Genel Konular : web tasarım stajı

web tasarım stajı
muhammetttMuhammet AkkuşAvatar

merhaba ben lise3 öğrencisiyim web tasarım okuyorum ve önumuzdeki yaz 45 gunluk bi stajım var bişeyler öğrenmek istiyorum stajımı boş yere harcamak istemiyorum cunki okulun eğitimi iyi değil bari stajda kendmi geliştireyim diye dusunuyorum okulda not defterinde html ile basladık dreamweavera geçip biraz html yazdık sonra .Net e geçicektik hazırlık olsun diye biraz asp göruyoruz bi 3ay kadarda .Net gorucez Kocaeli ve İstanbul(Anadolu Yakası) buralarda olabilicek web tasarım işi yapan kişilere bu mesajım gerçekten bişeyler öğrenmek istiyorum staj için görüşebiliceğim kişilerden mesaj bekliyorum k.gelsin.


Mami
2012-02-13 08:07:32
  • Offline
  • Erkek
staj
drekonNecmi DemirkeserAvatar

verecek yerin işyeri olması ve eğitici öğretici belgesi olması gerekiyor.
ayrıca anadolu yakası bana uymadı. ileride avrupada iş ararsan bana ulaş.


Game maker
2012-02-13 09:32:52
  • Offline
  • Erkek
cvp
muhammetttMuhammet AkkuşAvatar

teşekkürler karşıtarafa geçmek hergun biraz zor olur onun için butarafta arıyorum ilerisi için inş. sağolun k.gelsin.


Mami
2012-02-13 13:01:17
  • Offline
  • Erkek
Karışıya geçmeye üşeniyorsunuz, bu
kalimbaMahmut BAYRI

Karışıya geçmeye üşeniyorsunuz, bu işi nasıl yapacaksınız? Ajansların çoğu avrupa yakasında. İyi bir yere stajyer aramasalar bile baş vurun, belki kabul ederler. Hatta cazip olacaksa para bile talep etmeyin.

Web tasarım konusunda yazılım/grafik seçimini okul bitmeden yapmakta fayda var. Birini seçip onda çok iyi olmaya çalışmak diğerinde ortalama iyi olmak şu anın piyasasında değerli (rahatlık ve kazanç açısından).

Ayrıca "tasarım" kavramını sadece bilgisayarda üretilen grafik ve kodlar olarak değerlendirmemek gerekiyor. Grafik/animasyon sektöründe her önüne gelen tasarımcıyım dediği gibi aynı durum web konusunda da devam ediyor. Bir ihtiyaca çözüm üretecek sistemi rengarenk grafikler üretmeye, program için kullanılan kelimelere odaklanan bir tasarım öğretimi mevcut. Akademik çevrenin (eğitim kurumları) baş döndürücü tanımlamalarla verdikleri bir önceki cümledeki uyduruk eğitim yüzünden bir çok şey kişisek çabaya kalmış durumda. Elbette ki kişisel çaba her koşulda olması gereken olmazsa olmaz bir unsur ancak; diploma/sertifika tutuşturup ortalığa salmak eğiticiler açısından da (eğitim/öğretim sistemi ve eğiticiler) acilen terkedilmesi gereken bir unsur. Eğer eğiticilerin bu durumu düzeltecek birikimleri yoksa (ki asıl sorun bu) ne yapılabilir, şimdilik bilemiyorum.

Eğer ingilizcen varsa (mevcut eğitim sistemine göre lise mezunu herkes orta seviyede ingilizce eğitimi verildiği kabul ediliyor!!! Programlama kısmına eğilimin varsa mutlaka gerçekten bu seviyede olmalı) vaktiniz web üzerinden sağlam kaynakları bulup okumakla geçirebilirsin. Staj yapacağın yerde hiç kimse sana zaten bilmedikleri temeli anlatmayacak, bilen kişi de sistemin patlaklığı yüzünden önünde çok yol olduğu için zaten çok meşguldür ve sana vakit ayırmaz. Stajda sadece iş tecrübesi kazanabilirsin.


2012-02-14 10:02:56 Edit:2012-02-14 11:12:56
  • Offline
  • Erkek
cvp
muhammetttMuhammet AkkuşAvatar

cevabınız için sağolun ama iş aramıyorum staj sadece tecrube zaten geliştirmek derken kendi çabam olması merakımın olmasını kastedmek para zaten verilmiyor lise stajında ayrıca ajanslar lise stajer almıyor unv. alıyor( bide biraz kızmış gibisiniz :d)


Mami
2012-02-15 08:09:19
  • Offline
  • Erkek
Staj yapacağız yerde gerçekten
kalimbaMahmut BAYRI

Staj yapacağız yerde gerçekten okulda öğrendiklerinizi mi uygulayacaksanız, yoksa sandalye mi işgal edeceksiniz bu çok önemli. "Ben şunu şunu yapabiliyorum, bunlar yaptıklarım, okulum şu, şu yönde kendimi geliştirmek istiyorum" deseniz şansınız artar.

Bir de insanlarla iletişim kurarken (özellikle ilk yazışmalarda) burada yazdığınız gibi yazmıyorsunuzdur umarım. İş yapabilirlik kadar ifade de iş sektöründe önemli. Sırf CV`si, yazışması düzgün olmadığı için elenen olaylara şahidim.

Foruma pek yazı yazmıyorum. Genel olarak düşündüklerimi yazayım dedim. Açılan konuyla ilgili kızgınlığım yok.


2012-02-15 12:27:09 Edit:2012-02-15 12:29:58
  • Offline
  • Erkek
cvp
muhammetttMuhammet AkkuşAvatar

.net te kendimi geliştirmek için uraşıcam stajda işte orda bana yardımcı olurlar heralde sandalye işgal etmek istesem benim dışımdaki herkes onu yapıor zaten amacımı anlamadınız siz staj 45 gun buarada uzun uzun calısacak iş arayan eleman niyetine yorum yaptınız ondan dedim .d


Mami
2012-02-16 17:02:07
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!