Genel Konular : Ücret Nasıl Belirlenmeli, Ne Kadar Olmalı ?

Bu konuyu açarken çok
BaBa08Ünal BABAAvatar

Bu konuyu açarken çok düşündüm açsam mı tartışma çıkar mı yine diye ama açıcam belki olmaz dedim. Ama hepsinden hararetli oldu :)) Neyse bütün yorum yazıp fikrini paylaşan 3d`cilere teşekkürler tekrardan :)


2013-05-30 11:49:47
  • Offline
  • Erkek
fiyat başlıkları her zaman
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

fiyat başlıkları her zaman iyi mahsül verir :D


MODO, rhino
2013-05-30 12:03:13
  • Offline
  • Erkek
ilk iki sayfayı okurken
serosezM.Serhat SEZGİNAvatar

ilk iki sayfayı okurken korkmuştum, polemiksiz konu olurmu diye :)) 3. sayfadan sonra rahatladım :))

Levent Abi Angaraya gelipte görüşemessek Alexin heykelini daşlarım bak :))


"Hedefi Olmayan Gemiye Hiç Bir Rüzgar Yardım Edemez"
2013-05-30 12:07:58 Edit:2013-05-30 13:16:18
  • Offline
  • Erkek
@soneday 7 hooop başa
serkanozdoganSerkan ÖzdoğanAvatar

@soneday 7 hooop başa döndük.. detay ve iş aynıysa diyosun 10.000 metrekare de 10 metrekare de aynı fiyat öyle mi soneday?


Asus PX79 Pro - Asus Geforce gtx 690 - Intel i7 3930k 3,5Ghz - OCZ 1000W Gold - 32 Gb 1600 Mhz Vengeance Ram -
2013-05-30 12:36:57
  • Offline
  • Erkek
Fiyat konusu gerçekten iyi
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

Fiyat konusu gerçekten iyi mahsül veriyormuş yalnız bir zayiatımız var bu konuya 3ddesigner arkadaşımızı göremedim. bu tür konuları pek kaçırmazdı hele ki polemik varsa :):)
Neyse konuyu farklı yere taşımayayım da fiyat konusunda gerçekten bir çoğumuz müzdaribiz müşterilere verdiğimiz fiyatlar ki az olsa indirim yaptığımız halde çok pahalı geliyor sonra da gidiyorlar. Gitmeleri önemli değil elbette benden daha ucuza çalışanda vardır benden daha pahalıya da çalışan vardır, bu kişinin işine belirlediği değere bağlı olarak değişir, ama arkadaş komik denecek kadar düşük fiyatlara çalışmak nedir yahu azcık insaf edin rekabet diye sen düşürürsen ben düşürürsem bugün atıyorum 5000 tl ye yaptığımız işi yarın 500 tl yapmak durumunda kalırız.
Birde işverenlere şu soruyu sormak lazım "çok pahalı diyorsun diyorlar" peki neye göre pahalı kime göre pahalı demeli sen benim sana hazırlayacağım çalışma ile reklam yapacaksın evlerini yada neyin reklamını yapıyorsak artık onu daha üretilmeden satacaksın vede yüksek fiyatlara satacaksın sen yapacaksın x tl ye sonra satacaksın 50x tl ye bize de diyeceksin ki sen bu işi bana yap sana 1/5000x tl vereyim e şimdi bu hakmıdır.


www.yunusdayfun.com
2013-05-30 12:38:38
  • Offline
  • Erkek
Fiyat konusu ile ilgili
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Fiyat konusu ile ilgili birşey açıldığında en az 6 sayfa yorum atılıyor.Soruyu soran genelde 2.sayfadan sonra siteye uğramıyor bile :).


İşin fiyatı ne metrekare,ne kalite,nede çalıştığınız süredir.Müşteriye kaç paraya kabul ettirebiliyorsanız o dur bence.Müşteri herzaman dediğin fiyatının altında yaptırmaya çalışır.Büyük işler yapacaksanız güzel sunumlar yapmalısınız ve sizin yaptığınız şeyin değerli birşey olduğunu,adama para kazandıracağını hissetirmelisiniz.

Son yaşadığım olayı anlatayım.İç mekan renderlarını 300-400 tl`ye yaptığım bir kişi, 6 katlı bir binanın cephesini ve çevresini düzenlemek için 1000 tl istediğimde çok fazla bulduğunu ötekileri 400 yaptığımı bunu neden yapmadığımı sordu.Adam istediğim parayı vermedi , eski fiyata yapmazsam yaptırmayacağını söyledi ve gitti.Olay bu kadar basit aslında.


2013-05-30 13:19:23
  • Offline
  • Erkek
Sadece 3D değil her
rotfireCemil T.Avatar

Sadece 3D değil, her sektörde fiyat konusunda sıkıntı yaşanmakta. Bir ürün almaya gittiğinizde nasıl ki indirim yaptırmaya çalışıyor ne kadar ucuza alabilirseniz sizin için o kadar karlı. Ürünü satan kişide ne kadar çok kar edeceğinin hesabını yapıyor. 

Siz ürün satan tarafta oluyorsunuz çoğunlukta ve haliyle minimum zararla yada yanlış tabir olmasın minimum kar kaybıyla işinizi satmak istiyorsunuz. Tabi bunu yaparken de mümkün mertebe piyasa koşullarını bildiğiniz kadarıyla göz önünde bulundurarak bu fiyatı söylüyorsunuz diye ümit ediyorum.

Aldığınız işin fiyatlandırma aşamasına geçmeden önce müşteriyi bilgilendirmek ve yaptığınız işin önemini ve süreç hakkında bilgilendirmeniz önem taşımaktadır. Fırından ekmek alırsın ama o ekmek yenilebilir hale gelene kadar hamurun mayalanması açılması pişirilmesi gibi etkenlerin olduğunu müşterinin gözüne sokmak lazım kaba tabirle.

Aşağı yukarı yaptığınız/yapacağınız yada çevrenizdeki sektör çalışanlarının fiyat değerlendirmelerini de bilmeniz gerekmekte. Firma bünyesinde çıkan işin fiyat,süre,fatura,telif, vs.vs. maddelerini kendinize göre yorumlayıp aynı kalitedeki işlerin fiyatlarını netleştire bilirsiniz. 

Burada bir sorun varki oda acaba aldığınız fiyat gerçek değerimi? Yoksa fiyat aldığınız kişinin aslında işi size kaptırmamak için farklı bir fiyat söylemesimi...

Herşey olabilir. Aslına bakarsanız kişi arkadaşınız değilse gerçek fiyatı da asla öğrenemeye bilirsiniz. Biraz da kendiniz yıllarca bu sektörde iş yapmış biri olarak bazı işlerin aşağı yukarı değerini bilmeniz gerekir.

Ayrıca fiyat belirlerken yurtdışında ne ise burada aynısını söyleyemiyorsunuz. Zira zaten millet olarak herşeyin en iyisi olsun ama en ucuzu olsun prensibiyle yaşadığımızdan uçuk fiyatlarda size iş yaptıracak çok zor firma bulursunuz. 

En doğrusu gerçek fiyatların dışına çıkmadan fiyatınızı belirlemek. Kimi saat cinsinden kimisi proje bazında fiyat belirler. BEn proje bazlı fiyat verenlerdenim. İşe bakarım iş mi diye, az çok kendimizide biliyoruz süre ve fiyat veririm kabul ederse amenna etmezse sen sağ ben selametee.

LEVENT hocamızın dediği gibi fiyatı belirli bir projenin kendisi olmayabilir ama benzer bir işi (bu kendi karalamanızda olabilir) burada paylaşıp fiyatı şu şu fiyatlar arasındadır deyip bir referansta verebilirsiniz. En azından fiyat bilgisi konusunda tecrübe edinmemiş yada daha önce bilmeden fiyatlandırma yapanları da bilgilendirmiş olursunuz.

Son olarak bu foruma sadece bu işi yapan değil yaptıranlarında üye olduğunu düşünürseniz proje standardına göre gerçek fiyat bilgisinin gizli kalması gerektiğini de düşünebilirsiniz. İsterseniz bu tür konularıda etraflıca bir buluşmada konuşabilir tartışabiliriz. 

Çok konuştum arkadaşlar özür diliyorum zaten fuar yorgunluğu var cümlelerimde yanlış, eksik brişeyler var ise de kusuruma bakmayın yada düzelteyim. 

Sabırla dinlediğiniz için teşekkürler kolay gelsin...


Rotfire
2013-05-30 13:27:20 Edit:2013-05-30 13:32:57
  • Offline
  • Erkek
"Gell gelll metre karesi
soneday7Soner ÇakırAvatar

"Gell gelll metre karesi 1 milyonnnnnnnnnnnn"

...:P


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2013-05-30 14:30:44
  • Offline
  • Erkek
@soneday7 fikirlerle dalga geçilmesi
serkanozdoganSerkan ÖzdoğanAvatar

@soneday7 fikirlerle dalga geçilmesi çok da tasvip ettiğim bir şey değil.

Ama böyle görüyorsan yazdığım şeyi kendime suç buluyorum sana anlatmaya çalıştığım için.


Asus PX79 Pro - Asus Geforce gtx 690 - Intel i7 3930k 3,5Ghz - OCZ 1000W Gold - 32 Gb 1600 Mhz Vengeance Ram -
2013-05-30 15:29:41
  • Offline
  • Erkek
Ücret her işte olduğu
ATARHüsamettin ATARAvatar

Ücret her işte olduğu gibi bu meslekte de temel mesele. Bunu mesele haline getirenler işveren zihniyetlerdir.
Yapılan işin ne emeğini anlarlar nede harcadığın zamanı yapılan iş onların gözünde sadece bir resimdir ve fazla bir ederide yoktur.

Ben iç mimarım ne zaman bir esnafla muhabbete girsem bir bak bakalım dükkana buraya ne yapabiliriz diye sorar bir iki fikir söyledikten sonra ya boş zamanında buraya bir iki şey çizdiriver der bende güler geçerim yani zihniyet bu.
İnsanlara elle tutulur birşey vermediğimiz için insanlar bedavasına ve ucuza ne koparırsa.

Digital görsellik ve tasarımın ülkemizde oturmasına daha çok yıllar var malesef bu işin sıkıntısınıda ilk yapanlar çekiyor sabredip uzun yıllar emek veren arkadaşlar artık kendi ücretini belirliyor o noktaya ulaşıncaya kadar iş yapabilmek adına verilene razı olunmak zorunda kalınıyor malesef...


2013-05-30 16:27:22 Edit:2013-05-30 16:27:35
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!