Genel Konular : Türk Halkına Layık Sektör Hangisi ?

Siyasetçi isimlerini yazmayız merak
ETezerErgin TEZERAvatar

Siyasetçi isimlerini yazmayız merak etmeyin, Ama simgelerini yazabiliriz sanırım. Mesela, Gemide "Kıç" diye adlandırılan bölgede yetişen otlar .. ;) Bunların sayesinde Türkiye "Bad Sector" Hatası verip duruyor... :)


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-08-25 15:33:57 Edit:2013-08-25 15:34:20
  • Offline
  • Erkek
Türkiyede evde uçak yapsan
molotowSerkan Tan

Türkiyede evde uçak yapsan biri arazinin ortasında sandalyede oturup gökyüzü benim uçurmak paralı der.O yüzden uçak yapma, gökyüzünü parselle.


2013-08-26 01:20:03
  • Offline
  • Erkek
Ergin hocam, söylediklerine tamamen
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Ergin hocam, söylediklerine tamamen katılıyorum. Ama bu konuda da çok ciddiyim. pislikten fazlaca bahsetmek kötü reklam etkisi yapıyor, siyasilerin aşığı olanlar fazlaca eleştiri yapılınca azıcık düşünmek yerine, eleştirilere inat daha fazla bağlanıyor. Bırak kendi akılları ile doğru yolu bulsunlar. doğru yolu kendi aklı ile bulamayan adamın hiçkimseye faydası da olmaz, kimseye akıl vermeye gerek yok. eşşek kadar adamlar eşşek yerine konduğunu anlamıyorsa biz akıl vereck değiliz. zaten akıl versek de almıyorlar.

bırak dağınık kalsın. kendi pisliklerinde oynayıp dursunlar.


Game maker
2013-08-26 08:26:51
  • Offline
  • Erkek
Türk insanı duyarlı bir
Seke

Türk insanı duyarlı bir toplum olduğunda birşeyler değişebilir.Anahtar kelime duyarlılık.Genetik olarak pek mümkün gözükmüyor.Mümkünsede bu ve önümüzdeki birkaç yüzyıl içinde değil.


2013-08-26 12:25:52
  • Offline
Konu başlığıda bir garip
Seke

Konu başlığıda bir garip türk insanına layık sektör?
Türk insanı şunu yapamaz bunu yapamaz diye birşey yok.Herşeyi yapar.Şükürki her konuda bilgili insanlarımız var sayı az yada çok.Bir uzaya pek el atamadık :)
Birde emin olunki ticaretçilerin yatırım alanları önemli.Sanata ve sinemaya ve 3d ye oyuna vesaire para yatırmak isteyen ticaretçi yok.Az falan değil YOK.Adamlar yüzlerce milyon dolar alışveriş merkezlerine yatırım yapıp avm tutmayınca zarar edebiliyor.Ama bir film yap, oyun, gösteri birşey desen adam kaçar.Hatta kıçını açar güler.BU yüzden bu ülkede birşeylerin değişmesi çok zor.


2013-08-26 12:29:26
  • Offline
Mesela japonları düşünün bu

Mesela japonları düşünün bu adamlar elektronikte baya bir başarılı.
Canon , Sony, Seiko , Samsung , Sharp , Panasonic , Pionner , Fujitsu , Daikin , Olympus vs... Dünyaya kendilerini başarılı bir şekilde tanıttıkları bir çok marka çıkarttılar.

Almanya diyelim otomotiv sektörü.
Porche , Volkswagen , Opel , Audi , Bmw , MAN Truck, vs.. gibi tanınmış araçları var. Almanlar bu işten anlıyor diyebiliriz o yüzden.
Hatta almanlar bu konuda yalnız değil Japonlarda başarılı
Honda , Mazda , Nissan , Mitsubishi ,Suziki, Toyota , Yamaha vs..
Ruslara bakarsak benim bildiğim Lada var bilinen en azından ülkemizde öyle o yüzden otomotiv sektöründe Rusyayı şu anda pek başarılı göremeyiz .

Elektronik sektörü Japon Halkına layık bir sektör çünkü bu işte gerçekten başarılılar anlıyorlar bu işi almanlar otomotiv sektöründen anlıyorlar bu konuda kafaları basıyor.

gibi diyebiliriz.

Türkler.... şu sebepten , dünyaya şu markaları tanıttığından ve diğerlerinden marka sayısı daha fazla olduğundan bu işi diğer tüm ülkelerden daha iyi yapmakta. O yüzden Türk halkı bu sektöre layık bir halk.

Peki marka sayısı fazla olması hiç bir şey size ifade etmesin. Önemli olan yetenek diyelim Dış ticareti de geçelim. Para da kazanmayalım şimdi.

Peki potansiyel olabilecek sektör hangisi bundan sonra bu işi biz daha iyi yapabiliriz diğerlerinden diyebileceğimiz sektör ?

Kimya sektörü ? bilişim sektörü ? enerji sektörü ? tarım sektörü ? , gıda sektörü , eğlence sektörü , bankacılık sektörü ? , tekstil sektörü ?

bilişim sektörünü ele alalım biz bu sektörde gerçekten de başarılı olabilirmiyiz ? Yani varımızı yoğumuzu ortaya koysak kaç sene sonra bu sektörde iyi olan ve bir çok marka çıkarmış bir ülkeyi geride bırakıp kendi mallarımızı satabiliriz ?


2013-08-26 13:28:22 Edit:2013-08-26 13:28:47
  • Offline
  • Erkek
Dostlar Turizm Sektörü konusunda

Dostlar Turizm Sektörü konusunda ne düşünürsünüz ?


2013-08-26 13:40:23
  • Offline
  • Erkek
ETezer Ergin TEZER
enterasanKerim YıldırımAvatar

ETezer
Ergin TEZER

"ara eleman" ne demek ?

------------------------

Ergin hocam biraz geç oldu ama kusura bakma :)

"ara elaman" bir "Bakan lakırtısı" oluyor. tarihine epeyce yabancı bir bakan olsa gerek. "çoğumuz ara elaman olabiliriz ama bu hepimiz için geçerli değil!" lafım buna nacizane tepkimdi.. vesselam.


www.grafikerim.info
2013-09-09 02:49:11
  • Offline
  • Erkek
Konuyu açan arkadaşa cevap
3ddesigner3d designer

Konuyu açan arkadaşa cevap olarak şunları söylemek isterim ;

Türkiye de en iyi yapılan şey, bedavaya yakın işçiliktir.Bir iş yaptırmak istiyorsan en kalitelisini en ucuza yaptırırsın.Çünkü Türkiyede para kazanmak isteyenler işçi olmak zorundadır. İşçi olan kişide para kazanmak için piyasaya uymak zorundadır. Rest çekmek veya çalışmıyorum bu fiyata deme lüksü olmadıgını bildiği için, verilen rakamı kabul eder. Çünkü yerine kolaylıkla başkasının bulunabileceğinin farkındadır . Böylelikle heryerde atyarışı gibi koşturan işçileri görebiliriz. Bu dünya fakirleri doyuramadığımız için değil zenginleri doyuramadığımız için fakirdir.

Diğer sorulara cevap ise burası Tarım ve sanayi ülkesidir.Sanat para etmez. Çiftçiliktede durmadan çalışırsın anca karnını doyurursun.

Çizim yapıyorsan ve iyiysen, gözlerin kör olana kadar çalışır.emekli oldugunda ise elinde avcunda bişey olmadıgı görürsün.

Ne yaparsan yap , içinde bulundugun durumdan kurtulamazsın. Kurtlar vadisine hoşgeldin.

Bırak dünya teknolojileri ile kapışmayı karnını doyur yeter.

Dedesinden arsa kalan birisi, yatarak aylık 500 bin tl kira topluyorsa, ve sen eşşek gibi çalışarak aylık bu paranın %1 ini kazanmaya calısıpta, kenara zar zor harçık koyabiliyorsan, hasta oldugunda htedavi olcak paran bile yoksa, işinde çok başarılıysan, deli gibi çalışlıyorsan, ancak halen maddi sıkıntı çekiyorsan, acaba işimimi iyi yapamıyorum deyip, işinde bir numara olduysan halen maddi sıkıntın varsa, bu yüzden meslek değiştirip garsonluğa başladıysan, etrafında zengin çocukları sana gülerek naber la çizimci çiz çiz nereye kadar böyle diyip lüx bmwsine binip senin ömür boyu çalışıp alamayacagın arabasında sana el sallıyorsa. Ayrıca o kişi senin bilginin %1 ine sahip değilken sana öğüt veriyorsa, ve patronsa. Deprosyondaysan ve halin durmadan daha kötüye gidiyorsa.Korkuyorsan endişeliysen gelecek hakkında.

Türkiyeye hoşgeldin :D


2013-09-10 21:50:18 Edit:2013-09-10 21:57:12
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!