Genel Konular : Teknik öğretmenler ‘Mühendis’ olacak

kesinleştimi bilmiyorum bence yerinde
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

kesinleştimi bilmiyorum bence yerinde bir karar.


EEM
2013-03-14 14:48:09
  • Offline
  • Erkek
varsa şikayetimiz yönetime
TLGTSKNTolga TAŞKINAvatar

varsa şikayetimiz yönetime bildirmemizde yarar var benzer bir durumda konu yoruma kapanmıstı konu zarar görmesin isterim göremeyipte bilgilenemeyen arkadaşlarımız illa ki vardır nacizane önerimdir, Saygılar kolay gelsin.


2013-03-14 16:46:13
  • Offline
  • Erkek
ben de bir tef
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

ben de bir tef mezunu olarak, bu kararın çoktan ugulamaya geçilmesi gerektiğini düşünenlerdenim hatta bu konu üzerine bölüm başkanımız la defalarca konuşulmuştur "olması gerekir ama pek umutlanmayın" derdi he seferinde neyse 3d designer arkadaşımız ilk sayfada "sarmadıysa mühendislik fakültesi ukuyun zaten iki yıl direk geçiş hakkınız var" demiş evet iki yıl geçiş hakkımız vardı o zamanlar bir çok arkadaşımda öyle yaptılar ama "mühendislik fakültesi okuyun" diyorsun da arkadaşım ben makine mühendisliği okumak istemiştim sınava iki yıl hazırlandım ikinci yılımda hesapladım öss şampiyonu olsam bile en düşük puanlı makine mühendisliğini okuyamıyordum, 4 puanım eksik kalıyordu. sebebi farklı bölüm seçtiğimizde ortaöğretim başarı puanın çarpanın düşük sayılmasından kaynaklıydı tef okuyan herkes kendi bölümünün öğretmenliğini okumak durumunda kaldı alınan eğitime gelince mühendislik fakültesi ile hemen hemen aynı dersleri bizde gördük, bir kaç eksik dışında, zaten o eksiklerin yerine öğretmenlik dersleri konulmuştu bu bir yıllık ek eğitim süreci eksikleri tamamlamaya yeterli bir sürectir diye düşüyorum.


www.yunusdayfun.com
2013-03-14 17:18:19 Edit:2013-03-14 17:45:06
  • Offline
  • Erkek
meto007; Olayı kendi
3ddesigner3d designer

meto007;

Olayı kendi açından değerlendirdiğin için bu kadar agresifsin ancak bu yinede sana hakaret etme hakkı vermez, o yüzden üslubuna dikkat et .

cumci;

Konuyla ne alakası varsa benim takipçim olmuşsun. Burası Twitter değil Tr3d, benimle değil kendinle ilgilen, yada arkadaşların sorularına cevap ver gereksiz yorum yapmana gerek yok.

Ben kendi şahsi fikrimi söyledim ve dediklerimin arkasındayım, herkes kendi açısından değerlendiriyor ancak bunu yaparken saygı sınırını aşmayın sallamak, boş konuşmak gibi cümleler kuramazsınız.. burası sizlerin kıraathanesi değil, haddinizi bilin saygılı olun.






2013-03-14 19:06:21 Edit:2013-03-14 22:37:11
  • Offline
  • Erkek
Bence gayet yerinde bir
black_iceFırat BeşerAvatar

Bence gayet yerinde bir karar. Birde şu türkiyenin kangren bağlamış olan MYO ların sorununu çözecek bir yasa teklifi sunsalarda bu okulların ne işe yaradığını bizde öğrensek...


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2013-03-14 22:49:39
  • Offline
  • Erkek
Valla sonunda bana kızacaksınız
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Valla sonunda bana kızacaksınız belki ama şayet böyle bir uygulama olacaksa bundan sonrası için olmalı ve müfredat vs düzenlemesi tam yapılmalı.

İyice düşünülüp planlanmalı, ki bence bir çok konuda olduğu gibi bu konudada biraz acele edip oldu bittiyer gelecek gibi okuduklarımdan.

Üniversite giriş sınavından oldukça yüksek puan alarak mühandislik fakültesi kazanan arkadaşlarada haksızlık olmuoyor mu bu?

Yada banamı öyle geliyor bilemedim.

TEF mezunu kardeşler eminim benden çok bilgilidir mevzuat ve müfredat hakkında ama eşit statü yerine farklı bir çare bulunmalı sanki.



Kızmayın lan bunları yazdım diye banada :)


www.leventoget.com
2013-03-15 00:23:48 Edit:2013-03-15 00:29:27
  • Offline
  • Erkek
Üniversite sınavı bilginin ölçüldüğü
ulasdenizulaş deniz

Üniversite sınavı bilginin ölçüldüğü bir sınav değil. Üniversite sınavı o sınava ve muhtemel sorularına nasıl hazırlandığınızı ve sınav sürecine nasıl adapte olduğunuzu belirleyen bir bir sınav. dolayısıyla zaten pek çok kişiye haksızlık yapılıyor. Bunlara çok takılmamak lazım, netice üniversite gençliğimizin büyük çoğunluğu ders öğrenmekle ilgili değil mevcut sınavları verme derdinde. herkes aynı derde çalışıyorsa, diploma almak herkesin hakkı olabilir. Pek bir haksızlık yok yani.


2013-03-15 00:29:21
  • Offline
  • Erkek
Sevgili Levent Abicim :))
serosezM.Serhat SEZGİNAvatar

Sevgili Levent Abicim :)) yazını okurken sanki sen konuşuyormuşsun gibi okuyorum, samimi adam olduğun için sanırsam :)) inan okurken gülümsüyorum her mesajını :))

Bu arada abi, TEF deki bu söylenti taaaa 1986 yılından beri var. Hani askerliğe başlarsın ilk hafta bi söylenti yayılır "la olum askerlik kısalacakmış" aynen durum bu abi :)) ..yıllardır süregelen bi durum bu yani ,yeni değil. Ben TEF mezunlarınada bu imkanın verilmesinden yanayım. Bi ara buluşursak nedenlerinide birr birr anlatırım abi.

valla kızmadım :))

bu arada 3ddesigner kardeşe bu külhanbeyi tavırlar yakışmıyor belirteyim :)) bak ne kadar naziğim Necmi Hocam. herkesi bu ılımlı havaya davet ediyorum :)


"Hedefi Olmayan Gemiye Hiç Bir Rüzgar Yardım Edemez"
2013-03-15 09:31:22 Edit:2013-03-15 09:32:31
  • Offline
  • Erkek
uygulama ya geçilirse iyi
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

uygulama ya geçilirse iyi olacağını düşünüyorum. mühendislik fakiltelerinin puanları evet yüksek, ama birde şöyle birşey de var tef puanlarıda her bölüm için söylemiyorum o kadarda düşük değil örn. bilgisayar öğretmenliğin puanı mühendislikten daha yüksek. ama gel gör ki adam bilgisayar mühendisliğini tercih ettiği zaman yerleşemiyor çünkü ortaöğretim başarı puanını oldukca düşük bir katsayı ile çarpıyolar ve o zamanda puan yetmiyor. benim fikrime gelince bu sınav maduriyetinin çözümü elbette sınavın kalkması ama günümz çartlarında türkiyede bu mümkün değil. hele ki bu işin ekonomik şartlarını göz önüne alınca kesinlikle kalkmaz ama şu yapılabilir tüm ortaöğretim başarı puanı eşit katsayı ile çarpılsın herkes okumak istediği gerçekten okumak istediği bölümü okuyabilmeli saçma sapan kurallarla hiç istemediği bölümü okumak zorunda kalmamalı diye düşünüyorum. bir meslek lisesi mezunu ve tef mezunu olarak mühendislik okuyan arkadaşlar ikinci sınıfta aldığı bazı dersleri biz meslek lisesinde aldık zaten üniversitede aynı derslerle karşılaştık ama bu sefer daha detaylı ve dallara ayrılmış şekilde o dersleri aldık


www.yunusdayfun.com
2013-03-15 10:37:16
  • Offline
  • Erkek
Eyvallah Serhat paşa.
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Eyvallah Serhat paşa.

İmkan verilmesi konusunda kesinlikle katılıyorum.

Söylemek istediğim "mühendis" ünvanı verilecekse şayet eğitim şartlarıda ona göre ayarlanmalı, doğru düzgün düzenlemeler yapılmalı.

TEF`e koymayın lan beni :)

Hepinizi seviyorum valla :)


www.leventoget.com
2013-03-15 12:16:53
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!