Genel Konular : Teşekkürller tr3d, size hikayemi anlatmak istiyorum.

Teşekkürller tr3d, size hikayemi anlatmak istiyorum.
soneday7Soner ÇakırAvatar

Ortaokul menzunuyum bu işi mesleğe dökmeden önce atöyleyerde çalışıyordm ortalama 750 tl maaş ile, annem ve ben tek yaşıyoruz eve ben bakıyorum bu nedenlede okuyamamıştım ve şuanki Türkiye ekonumisinide katarsak tahmin edersnizki yoksulluk seviyesindeydik,yinede Allah`a şükür karnımız aç kalmıyordu.

17 yaşımda taksitle bi pc aldım ve oyun yükleyip oynamak yerine oyun yapıp oynatmak istiyordum bunun içinde araştırma yapıp 3d diye bir kavram olduğunu gördüm, ilk 3D canvas ile 3d ile tanıştım, 2-3 kutuyu bir birine dizip bişilere benzetmeye çalışyırdum ama olmuyordu elimden geleni yaparken ilk animasyon filmimi çıkardım ( izlerken bunelan demeyin 4 günlük 3d bilgim ile yaptığım animasyondur): http://www.youtube.com/watch?v=dRW4eIs7DyY

Gel zaman git zaman sıkılmıştım ve yapamadığıma inanmıştım bu şeyleri bırakıp programlama vs öğren falan derken askerlik geldi çattı gittim geldim sonra bian kendime gelip sordum.. ne meslek var ne okul ne kazanç ben ne yapacam? Derken dank etti işte o an kafama...
Bi an düşündüm, benim en sevdiğim şey;PC, severek yaptığım şey, GÖRSELLİK ve karmaşa..o günün akşamı tr3dyi buldum ve inceledim saatlerce millet kazanıyor yapıyor ben niye yapmıymki dedim... internette geznirken bi kurs gördüm 3ds max falandı, kursa gitmek içinde ortalama 1500 tl gerekiyordu. Parayı 6 ayda biriktirebildim, kurs 2 ay sürdü ama sadece kaplama ve modellemenn teknikleri çok az öğretilmişti, kıldan samanlık yapmak gibi birşey, bende referanslar üretmeye başladım.. ve 1 haftada bukadar çalışma yaptım(mimari çalışmalar hariç) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.166376386759623.44323.100001617887576&type=3 .

Ama modellemeyi,renderi,kaplamayı pek bilmiyordm, daha öğreneli 3 ay bile olmamıştı. Ama yapacağıma inanıyordm sadece, tr3d deki ilan bölümünü inceledim iş baktım, stand tasarım ilanlarını görünce yapabilirmiyim diye kendim oan bi çalışma yaptm ve güzelde olmştu yani demekki yapabiliyordm dedim. Sonra ilan vereyim dedim siteye, ilanı verdim ertesi günü aradılar Mimarlık ve İnşaat ofisi, bayaaa güçlü ve büyük bir şirketti 3ds max ile mimari modelleme yapabilirmisn dediler yaparm dedim, bana bi proje gönderdiler ve onu 2 günde tamamlayıp gönderdim (o çalışmamda galerimde http://www.tr3d.com/galeri/proje/e7s/ )
Gelin görüşelim dediler ve işe alındm, yapabilirmiyim yapamazmıyım diye düşünüyordm ama kendime çok güvenim vardı. ama güvenmek yetmezdi diyerek tr3d deki 6 saatlik eğitim videolarını indirdim falan derken baya kaptım işi. ve şuanda çok ama çok iyi bir maaşla :)ve ofiste gayet modern kültürlü insanlar ile çalışıyorm.. hayatımı kurtardım diyebilirim, ve sevdiğim kıza kavuşabileceğim, çünkü kızın babası işim yok ve yetimim diye beni dışlamıştı, şuanda böyle bir bahanesi olmayacak..

Sayende TR3D, ilerde birgün güzel bir etkinlik yapacağım siteye özel,


herşeye rağmen Allah`a binlerce kez şükür..
okuduysanız teşekkürler içimi dökeyim dedim..
iyi geceler


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-02-14 23:48:05
  • Offline
  • Erkek
ne mutlu
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Faydamız olduysa ne mutlu bize. ilk amacımız karşılıksız bilgi vermek. işe yaradığını görmek güzel.

Biz teşekkür ederiz.


Game maker
2012-02-14 23:57:51
  • Offline
  • Erkek
Bilgi paylaştıkça artar.Paylaşmadıktan sonra
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Bilgi paylaştıkça artar.Paylaşmadıktan sonra sırtındaki yükten farksızdır bence... :)


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-02-15 00:24:58
  • Offline
  • Erkek
Bravo, azmin elinden bir

Bravo, azmin elinden bir şey kaçmaz. Şansları, fırsatları değerlendirmek, hayattan korkmadan bir şeyler yapmaya çalışmak, zorluklar karşısında kendini bırakmamak önemli bir şey.


2012-02-15 00:28:01
  • Offline
  • Erkek
Soner Çakır hocam bunları
YaSiRYaser AteşAvatar

Soner Çakır hocam bunları yazmanız aşama aşama anlatmaya çalışmanız çok iyi olmuş. Gerçekten sizi görünce kendime salaksın sen dedim :)
Ben açık konuşayım Yakında mimar olucam ama bu alanda kendimi hiç yetiştirmedim sketchup tan öteye gidemedim 3ds max baktım bi kaç şey modelledim öylecene kaldı.
Bende şimdi diyorum kendime neyi seviyorum neyle mutlu oluyorum diye?
Cevap orta okuldan beri hiç değişmedi Bilgisayar...
Bende inanın mimarlıkta çizim olmasa yaratıcı düşünme olmasa inanın onu da yapamazdım ama bu 3d olayını kesinlikle halletmem lazım fakat büyük bir sorun var...
Kaç kez başladım öğrenmeye eğitim setleri aldım internetten bir sürü video indirdim arşivledim ama hiçbir şey yapmadım hep korktum yoldan döndüm...
Şimdi kendime olan güvenim SIFIR.
Bende şuan nasıl başlamam lazım nasıl kendime güvenmem lazım bilmiyorum...
Çevremde okulda dahil kimse bu işe meraklı değil bi ben varımdır böyle pc ile haşir neşir olan diğerleri çizimini yapar kenara çekil. Onlarda haklı mimar olucaklar ama ben farklıyım böyle mutlu bir hayatım olamaz neyse hocam benimde içimden gelenler bunlardı.
Hayatım hayır üzerine olur inşallah. Şükrümüzü eksik etmeyelim.
Saygılar...


www.yaserates.com
2012-02-15 00:41:59
  • Offline
  • Erkek
Allah yolunu açık etsin
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Ekmeğini eline aldığına sevindim kardeşim.Azmin elinden hiç birşey kurtulmaz.
Düğünüde erteleme oda sevinçine + bonus olsun.
En güzel günler senin olsun.


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2012-02-15 00:47:02
  • Offline
  • Erkek
Yasir Ben Mimar olsam,
ulasdenizulaş deniz

Yasir Ben Mimar olsam, 3d işini tasarımda faydalanacağım bir araca verdiğim önemden fazlasını vermez, Mimarlıkta gelebileceğim en iyi seviyeye gelmeye odaklanırdım. Görselleştirme mimarideki son adımdır. öncesinde tasarım ve fonksiyonellik gibi aşamaları var ki, 3d işin hamallık kısmı. İyi bir proje aldın diyelim, tasarımını ve modellemeyi taslak olarak yaptıktan sonra, proje çizimi ya da diğer işleri elemanlarına yaptırmak varken, bir mimarın 3d işine gerektiğindan fazla zaman ayırmasını makul bulmuyorum. İşin, mesleğin, hakkını verdikten sonra seni harika bir konuma getirebilecekken, 3 de ile zaman kaybetmeni anlamak güç. 3d mimarlıkta iyi biryere gelmene engel teşkil eden gereksiz bir etken de olabilir. Tabi ki Yasin, tüm bunları seninle az çok tanışıklığımızın olmasına dayanarak yazıyorum, samimiyetimi doğru yorumlayacağını düşünüyorum.


2012-02-15 01:03:37
  • Offline
  • Erkek
"guzel gunler gorecegiz,guneşli gunler"
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

"guzel gunler gorecegiz,guneşli gunler" demek istedim ve dedim :)
çalışmaya devam arkadaşlar sabır azim ve tutku`nun elinden hiçbirşey kurtulmuyor...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-02-15 01:06:21
  • Offline
  • Erkek
Ulaş abi ne demek
YaSiRYaser AteşAvatar

Ulaş abi ne demek sizin her sözünüz benim için kıymetli. Aslında bende ki sorun bu bölüme gelirken isteyerek gelmemem o yüzden hayatımda büyük bir bölümünü kapsayan işimin benim için daha eğlenceli bi hale getirmeye çalışıyorum ama adım atamıyorum. Tasarım noktasında zaten hocalarda diyor burdan mezun olunca mimar olmuyorsunuz mimar adayı oluyorsunuz diye onlarda haklı çünkü mimarlık zamanla tecrübeyle olunuyor.
Ben hep ilkokuldan beri bilgisayar müh olmak istedim ama olmadı işte...
Şimdi ulaş abi denizde rüzgarın estiği yöne giden yelkenli gibiyim. İnanın bunları düşündükçe daralıyorum...
Şimdi kpss ye başladım memur olup bir taraftanda 3d çalışmayı düşünüyorum ama memur olmakta insanı tembelliğe itiyor. Ordan ayrılamam kalırım diye korkuyorum. Bayındırlıkta 2400 maaş veriyorlarmış girerim oraya hafta sonları tatil akşam 5e kadar mesai onları düşünüyorum.Ne bileyim Ulaş abi kafam karışık sonum nereye gidiyor bilmiyorum.
Siz dediklerinizde çok haklısınız ama ama ben mimarlığı kendime ilke edinmedim o yüzden aslında mimarlık bana mesleğimde bir vasıta gibi olucak.
Daha yazsam çok şey var ...


www.yaserates.com
2012-02-15 01:28:45
  • Offline
  • Erkek
esin kaynağı
secretwallMustafa Avatar

tebrikler gerçekten ilham verici bir hikaye :)


2012-02-15 01:32:32
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!