Genel Konular : siz bu işe ne kadar fiyat verirsiniz?

sen soruyu sorarken kaç
kunthMesut Cemil ASLANAvatar

sen soruyu sorarken kaç lira fiyat verdiğini söyleseydin daha iyi yorumlardık...


do:hayat = hayat + 1:bilgi = bilgi + calisma:loop ___________________/\__
2013-03-24 16:52:28
  • Offline
  • Erkek
Dış cephe firmasıyla çalışıyordum,
kazaamhakan bos

Dış cephe firmasıyla çalışıyordum, 2 günlük modelleme 3 katlı bir işhanı,tek cephe,kompozit cephe olacak günlüğümü 300 tlden hesapladım iki günümü aldı renderıda koyarsak 2,5 denilebilir 4 adet render aldım,son derece profesyonel renderlar(bu arada 9 senedir bu sektörde çalışıyorum) toplam 600 TL istedim. (devamlı çalışacağımı düşündüğüm için) Ona bile dediler ki biz bi mimar arkadaşa bedava çizdiriyorduk, ona yük olmayalım diye sana çizdirdik çok söylüyorsun dediler. Tabi ki iki çizim arasında dağlar kadar fark var.Diğeri amatörce yapılmış idi. Ve bu arkadaşlar bu cephenin metrekaresini 80 Dolar gibi bir paraya yapıyorlar. Yani proje kısmı, cephenin 4 metrekaresiyle eşdeğer ücret olarak. Bende ne diyeceğimi şaşırdım düşük bile söylediğimi söyledim,kalitenin ve tasarımın farklı olduğunu,ve tasarım ücretini almadığımı sadece modelleme kısmını aldığımı söyledim. Ve daha önceki bir projenin 2. revizyonunu istediler benden, ilk iş olduğu için ilk revizyonunu bedavaya yapmıştım zaten. Ufak tefek değişiklikler vardı ve tek render alınacaktı, revizyon için de 300 tl istedim,bana bedavaya yapmıştın daha önce dediler. Dedim bende ilk işimdi o o yüzden :) Tamam dediler ve görüşmeyi sonlandırdık. Dönülmediği takdirde bile iş alamasam da asla fiyatımı düşürmedim. Piyasa 50-100 tlye iş yapan adamlar var ve bunların yaptıkları işler ortada,sitede bolca görürsünüz, onların sektörü getirdiği noktada burası. Aslında en büyük problem biz birbirimiz anlıyoruz ama karşı tarafa anlatmada problem yaşıyoruz,onların anlayacağı şekilde anlatmak,farklılıkları dile getirmek en önemli şey. Kendimizi anlatmak konusunda önerileri olan arkadaşlar varsa yazarsa çok sevinirim.


2013-03-26 17:00:25
  • Offline
  • Erkek
Kendini anlatmaya çalışman problemi
3ddesigner3d designer

Kendini anlatmaya çalışman problemi ortadan kaldırmaz. Bence çok uzun ve çok önemli olmayan şeyleri söylemişsin. O görüşme esnasında, biz mimara bedavaya çizdiriyorduk kelimesini duyduğun anda , peki iyi günler diyip çıkıp gitmeliydin. Gereksizce konuşmayı uzatmışsın, çünkü o lafın üstüne söylenebilecek heralde pek bir şey yok ? ...

Ayrıca istediğin kadar , yok efendim bak modelliyoruz, modelleme ücreti, vs vs detay vererek anlat, karşında anlayacak yada anlamayacak kapasitede insanlar olduğunu düşünürsek, anlattıklarının yarısının boşa gitmesi söz konusudur. O yüzden en güzeli hiç bir şey anlatmadan sadece fiyatım bu kalitem bu demek, fazlada uzatmamak.Çözüm yolu budur.

Adam ucuza yaptırıyorsa o ucuza yapanla, ucuza yaptırığ kalitesiz hizmet alan müşterinin kendi problemidir bizleri kesinlikle bağlamaz.

Aynı müşteri uyanır durumu anlarsa kendi anlar, hiç bir güç ona bunu anlatamaz.

Bazen modelleme dersin, ne modeli, top model mi hahahaha diyip dalga geçen bile olur. Biz animasyon yapıyoruz dediğinde hadi bir iki oynada eğlenelim hahaha diyip eğlenen de olur. O yüzden yaptığın işi anlataya çalışmak yerine , kısa öz kesip, herkesin senin işini öğrenmesine teşvik etmelisin. Yani sen anlatmayacaksın herkes zorla öğrenecek..Bu mesleğin saygınlığını artırır.

Aynı bir ressam gibi düşünmek lazım.

Bir portre çizdirmek istiyorsunuz, ama çok gerçekçi olmasını istiyorsunuz, ve hızlı olmasını..

Ressamın birisi size gelip 10 bin tl dediğinde, neden 10 bin tl bunu düşünmeniz lazım. Diğeri 10 tl dediğinde neden 10 tl düşünmeniz gerekir. Bunu düşünmüyorsanız, araştırmıyorsanız, nedenler üzerine çok kafa yormuyorsanız işte ozaman 10 tl lik ressam ile çalışırsınız.

10 bin tl lik ressamın ``abi biz fırçayı yan tutuyos, ayrıca derinlik efektlerimiz çok iyi buda şunu şunu sağlar. Ayrıca biz şovale ile çalışırız, pamukla lekeyi dağıtırız :D gibi gereksiz açıklamarını kaalede almazsınız, dinlemeye yeltenmezsinizde, çünkü siz işin sadece maddi tarafındasınızdır. Öteki tarafında olsaydınız zaten kendiliğinizden öğrenirdiniz bütün bunları.

bu arada bu seslendiğim kişi müşteridir belirteyim. Sinirlendim yine :D


2013-03-26 20:15:17
  • Offline
  • Erkek
Doğru söylüyorsunuz bu işi
kazaamhakan bos

Doğru söylüyorsunuz bu işi anlatmaya çalışmak zaman kaybından öteye gitmez, karşındaki insan işin uzmanı değilse bir de. Söylediklerine katılıyorum, sanırım gereksiz laf kalabalığı yapmadan saygınlığı korumak önemli. Sinirlenmeden tabi :))


2013-03-26 20:44:25
  • Offline
  • Erkek
Zaten işin uzmanı müşteri
3ddesigner3d designer

Zaten işin uzmanı müşteri yok, işin uzmanı olsaydı kendisi yapıyor olurdu seni beni aramazdı. Karşında zaten hiç bir şey bilmeyen ve sonuç isteyen birisi olur hep. Karşındaki kişiyede haftalık max kursu verir gibi ücretsiz eğitmeye gerek yok :D Ben kaliteli yapıyorum aga, işte örnek, işte fiyatım, varmısın yokmusun benimle işe ?hepsi bu kadar :D


2013-03-26 21:18:10
  • Offline
  • Erkek
Kesinlikle,doğru daha geniş perspektiften
kazaamhakan bos

Kesinlikle,doğru daha geniş perspektiften bakıyorsunuz konuya,doğru da yapıyorsunuz. Teşekkürler :)


2013-03-26 21:24:21
  • Offline
  • Erkek
Rica ederim, Affetmem bilen
3ddesigner3d designer

Rica ederim, Affetmem bilen bilir beni, açılar konusunda iyiyimdir :D

Karşımda bir müşteri çok fazla dayanamaz.Mesela en ağır abiye oha felan oldum dedirtir, en gevşek adamıda kurtlar vadisi konsey toplantısına katılıyormuş gibi davrandırırım :D

Şaka bir yana bu işlerde perspektif önemli. Geniş açılı olmakta fayda var. Kolay gelsin


2013-03-26 21:31:23
  • Offline
  • Erkek
Dünyada hep aynı
goldmenFuat SİLERAvatar

Dünyada hep aynı

şirketsen işi götürürsün.değilsen

2013-03-31 01:26:34
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!