Genel Konular : Şimdi herkes bana kızacak ama :)

türkçe olması bence işleri
fallofaherocan birinciAvatar

türkçe olması bence işleri dahada zorlaştırır konu dağılmaması için çok girmek istemiyorum ama türkçe photoshop kullanamıyorum ben. çok bilindik birşeydir yüksek lisans için ingilizce şartı var bu ülkede çünkü türkçe kaynak yok, bu konuda her açıdan oldukça geride kaldık ruslara çok özeniyorum çıkan her kitabı her programı anında kendi dillerine çeviriyorlar ve inanılmazda kaynak üretiyolar biz bırakın programları türkçeleştirmeyi günlük hayatta bile katabildiğimiz kadar ingilizce kelime katıyoruz.


2014-09-28 19:26:47
  • Offline
  • Erkek
Polemik çıkarmak istemem ama
nesvunemaMuhammed Ali FırtınaAvatar

Polemik çıkarmak istemem ama ilhan bey benim için arapça`ya meyilli demiş..
oysa bu hâlis Türkçe`dir ve günümüzdeki Türkçe`den daha fazla akademiye müsaittir.
hülâsâ günümüzde profesörlerin veya ilim adamlarının verdiği seminerlerde Türkçe yeterli gelmediği için ingilizce, fransızca ve latince tabirler kullanılır. Oysa Osmanlı Türk`ü kompleks sahibi olduğu için (bizim gibi kabullenemediği için) herşeyi Osmanlıca`ya çevirmiştir.


www.nesvunema.com
2014-09-28 22:44:59
  • Offline
  • Erkek
nesvunema +1
halkaFurkan YILMAZ

nesvunema +1


www.furkanyz.com
2014-09-28 23:03:51
  • Offline
  • Erkek
1 lisan 1 insandır,
koftemustafa duyarAvatar

1 lisan 1 insandır, ingilizce bilmeyen insan yarım insandır..


maya+zbrush
2014-09-28 23:28:57
  • Offline
  • Erkek
tdk nın sözlüğünde "sadr"

tdk nın sözlüğünde "sadr" diye bir kelime yok ama arapça bir kelime , "kabil" kelimesi de arapça.  Abi türkçede hangi kelime eksik ki bunların anlamını karşılamıyor. kabilinden demek yerine "gibisinden" demek , sadr demek yerine "içinize,kalbinize" demek çok mu zor.  Ben bu ülkede kendi vatandaşlarımın cümlelerini anlamak için bir elimde sözlükle mi dolaşmam gerekli artık. 


2014-09-28 23:48:46
  • Offline
  • Erkek
Dünya dili
OtsukarciAhmet Küçükkaya

Zannedersem 1968 yılında Bir Ispanyol Prof Düya dili oluşturalım önerisi sunmuştu her ülkeden bazı kelimeleri alarak tek bir yabancı dil oluşturalım demişti.Ama malum Emperyalizm bu çalışmanın yolunu kesmişti.Faydaları saymakla bitmez.

Köfte ve onun gibi düşünenler bence yarım İnsandır.Köfteyi fazla yiyince insanı sıkıyor demekki.İng Emperyalizminin ekmeğine yağ sürüyor.Ne dersiniz Bir dünya dili oluşturmak Harkulâde bir fikir değilmi.


ŞU FAKİRE BİR SADAKA BOOLEAN SCRİPT VEREN OLMAZMI ACABA
2014-09-29 00:10:37
  • Offline
  • Erkek
zamanında girişimler olmuş ahmet

zamanında girişimler olmuş ahmet bey, benim bildiğim esperanto ve bir profesörün ingilizceyi sadeleştirerek 300 kelimeye kadar indirmesi , örneğin karpuza water melon demek yerine "big water green" demek bu dille yapılabiliyordu ama tutmamış işte, belki dediğiniz gibi emperyalist güçlerin parmağı vardır

 

Ekleme: Esperanto baya yaygın bir dilmiş, türkiyede de 1920li ve 1950 li yıllarda akımlar başlamış,dernekler kurulmuş, avrupada bazı ilkokullarda ve üniversitelerde seçmeli ders olarak veriliyormuş, öğrenmek için bir program var, indirdim kurdum, inceliyorum  =  http://kurso.com.br/kurso.exe 


2014-09-29 00:20:52 Edit:2014-09-29 11:53:15
  • Offline
  • Erkek
evet emperyalizm. bu bi
koftemustafa duyarAvatar

evet emperyalizm. bu bi sır değil zaten. eskiden alman devleti ikinci reich zamanındayken almanca şimdinin ingilizcesiymiş.bu yeni birşey değil ki. dünyaya hakim olacak bir dünya dili olursa onu öğrenirim. şu an ingilizce geçerli dil.siz kabul etseniz de etmeseniz de.bu arada ben de tarzanca biliyorum. benim yarım insanlığım da oradan geliyor.


maya+zbrush
2014-09-29 01:28:10
  • Offline
  • Erkek
İşimiz gereği kullandığımız donanımlar
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

İşimiz gereği kullandığımız donanımlar pahalı, ama siz kalkıp bir kepçe operatörüne "Dozer için bu kadar para verilir mi? Gidip kitap al, kendi kişisel gelişimine para ayır..." diyebilir misiniz? Sizin dediğinizin bizim için bundan bir farkı yok. ;)


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2014-09-29 09:15:04
  • Offline
  • Erkek
Herkese teşekkürler cevaplar için.
nilay82nilayAvatar

Herkese teşekkürler cevaplar için.Çok farklı bakış açılarından bakmakta fayda varmış gerçekten.Bu da formlarda çok iyi oluyor.Aslında demek istediğim birazda şu;
Bu sitede hakikaten çok kaliteli işler,son derece profesyonel sonuçlar gördüğüm için söylediğim bir öneri bu yabancı dil.(ingilizce sadece bir isim aslında) Şunu demek istiyorum,kepçe operatörüne ``dozer için bukadar para verilmez``demedim aslında ama 10.000tl 15.000tl gerçekten çok para arkadaşlar yapmayın.
inanın yabancı dil öğrenmek ve kendi kendine öğrenmek daha ucuz ve size daha çok farklı bakış açısı kazandıracak.Kendimden örnek vermek gerekirse zamanında max`e 2004 te başladım herşey yabancıydı.O sırada ingilizce de öğrenme çabası merakı vardı zorlandım çok fazla ama bu işi çok çok iyi bilen insanlarla iletişime geçmem ve mükemmel yollar yöntemler öğrenmemi ve aile imkanlarımla hiiiç ulaşamıyacağım kişilerle iletişime geçmeme olanak sağladı.Sonra el çizimine yöneldim Allahım muazzam bir dünya (Scot roberstson,feng zhu,herald baker)gibi isimlerle iletişime geçebildim ve harika geri dönüşler aldım.Bunun yanında çevrem arttı.şimdi sizce yabancı dil öğrenmek donanıma 15.000tl vermeden önce daha mantıklı ,sağlam bir temel için gerekli değil mi?Söylemim daha çok yeni bu 3d dünyasına giren ve `15.000tl yi gözden çıkardım` diyenlere aslında...
Herkese kolay gelsin...



Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır.. Ama dostun başarısına sempati duyabilmek; sağlam bir karakter gerektirir...
2014-09-29 12:01:20
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!