Genel Konular : susma !

İtidal Çağrısı
uncfilm

İTİDÂL

Yaklaşık bir haftadır, Gezi parkı direnişiyle başlayan süreç, bugün sıkıntılı bir noktaya gelmiştir. Günlerdir süren bu eylemlerin devamında, beklenen yumuşama hayata geçmediğinden, direnişin öfkesi tetiklenmiş ve bu öfke karşılıklı çatışmaya dönüşme olasılığıyla sorgulanır hale gelmiştir.

Haklı itirazları içeren ve yıkım yaratmayan boyutlarına destek verdiğimiz, ancak şu haliyle anlamsız bir iç çatışmaya dönüşme riski taşıyan bu olayların sonucunda, bugün geldiğimiz nokta, iç kutupların giderek sivrilmesi ve Türkiye’nin; içerde ve dışarda inşa ettiği itibarının zeval görmesidir. Bu ağır sonuç, akli selim hiçbir vatandaşın razı olmaması gereken bu sonuçtur.

Sosyal saygı ve anlayış içerisinde; itirazların karşılıklı olarak dinlenmesi,

Provokatif çarpıtmaların önünü açacak ve cepheleşme tesis edecek, her türlü beyandan kaçınılması,

Kaynağı belirsiz, güvenilir olmayan ve gerçekliği kesinlik kazanmamış her türlü görsel ifşadan kaçınılması bugün milli bir sorumluluk ve halk görevi icabetidir.

Devletin mukim makam ve otoritelerinin “verilmek istenen mesajın alındığı ve gereğinin yapılacağı” yönündeki beyanları, gösterilen tepkinin önemli bir kısmının; amaç doğrultusunda hayata geçtiğinin göstergesidir.

Bu aşamadan sonra gösterilecek olan “şiddete ve/veya ağır öfkeye dayalı tepki” iyi niyet rabıtası kurma çabalarına karşılıklı olarak zarar verme riskini barındıracaktır.

Tüm duyarlı dost ve arkadaşlarımızın, bu hususta bilinç sahibi olmaları ve itirazlarını bu bilinçle seslendirmelerini rica ediyorum.

Aksi halin husulünde; karşılıklı çatışmalar artacak, bu çatışma beraberinde ciddi bir sosyal yıkım getirecektir. Bunun sonucunda ise, direnen-direnmeyen, tüm halkımızın korktuğu istikrarsızlık ve bölünme tehlikesi tüm çıplaklığıyla yaşanır hale gelecektir.

Talep ve ricada bulunduğum; “ANAYASAL HAKKINIZDAN VAZGEÇMENİZ, SUSMANIZ VEYA SİNMENİZ DEĞİLDİR”.

Talep ettiğim, itirazlarınızın kamu nizamı çerçevesinde dikkatli bir dil ile ifade etmenizdir. Zira giderek hassaslaşan bu süreçte, taraflar bazı ifadeleri kendilerine karşı algılamakta ve bu ifadeler karşısında daha keskin bir dil kullanarak ve istem dışı olarak; karşılıklı tahrike zemin hazırlamaktadır.

Sevgi ve Saygımla
Mehmet ÇETİN


2013-06-02 18:29:25 Edit:2013-06-04 14:29:47
  • Offline
mehmet bey güzel yazmışınız
rakunnerrakunner

mehmet bey güzel yazmışınız da, " Bir sanatçıyım! " demişiniz. bırakında bunu size insanlar desin, bu sıfatı insanlar layık görsün size. kendi kendinize sanatçıyım, şuyum buyum deyince biraz antipatik oluyor. başka yazılarınızda da bunu gözlemliyorum çünkü. saygılar.


2013-06-02 18:58:35
  • Offline
  • Erkek
sanatçı: (tasarımcı)
uncfilm

Sanatçıdan kasıt; toplumsal anlamda kabul edilen kültürel-sosyal sanat uzmanı değil.

VFX Tasarımcı / art (artist) sanatçı olarak tanımlanır. Kastım; bildiğiniz anlamda bir "sanatçı" değil.


2013-06-02 19:01:25 Edit:2013-06-02 19:02:09
  • Offline
anlayışlı cevabınız için teşekkürler.
rakunnerrakunner

anlayışlı cevabınız için teşekkürler.


2013-06-02 19:05:04
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!