Genel Konular : Topoloji ve ReTopoloji ?

Evet bide konunun o
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Evet bide konunun o yönü var "hangi tool" ? Daha modelleme bilmeden tool seçmek zorundayım. O na yoğunlaşmam gerek. Ben zbrushta model üretip topolojiyi başka yerde yapıcam. Sadece topoloji için modo kurmaya gerek varmı? Yoksa sen direk başla bu işe mododa ordamı kal dersin ? Mododa sculp varmı. Varsa zbrush kadar kullanışlımı ?


2012-05-24 15:08:29
  • Offline
  • Erkek
Ben bu forumda eski
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Ben bu forumda eski değilim. Valla beni birisi çaya davet etse sırf hörmet için giderim. Ayrıca birşey yapmamış olmak o konuda bilgisiz olmak anlamınada gelmiyor bence. Çünki kendimden biliyorum. Bir konu üzerinde çalışmaya başlayacaksam önce araştırır sonra pratiğe geçerim. Şu an ki durumum gibi.
Elbette daha fazla pratik tecrübesi olan insanlar konuya daha fazla hakim olabilirler. Sonuçta pratik yapmak demek hata yapmak demek hata yapmak demekde doğruyu bulmak demek.
Ama her ne olursa olsun bilginin hertürlüsüne köleyim :) İstediğin zamanda çay içeriz.


2012-05-24 15:12:53
  • Offline
  • Erkek
s.a herkese merhaba konuya
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

s.a herkese merhaba konuya rastgele girdim ve okumaya başladım.yaşım daha küçük(19). yukarıda ergin abinin yazdığı yazı dikkatimi çekti.Bu sitede o kadar üye var . birileri çay içmeye çağırıyor ve kimse gitmiyor. çok çok büyük bir kayıp. herkes yaptığı çalışmalarla değerlendiriliyor malesef. "iyi bir iş çıkarmadıysan sus" mantığı gerçekten var. ben istanbuldan ankaradan vs uzaktayım( samsun , bafra) birileri çıksada bişeyler yapalım dese diye can atıyorum. büyük şehirde yaşayan insanların ellerindeki imkanları ,böyle umursamaz halde harcamaları gerçekten çok üzücü.


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2012-05-24 15:50:46
  • Offline
  • Erkek
Vallahi Bursa`da da davet
TalikaOkan EyüpAvatar

Vallahi Bursa`da da davet ettik ama 1 kişi "stavge (Eray)" geldi sağlık olsun :) Buarada evet modo`da sculpt var ve kullanışlı "zbrush kadarmı bilemem tabi" nette bolca örnek var inceleyebilirsin ;)


- Hiç...
2012-05-24 16:19:46 Edit:2012-05-24 16:22:29
  • Offline
  • Erkek
Bazıları Farklı anlatabilir. Bir
ETezerErgin TEZERAvatar

Bazıları Farklı anlatabilir. Bir benzetmeyle yola çıkmak daha hoş olur diye düşünüyorum. Pazar Filesini düşün(Tel çit, balık ağı vs.) Pazar filesinin içine yük koydukça, yük dağılıma uygun olarak filenin şekli değişir. Ama ana yapısı yani düğüm ve iplerin birbirleri ile olan bağları değişmez. Şimdi Vertexleri düğüm, edgeleri de düğümler arasındaki ipler olarak düşünebilirsin. Ağırlık dağılımını baz olarak aldığında, Eğer Düğümü takip eden ipin ucunda yükü karşılayacak başka bir düğüm daha varsa sorun yoktur. Ama Yoksa o bölge çekişir(turbosmooth veya meshsmooth da meydana gelen klasik sıkıntı ) Yüzey Topolojisini meydana getiriyorsan Bezeir Babayı bi araştır derim öncelikle. Çünkü Yüzey Topolojisi ile Animasyon Hareketlendirmelerindeki (nasıl bir kelime oldu bu yaa !) ivmelenme arasında sıkı bir bağ vardır. Çözersen ikisini de çözmüş olursun ;)
Bu arada, 3 Boyutlu Animasyonda 25 Yılı devirmiş birinin, emin olun ki, Karakter Animasyonunda Birçok kimseden daha fazla tecrübesi ve ürünü vardır. Sadece "Göster Bakayım Amcana P...." Muhabbetini sevmiyordur.. Çünkü Bir sanatçı sadece içini döker, Döktükleriyle Hava atmaz bence...

Saygılarımla,
Ergin TEZER
Yaşlı Animatör


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-05-24 19:06:15
  • Offline
  • Erkek
Teşekkür ederim ergin. Valla
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Teşekkür ederim ergin. Valla baya açıklayıcı olmuş. Bezier baba ile tanışıklığım var. Sanırım ikimizde aynı şeyden bahsediyoruz. Flash ve Processing ile uğraşmıştım baya. Bu konu tamamen matamatiksel bir konu olarak biliyorum. Ve Bezier lerin de topolojik düğümleri ve çizgileri yaratabilceğini düşünüyorum. Fakat bu konu matematik olarak biraz karışık bir konu. Bilgisayarda çizim yapmak gibi değilde. Türevler fonksiyonlar ve polinomların oluşturduğu denklemler. Topoloji ile alakasınıda şu an kafamda canlandırabildim. Çok sağolun ben bu bağlantıyı kuramamıştım iyi bir bağıntı oldu. Anatomy ve Bezier = Topology :) 

Bu eğriler Renault firmasında çalışan Fransız mühendis P. Bezier tarafından otomobil kaporta yüzeylerinin az sayıda parametreyle değiştirilerek kontrol edilebilen eğrilerle tanımlanabilmesi için 1960 da geliştirilmiş.


2012-05-25 04:04:07
  • Offline
  • Erkek
Bi de Çay içmeye
ETezerErgin TEZERAvatar

Bi de Çay içmeye gelsen Seni bi Yürütür Bi koştururum, Topolojinin dibine vurursun. :) Şaka Yaptığımı sananlar Öğrencilerime bi soruversinler. Bezier olsun Matematik olsun, Geometri olsun Bize anlatılan dilde hata var. Milli Eğitim Bakanlığının Müfredatıyla Ezberle Geç ile olmaz bu işler. Yaşayacan görücen "Cilalıcan Parlatçan" Sonrasında işin mantığını kapıcan... :)

Ergin TEZER
AutoDesk Yetkili Eğitmeni


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-05-25 18:02:27
  • Offline
  • Erkek
İnanın günde 2 saat
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

İnanın günde 2 saat uyku uyuyorum... Bazen hiç uyumuyorum bir kaç gün. Alıştım tabi bu duruma. Hayatımdaki zamanın her dakikası önemli benim için. Boşa geçen herdakika bilgi kaybı gibi geliyo. Farkındayım problemli bi durum ancak yapıcak bişey yok. :)
Ben müfredat ezberlemiyorum.. Hatta ezberim hiç iyi değil :) İzliyorum, deniyorum sürekli.
Aslında modelleme ve karakter animasyonla alakam yok. En çok sevdiğim oyuncaklar Düşünen Partüküller bide Processing denen illet java zımbırtısı.
Çok pis bir huyumvardır işin mantığını kavramadan asla uygulamaya geçmem. Tamam anladım dediğim an uygularım. Şu an topolojiyi anlamış durumdayım. Sıra model yapmakta. Aslında kafamda bir proje var onu gerçekleştirmek için gerekli bilgileri toplamaya çalışıyorum. Proje için bir model lazım. Karakter bir model yapabilmem için öncelikle topolojiyi anlamam gerektiğini düşündüm. Sonrada anatomi bilmem gerektiğini anladım. Böyle silsile yoluyla gidiyor. İşin birde gerçek zamanlı hareket kaydetmesi var. Onuda hallettim gibi. Allah hepinizden razı olsun :)
Bu arada şunuda eklemek istedim. Madem burda insanlar bir birlerine yardımcı olmaya çalışıyorlar bende kendi alanımda yardımcı olmak isterim. Benim gerçek mesleğim ses tasarımı. prodüksiyon öncesi gerekli ses tasarımı ile ilgili herşeyi çözebilirim. "Taş attım kolummu yoruldu" demiceğim projelere yardımcı olmaya çalışırım. Ancak çok geniş çaplı projeler için bana önceden haber verilmesi gerekirki ona göre bir plan yapabileyim...


2012-05-26 13:38:26 Edit:2012-05-26 13:41:02
  • Offline
  • Erkek
Öncelikle şunu diyim sedatcım
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Öncelikle şunu diyim sedatcım cg karakter için bir dublaj gerekiyor anladığım kadarı ile. Maddiyatın yetmiyebilir ben elimden geldiğince destek olurum sana. Hatta tiyatro öğrencisi bir arkadaş bulup ona dublajı benim arkadaşların studiosunda yaptırabilirimde. Eh kalan patlama çatlamalarıda bana bırak sen. Sen bana bir storyboard gönder birde projenin sadece ön renderını. Eğer işi ben yapmak istiyorum diyorsan ozaman burada geniş çapta bir yazı yazmam gerekir....


2012-05-26 16:10:26
  • Offline
  • Erkek
Şu an bana bir
maliqprojectmalik kayaalpAvatar

Şu an bana bir arkadaşım... facebookdan diyorki acil motion picture yapan arkadaş lazım...
Ben açılım olarak nedir bilmiyorum. Fakat adam gerçekten bu işi yapan birisini arıyo.


2012-05-26 16:28:11
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!