Genel Konular : Turbosquid ilk kazancım (:

Squid Guilde üye olup
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Squid Guilde üye olup chek mate sertiikası almakla uğraşmayın bence hem kendinizi tek bir siteye bağlarsınız hem kazancınız düşük olur. Aşağıda 3d model satışı yapılan sitelerin adresleri var ve şunu söğleyebilirim bu zamana kadar diğer sitelerden kazandığım Turbo Squidden fazladır.
--------------------------------------------------------------------------
http://www.cgtrader.com/

Bu sitede sattığınız modellerin parası direkt olarak sizin paypal hesabınıza yatar komisyonsuz olarak. Site size önceden sattığı credi puanlarını modelin fiyatına göre düşer. 1 kredi = 1 $ tabi başlangıç aşamasında site size direct 20 dolar hediye ediyor zaten. Satışı düşük ama kazancı yüksek bir yerdir tavsiye ederim.
--------------------------------------------------------------------------
http://www.exchange3d.com/
http://www.fallingpixel.com/

Bu siteler Turbosquidin muadilleridiridir daha doğrusu siteleri satın alıp kendi bünyesine dahil etmiştir. Satılan modelden %60 kar payı alırlar % 40 sana kalır.
--------------------------------------------------------------------------
http://www.the3dstudio.com/ %40 komisyon %60 size kalır.
http://3dexport.com/ %40 komisyon %60 size kalır.
http://www.creativecrash.com/ %50 komisyon %50 size kalır.
http://www.3d02.com/default.aspx %40 komisyon %60 size kalır.
http://www.3dsquirrel.co.uk/forums/ %30 komisyon %60 size kalır.
http://3docean.net/ %70 komisyon %30 size kalır.

Bu sitelerde komisyon ve kyar oranlarını yanında yazdım. Burda birtek 3docean da hiç bir modelimi satmam hem modelin fiyatını onlar belirliyor hem de komisonları çok yüksek.
--------------------------------------------------------------------------
Aşağıda da 3d printerlarda çıktı alınabilecek modellerin siteleri var.

http://www.shapeways.com/
http://www.sculpteo.com/en/

Size şunu söğleyebilirim model satarak iyi bir gelir elde etmek için yüzlerce modeliniz olması gerek ki bu modellerin hem sunumda hemde modelin kendisinin belli bir kalitede olması şart.



http://deman3d.blogspot.com/
2013-09-17 16:22:05
  • Offline
  • Erkek
mükemmel bir paylaşım Seyhan

mükemmel bir paylaşım Seyhan bey, teşekkürler.


2013-09-17 16:25:56
  • Offline
  • Erkek
seyhan bey şunu soracaktım,

seyhan bey şunu soracaktım, son zamanlarda 3d yazıcılar baya popülerleşti, yukarıda yazdığınız 2 sitede satışınız var mı veya nelere dikkat etmek gerekir modellerken, çünkü yazıcı olmadığı için deneme yapma ihtimali yok, örneğin parçalar arası boşluklar nekadar olmalı, en ince parça nekadar olmalı, gerçi sitelerin kendilerinde yazar ama kendi insanımızdan öğrenmek başka oluyor. tecrübeniz yada arkadaşlarınızın tecrübesi varsa çok yararlı bilgiler olabilir.


2013-09-17 17:12:05
  • Offline
  • Erkek
3d printable modeller ile
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

3d printable modeller ile ilgili pek bir bilgim yok, bir zaman birisi için bir atlı modelleyip koymuştum bu sitelere linki aşağıda. Model boyutları önemli, modelde detaylandırma yaparken makinenin yapabileceği ölçüde olmalı, malzeme sarfiyatı olmasın diye büst gibi modelleri içi boş belli bir kabuk kalınlığı ile yapmalı diye biliyorum okadar. Gerçekten bu sektör geleceğin işi.

http://www.sculpteo.com/en/s/deman3d/


http://deman3d.blogspot.com/
2013-09-17 17:56:25
  • Offline
  • Erkek
Tebrikler

Tebrikler. İyi satışlar öncelikle ilk tavsiyem: SQUIDGUILD üyesi olursanız hem kazancınız sizin seviyeniz için yüzde 40`tan yüzde 50`ye çıkar hem de turbosquid, siz herhangi bir çaba göstermeden yakın olduğu bir kısım sitelerde de ürününüzü satışa çıkararak para kazanmanıza yardımcı olur. Üstelik en çok hangi modeller aranıyor ya da satılıyor türünden bilgilere de sahip olabilirsiniz. Açıkçası benim şu an için 10 modelim var GOLD`a 500 dolar kaldı ancak ben iş güç ve çocukların yatmasından arta kalan zamanlarda haftada en fazla 2-3 saat çalışabiliyorum yani tavsiyem sürekli büyük küçük demeden modeller yükleyin. İpucu isterseniz en çok satılan modeller arasında yeni çıkan cep tlf.ları ilk 3`tedir. Diğerlerini paylaşmak isterdim ancak site ile anlaşma gereği 3.şahıslarla paylaşmam maalesef uygun değil. Checkmate Lite ve Pro için kontrol motorlarını siteden indirip 3dsmax programı içerisinde modelinizi değerlendiriyorsunuz. Şayet şartları sağlamışsa sizi otomatik olarak sertifiye ediyor.


http://www.turbosquid.com/Search/Artists/omerson
2013-09-17 21:57:05
  • Offline
  • Erkek
teşekkürler omerson, bende birşey

teşekkürler omerson, bende birşey ekleyeyim, çok kazananlar farklı formatlarda yüklüyor dosyaları, bir gemi modelini max,c4d,ma,3ds,obj,fbx formatlarında yüklüyor ve programların eski versiyonlarında modelleyip yüklüyorlar örneğin max 2010, c4d r10 gibi, ilginç :)

aklıma şu takıldı aynı modeli başka sitelerde sattığımızda turbo bize yine %40 mı yoksa daha az mı veriyor. yani exclusive olmayan bir model sattığımızda.


2013-09-17 22:27:22
  • Offline
  • Erkek
fbx, obje ve 3ds
izzetizzet ALŞAN

fbx, obje ve 3ds aynı zamanda max te eski versiyonda kayıt yapılabiyor.Bence bu 4 uzantı yeterli olur.


https://www.3dokulu.com Türkiye`nin 3D Eğitim Platformu
2013-09-17 22:32:37
  • Offline
  • Erkek
İhsan Bey size ilk
BekokoBerk ERDENAvatar

İhsan Bey size ilk kazancınız hayırlı olsun. Bahane ile çok güzel paylaşımlar olmuş ve bunun sonucunda çok faydalı bilgi birikimi gerçekleşmiş. Hem size hem de tecrübelerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler :)

Necmi Bey siz de fırsatı kaçırmıyorsunuz hani :) İsviçre de güzel memleket ama şimdi :)


2013-09-18 04:53:37
  • Offline
  • Erkek
modelin kanada dan satın

modelin kanada dan satın aldığını nereden görüyorsun ben o menüyü bilmiyorum ?
bu arada checkmate lite veya pro için squid guild üyesi olman gerekiyor.
Bildiğim kadarıyla bu da modelini başka sitelerde satamayacağın anlamına geliyor ama bu squidguild olayını ben pek anlamadım bilen varsa açıklarsa çok memnun olurum.


2013-09-18 09:22:30
  • Offline
  • Erkek
bende teşekkür ederim berk

bende teşekkür ederim berk bey, ahmet yıldız o menü şurda, Account>Reports>Sales Monthly Details Burda ay`a göre istatistik veriyor, Benim Source kısmında Canada Yazıyor eğer bu kullanıcı yada şirket adı değilse Ülkedir diye tahmin ediyorum çünkü Source yazması kafamı karıştırdı, country yazardı normalde dimi.


2013-09-18 11:33:26
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!