Genel Konular : Vakıf Üniversitesine 3d Animasyon konusunda Öğretim Görevlisi Alınacaktır.

İşin bir de şu
campanellaMahmut AltuntaşAvatar

İşin bir de şu yanı var; bu kadar eğitimi ve tecrübesi olan, alesi, yabancı dili olan eğitmene saat ücreti olarak 16TL ila 32TL ödeniyor. Yoldan geçeni almaya kalksalar kaçırırlar ellerinden zaten. Gerçekten bu işi seven ve başka geliri olmayan kişi için çok zor.


Bir düşte yaşıyoruz. Düşleyenin olmadığı, düşün kendini düşlediği bir düş.
2013-01-08 01:52:17 Edit:2013-01-08 01:53:41
  • Offline
  • Erkek
Ales ne sanılıyor anlayamıyorum.
ulasdenizulaş deniz

Ales ne sanılıyor anlayamıyorum. Lise mezunu bir insan bile Alesten, eğer örnek sınavlara bakmışsa, 70 alabilir. yapmayın. Ales sadece Yök`ün para kazanmak için prosedür olarak şart koştuğu bir sınav. Senede iki kez yapılır. Siz 70 Alesle başvurduğunuzda, Üniversitenin uygulayacağı mülakkattan geçmeniz gerekir. orada niyetiniz, yaklaşımınız, altyapınız, hedefleriniz sorgulanır. bu kadar büyütecek bir şey yok. açın bir bakın Ales örnek sınavlarından birine.


2013-01-08 12:55:02
  • Offline
  • Erkek
Bir üniversitede eğitim verecek
ArkondeRAlper SözenAvatar

Bir üniversitede eğitim verecek kişinin, sadece kendi branşında da değil, genel olaran belirli bir seviyeye gelmiş olması gerekli.

Arkadaşımızın bilgilendirme amacıyla açtığı konu, ales tartışmasına dönüşmüş biraz. Evet eğitim sistemimizin çok sıkıntıları var, ama ales den 70 alma şartı bence bunların başı değil.

Ben grafik mezunu olsaydım, parasını hiç umursamadan, haftada birkaç saatimi bu mesleğin gelişimine katkıda bulunabilmek amacıyla severek verirdim. Oradan alacağım üç beş kuruş gidip gelirken harcayacağım yol parasını karşılayacaksa yeter. Gerisini düşünmezdim.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2013-01-08 13:38:11
  • Offline
  • Erkek
Bence gayet güzel bir
kazmamuratmurat afşar

Bence gayet güzel bir şey bu, umarım iş bilen ve öğretici yönü güçlü birisini bulabilirler.

Ergin Bey, Ales 100 üzerinden değerlendiriliyor, eski Les gibi 80 üzerinden değil. Bu şartlarda da 70 uçuk bir puan değil.

Okutman olarak girilip akademik kariyer yüksek lisans - doktora ile geliştirilebilir ki ilgili bölümlerden mezunlar için gayet güzel bir fırsat.

Ayrıca üniversitelerimizin bu işe bu kadar geç uyanmasına da gıcık oluyorum.

saygılar.


2013-01-09 09:29:18
  • Offline
  • Erkek
Öncelikle düzenli olarak her
Problem

Öncelikle düzenli olarak her sene 3-4 üniversiteden teklif aldığımı belirtmek isterim , fakat şu ana kadar açıkçası sunulan imkan ve şartlar üniversitelerdeki bu alandaki hevesi karşılamıyorlar, öncelikle mesleğimden dolayı 16 yıllık eğitimcilik deneyimini de alan bilgisi yanına koyunca albenisi olan bir aday konumuna geldiğimi düşünürken işin aslının ve kazın ayağının öyle olmadığını çeşitli görüşmelerden sonra anladım.
Öncelikle duyuruyu yapan sayın arkadaşıma şunu belirtmek isterim, bu gün Türkiye de ki pek çok adı duyulmuş ve büyük üniversite, 3d ve animasyon alanında ders verebilecek kişileri kayıtsız şartsız ve ALES olmaksızın almaya hazır.
Bununla birlikte önemli olan üniversitenin dersi anlatmaya gelecek kişinin programına uygun bir ders ortamı ve programı hazırlaması gerekir, çünkü bu alanda usta olan kimse ( kişisel kariyer isteği ve ya title düşüncesi yok ise) üniversitelerin önerdiği paralara bu kadar zamanı o işe ayırmaz.
"Siz işinizi gücününüzü bırakıp gelin , 2 saat trafik çilesinden sonra haftada 2 günden 8 er saat derse girin , saati şu kadardan size ayda 1300 lira verelim ve bunu ancak okulun açık olduğu dönemlerin sonunda , 2 taksitte 3 er aylık dönemlerde ödeyelim gibi tekliflerle gelenler bile gördük."
Ha.. ders verecek kişinin kiişisel bir istek ya da tercihi var ise bu konuda , kariyerimde üniversite hocalığı da olsun diyorsa biliniz ki para için gelmiyordur.
Bunun dışında bu ders teklifini yapan üniversitenin asgari ders ortamı ve program lisanslarını sağlaması gerekir. ( Biz lisansları hemen alamıyoruz o zaman kadar demo versiyonu ile idare edin , yanında Photoshop da öğretirsiniz diyen üniversiteler var:)
Bu tür teklifleri veren okullar üstelik adı duyulmuş ve harkesçe bilinen kurumlar , sizin ders teklifinizde ALES şartı ile en baştan kendinize engel koyduğunuzu düşünüyorum.
Ben halen MSGSÜ de bitirmemekte ısrarlı olduğum benzer bir alanda (Enformatik- Bilgisayar ortamında sanat ve tasarım) yüksek lisansa devam ediyorum, Kamuda öğretmen olarak görev yaptığım için devletin izin verdiği üzere 8 saatlik bir ders verme durumumuz mevcut , dışarıda profesyonel işlere resmi olarak dahil olamadığımızdan dolayı....! :) bir dönem kariyer olarak düşünmüştüm Üniversitede ders vermeyi, 5-6 Üniversite ile görüşmem oldu, teklifleri yapanlarda üniversitelerdi, önerilen şartlar açıkçası üniversitelerin bu konuda yeterince hazır olmadığı düşüncesini oluşturdu bende.
Bu konuda diğer üniversitelere epeyce fark açmış 2-3 üniversite var , gerçekten profesyonel bakıyorlar işe onu da başka konu başlığında yazmıştım.


2013-01-12 05:13:51
  • Offline
Ozan, anladığım kadarıyla arkadaş
kazmamuratmurat afşar

Ozan, anladığım kadarıyla arkadaş burada dışarıdan ders vermek için birisini aramıyor, üniversitede okutman kadrosuna girecek birisini arıyor. Ales şartı olmadan ya da ilgili bölümlerden mezun olunmadan devlete bağlı bir üniversite böyle bir kadro açamaz maalesef.

Ayrıca ben ales in saçma olduğunu düşünmüyorum, ortalıkta öyle baltazarlar geziniyor ki, ufak da olsa bir kafa çalıştırma sınavının eleği gerekiyor.

Kimse kusura da bakmasın ama Alesten 70 alamayan birisinin üniversitede öğretim görevlisi olmakla uzaktan yakından da ilgisi olmasın bi zahmet.


2013-01-15 17:50:53
  • Offline
  • Erkek
BİR ŞEY ANLATAM
formadal

70 HIMM.
69 OLMUYOMU.
YADA 99 OLSUN deha falan olur ne anima yapar.
e tabi karşındaki ni tartamıcak durumda oldunmu böle kıriterlere ihtiyaç duyar insan.
BİLDİĞİ ANLATA BİLMEK TESTİMİ BU YOK.
HOCA ARIYORSUNUZ ÖĞRENCİ DEĞİL.


BİR İŞİN PROFESYONİLNE SORULCAK SORU ALES VARMI HİÇ DEĞİL.
ŞİMDİ BEN SİZE BU AL__S Lİ ARKADAŞI TARİF EDEYİM.
GÜNDÜZ OKULA GİDECEK .
AKŞAMDA BURALARD AKİ İNSALNARDAM N KURS ALCAK.
ADAM mım diyecek.
Ama içinde o ateş hiiiiç olmıcak.
O ateş ne midir.
Yanan bilir.
Ayla güneş arasında ki fark gibi.
biri yanar biri yansıtır.
Ay nekadar ısıtrsa o da okar.
yANAN BİŞİ ARICAN HOCA ÜNİVERSİTENE.
_YA_NAN_
YANMASAN YAKAMASIN.
SÖNÜK hocaların soluk öğrencileri.
Ama cok iyi (ADAMLAR YAPMIŞ HOCAM )lardan yetiştirs,n.


2013-01-15 19:13:22 Edit:2013-01-15 19:34:15
  • Offline
HOCA DEDİĞN
formadal

KARİZMATİK OLACAK.(KOLUNDAKİ SAAT KARİZMAİK OLANLADAN DEĞİL AMA)
LİDER OLCAK.
HEYCANLI OLCAK.
KORİDORUN UCUNDA GÖZÜKTÜMÜ KÜRSÜSÜNE KADAR GİYMESİ ZOR OLCAK.
MRDİVENLER CIKARKEN ARKASINDA COCUKLAR KUYRUK OLCAK.
66 YAŞINDA KAMBUR TOPLA OLSA DAHİ OLSA.
ÖÜRENCİLERİ ONDA AŞIK OLACAK COOK FAZLA ŞEY BULACAK.
MEZUN ETTİĞİ ÖĞRENCİLER.
BEN XXX DEN DER ALDIM DİYECEK YILAR SONRA.
UNUTMIYACAK UNUTULMAZ OLCAK.
UMAN OLCAK UMAN.
DERYA OLACAK.
Kİ YAPA BİLİSN DAMLA Kİ DAMLA OLABİLSİN IRMAK..
plastikten insan dan hoca olmaz.
Görevli olur görevlendirilmiş.olur.
AMA eğitici asla bir görevli olamaz.
Çünkü o hoca dır.
ama bir tek şey doğru görevli değil ama hoca olcak adam lar bu formda var.
en azından bu bir umut.


2013-01-15 19:57:02
  • Offline
Murat işin aslı ben
Problem

Murat işin aslı ben belirli bir ölçüde farklı düşünüyorum, sebebini sorarsan,
Örnek vereyim kendimden,
2008 de ALES sınavına girdim, Güzel sanatlar mezunuyum, lisede orta halli bir öğrenci olmakla birlikte , üniversitede komple güzel sanatlar eğitimi almış bir kişiyim, sonrasında ALES e girdim, önüme , Matematik, fizik, biyoloji soruları koydular, Sözel bölüm tamam hallettik, sayısal bölümde sırf geometri soruları ile 8 matematik neti çıkardım, 6-8 biyoloji sorusunu ve fizik ve kimyadan 6-8 arası soru yaptım, sonuçta liseden kalma sayısal bilgim ile (MF mezunuyum bu arada) Eşit ağırlık puanı olarak 68 puan aldım, MSGSÜ nün Yüksek Lisansı 55 puan istiyordu, benim dışımda enformatik bölümü Yüksek Lisansıan giren 9 kişiden 5 tanesi Mühendislik mezunu ve pek çoğu benim puanımdan az puan almış elemanlardı. ALES sınavında belirli bir branşlaşma olsaydı ve alan bilgisine göre sınav yapılsaydı ben o zaman ciddiye alabilirdim.Buradaki sorun sanırım güzel sanatlar mezunu olup matematik ve fen konularına uzak olmam, bu noktada sorun olduğunu düşünüyorum, Ales sınavı belirli bir alan bilgisi içermediği sürece adaletsiz bir sınav diye düşünüyorum, bu gün gireyim yine 70 üstünde alamam , ya da eşek gibi çalışmam lazım:)

Ha bu arada zaten yaş sınırından dolayı akademisyenlik fırsatını kaybettik malum 34 yaş sınırı var fakat , eğer akademisyen alıncaksa bunlar , forumlara ilan verilerek değil , Üniversitenin resmi kanallarından yapılan yayınlar ile bulunur, sonuç olarak bu üniversite özel üniversite olduğu iin tabii ki sözleşmeli eleman alacaktır, sonuç olarak yine benim dediğime gelecek konu.


2013-01-19 01:11:44 Edit:2013-01-19 01:15:22
  • Offline
Bu arada özellikle belirteyim,
Problem

Bu arada özellikle belirteyim, çok daha hafif şartlar ile, MSGSÜ, Yıldız Teknik, Marmara Üniv.İst. Tic. Üniv. Beykent gibi üniversitelerde Ales şartı olmadan okutmanlık ya da öğretim görevliliği yapabilirsiniz, sadece bir ders teklifi ve bir dönemlik ders programı ve portfolyo hazırlayarak bölüm başkanlığına sunmanız ve onay beklemeniz yeterli.
Gedik üniv. bir vakıf üniversitesi olmakla birlikte şartlarını hafifletmeli ki aradığı elemanı bulabilsin.


2013-01-19 01:17:47 Edit:2013-01-19 01:23:19
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!