Genel Konular : WEBsayfasi ücretleri ??

Neresi size uygunsa orada
kalimbaMahmut BAYRI

Neresi size uygunsa orada yaptırın, neden bu kadar büyüttüğünüzü anlayamadım. Hatta Almanya'da dirsek temasıyla çalışacağınız bir yer var ise daha iyi olabilir.

Birde Almanya`da asgari ücret 1300-1500€ civarinda, Türkiye`de asgari ücret 800TL, yani normal bir vatandas 4+5 maasi`ni hic yemiyecek, icmeyecek ama bir websayfasina sahip olacak :-)).

Türkiyede asgari ücret düşük gözükebilir. Ama iş bilen kişilere ve sektöre göre çok iyi ücretler alınabiliyor. Yani asgari ücret Almanya'da Türkiye'nin 4 katı diye, aynı web sitesini 1/4 fiyatına Türkiye'de yaptıramayabilirsiniz. Bazı müşteriler Necmi Hoca'nın da dediği gibi "beni zengin et ama 500tl den fazla vermem" diyebiliyorlar. Bir de bazen içeriği bile belli değil, açıklama yok, fotoğraf yok "üst sıralarda çıkmak istiyorum, 1000 TL ye iyi bir web sitesi istiyorum" diyorlar.

Ayrıca işi bilen bir kişi elinde yeterince veri olmadan fiyat vermez. Sizin belkide yaptırmayı düşündüğünüz 500-1000 tl arası işlerle vakit kaybetmez.

İşinizi uyguna getirmek istiyorsanız wordpress sistemini kullanabilirsiniz. 30-50$ arasında çok güze temealar var isteğinize yakın olanını seçersiniz. Daha özel şeyler isterseniz beğendiğiniz temanın yazarı ile iletişime geçip 100-200$ karşılığında istediklerinizi yaptırırsınız. Wordpress SEO araçları fena değildir.

SEO konusunda kısaca değinmek istiyorum. Çoğu insanlar bu kavramı saçma sapan şekillerde çözmeye çalışıyorlar. SEO'da altın kural kullanıcının sitenize girmek istemesini, sitenizde dolaşmak istemesini sağlamaktır. Eğer içeriğiniz az bulunan, lisanslandırılmış ve insanların çok ihtiyaç duyduğu bir şeyse zaten standart prosedürleri takip etmeniz yeterli.


2012-08-24 10:28:53 Edit:2012-08-24 10:29:14
  • Offline
  • Erkek
kalimba demek ki bütün
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

kalimba demek ki bütün konuyu okumamissin veya anlamamissin.

Wordpress gibi hazir temali websayfasi zaten istemiyorum, websitesi tasarimi zaten a dan z`ye komple bitti hazirladim. Kaldi kodlamasi ve seo isi.

Bende Almanya`da bukadar para kazaniyorum, ama ucuza yaptiracagim diye bir derdim de yok, ben Türkiye`de bulunan arkdaslari düsünüyorum, onlar zaten aldigi maas`lar ile zor geciniyorlar, nasil ozaman bir websitesi hazirlata bilisinler. Diyeceksin ki zaten genelde sirketler site hazirlatiyorlar, bu tam dogru degil, yeni is hayatina atilmak isteyen genc arkadasim nasil 5000$ + kdv versin bir site icin ?? bunu hic düsündünmü? yok düsünmedin tabiki..

Ama burada gelip birseyler yazmissin yinede saygim var.

Kolay gelsin.

Not : birde benim degindim baska konuyuda kacirmissin zanederim, websitesi kodlamasi ve basit bir tasarim yani 2d genelde, öyle fiyat verilirken, niye burada bütün arkadaslar 3D sektöründe haklarini alamiyorlar, istersen bunlari bir düsün ve aciklik getir !

:-)


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-08-24 11:43:54
  • Offline
  • Erkek
Demek istediğini iyi anladım.
kalimbaMahmut BAYRI

Demek istediğini iyi anladım.

Wordpress bir içerik yönetim sistemidir. Kullanıcının göreceği yeri istediğin gibi düznleyebilrisin. Fikrine yakın bir tema seçtikten (gerekiyorsa satın aldıktan sonra) gerekiyorsa yazan kişiye istediğin şeyi tam olarak yaptırabilirsin. Bu işler için harcayacağın para 100-150$ civarında.

web sitesini yaptın ama kodlaması kaldı öyle mi? :) Sadece arayüz grafiğini çalıştım demek istedin sanırım.


5000$ parayı nasıl versin demişsin. O kadarlık hizmet alıyorsa ve buna değeceğini düşünüyorsa paşa paşa verecek. Araba, ev, tatil, bilgisayar almak için para biriktir miyormusun?


2012-08-24 12:08:34
  • Offline
  • Erkek
Kardeşim ozaman, wordpress temacılara
soneday7Soner ÇakırAvatar

Kardeşim ozaman, wordpress temacılara başvur, tasarımını direk wordpresse aktarsınlar hem hazır içeriktir, hemde seosunu sende yaparsın


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-24 12:14:06
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!