alınması gereken bir konu. En azından gerçekten profesyonel üretim yaptığını söyleyen insanlar bunun bu şekilde yürümesi gerektiğini, uzun vadede bunun hem müşteri hem de kendi çıkarına olacağını iyi bilir.

İşi enine boyuna değerlendirmedeki temel amaç iki yönlü olarak -müşteri/üretici- işleri kolaylaştırmak olmalıdır. Aksi halde, işin kendisiyle alakası olmayan onlarca teferruatla uğraşmak temel amaç olan üretimi zorlaştırır. Hani şu kazan-kazan formülünün gerçekleşmesini sağlayabilmek için "dürüst" tutum sergilemek ve gerçekçi fiyatlandırma ortaya koyabilmek çok önemlidir. Nihayetinde müşterinin kendisi de potansiyel bir satıcıdır ve kârını artırabilmek için gerçek harcama değerlerini, maliyetleri bilmek isteyecektir. Siz projenin tüm maliyetini hesaplar, bunu da bir güzel belgeler ve müşterinize sunarsanız, müşteriniz de kendi "müşterisi" ile arasında nasıl bir bağ kurması gerektiği hakkında fikir sahibi olur. Müşterinizin müşterisi kavramını daha iyi anlamak için; bir otobüs firmasıyla yolcuları arasında bağı düşünebilirsiniz:

Şehirlerarası otobüs firmaları için özel araçlar üreten bir otomotiv şirketi olduğunuzu düşünün. Aracın ne kadar yaktığı, güvenlik tedbirleri ve konforu hakkında yanıltıcı olursanız, dolaylı olarak o araçla yolcu taşıyacak firmaların müşterilerini de yanıltmış olursunuz. Bu tepeden aşağıya doğru bir reaksiyona sebep olur ve son olarak yine siz etkilenirsiniz. Müşteri memnuniyeti...

Burada temel olarak; fiyatlamanın gerçekçiliğinin, belgeye dayandırılarak gerçek piyasa değerleriyle ölçülebilir kılınabilmesinin önemini tekrar vurgulamak isterim. Bu şekilde yapıldığında, işi iyi değerlendirebilecek mentaliteye sahip bir müşteri asla kandırıldığını düşünmez, zira satın aldığı şeyin ne kadar ettiği konusunda fikir edinebileceği verileri siz çoktan sunmuşsunuzdur. Onun tek yapması gereken eldeki sayılarla kendi bütçesini, kâr/zarar hesabını yapmaktır. Verileri iyi çözümlemek...

Üretim maliyetlerinin hesaplanması işi, nihai ürünü oluşturan temel üretim materyalleriyle, ürünü geliştiren emek sahiplerinin nitelikleriyle doğrudan ilgilidir.

Örneğin; HTML, CSS, Javascript, PHP, MySQL kullanan bir yapının değerlemesi ile PHP yerine ASP.NET, MySQL yerine Microsoft SQL Server kullanan bir yapının değerlemesi farklı olmalıdır. Bu farkın, satıcı tarafından müşteriye dürüstçe sunulması işi yapan işletmenin ömrünü uzatır.

Size apaçık veri sunamayan satıcı ile çalışmayın. Zira işin sonunda kalitesiz ürüne fazla para verecek ve aldığınız kalitesiz ürünü daha pahalı satmak gibi bir açmaza gireceksiniz.


2012-08-24 19:12:29
  • Offline
  • Erkek
blenderbiz kardesim sende lafini
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

blenderbiz kardesim sende lafini soneday7 `e gönder ozaman, uydurma gibi laflari o arkadas yaziyor, dikkatli okursan herseyi görürsün.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-08-24 20:15:41
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!