Genel Konular : Şantiye mi yoksa ofis mi?

3ddesigner tadao ando şantiyeye
yakarizaferAvatar

3ddesigner tadao ando şantiyeye uzak biri değil. Tam tersi uygulamaya çok önem veren birisi. İstediği beton rengi ve dokusunu elde etmek için sayısız denemeler yapmıştır. Zaten yaptığı binalar incelenirse malzeme ve uygulama bilgisi olmayan birinin yapamayacağı anlaşılır. Usta mimarların bir çoğu tasarladığı binaların şantiyesinde kontrolör olarak görev almış ve imalatların tasarıma uygun olarak yapılmasını sağlamaya çalışmışlardır.


İmkanın sınırını görmek için, imkansızı denemek lazım.(Fatih Sultan MEHMET)
2014-04-19 00:12:05
  • Offline
  • Erkek
aydınyürekli; malzemenin montajını
3ddesigner3d designer

aydınyürekli;

malzemenin montajını usta çözüyormuş işte ? hem usta yapıyor diyorsun hemde iş sonuçlandı diye söyleniyorsun. usta yapamıyor hatalı yapıyor demiyorsun usta çözüyor paşa gibi diyorsun tamam usta yapmasın mimar yapsın ama bunun için şantiyeye gerek yok. emin ol. ayrıca malzemenin ne olduğu önemli değil hangi malzemeyi nerde nasıl kullanırım o önemli demişsin de, bir malzemenin ne olduğunu ve nerelerde kullanıldıgını bilmek için şantiye takibi yapmana gerek yok, ya da ciddi bir şantiye tecrüben olmasına gerek yok.bu bilgiyi aldığında tasarımında kullanırsın zaten. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.Ustalar hay ben bu projeyi çizenin diyorsa bunu iki nedenden ötürü derler.birincisi çok zor birşey yapmışsınır, ona üşendiği içindir, Diğeri yapılması imkansız birşey yapmışsındır onun için demiştir. Yapılması imkansız olan birşeyi çizmişsen zaten evet mimar olma daha iyi ama bu beceri kusura bakmada şantiyede olmuyor. lamine parkeyi duvara kaplayabileceğinin bilgisi doğruysa onu şantiyede görmene gerek yok.artık projede onu detaylandırırsın. Bilim adamları, ay a insan yollamadan önce ayı gezip dolaşmadı yada uzayı ...herşey teorik bilgidir ! ve pratik bilgiye sadece el işçiliğinde ihtiyaç vardır. Bir ahşap ustası klasik işlemeli bir koltuğu nasıl tornalıcağını bilir ama iyi yapamayabilir buna biz zanaat deriz. mimarlıkta durum bu değil. ayrıca, mimar olmayan yorum yapmasın demişsininzde sizin mimarlık bilginizdende şüphe ettim..umarım mimar değilsinizdir..

kolay gelsin.


2014-04-21 09:31:06
  • Offline
  • Erkek
yakari; uygulamaya önem
3ddesigner3d designer

yakari;

uygulamaya önem vermeyen biri demedik şantiye tozu yutmamış birisi dedik, konuyu istediğiniz yere çekmeyin, o adam mimarlık okumadı, şantiyelerde yıllarca tecrübede kazanmadı, sadece kitaplarla kendini geliştirdi. ama bu uygulamaya önem vermedi anlamına gelmez. kavramları istediğimiz yere çekmneyelim. saygılar.


2014-04-21 09:32:13
  • Offline
  • Erkek
Ayrıca Türkiye de bugüne
3ddesigner3d designer

Ayrıca Türkiye de bugüne kadar klasik mimari anlayışına sahip kişiler hep o olmaz bu olmaz bu böyledir dedi. Yeni fikirlere, yeni şeylere karşı çıktılar sonra aynı kişiler yeni özgün şeyler yapanların işlerini onaylamaya başladılar. Telefonu icat eden Grahama ne kadar boş birşey icat etmişsin dediler. Ancak şimdi herkesin elinde telefon. Hatta telefonunu evde unutan birisi hayattan koptuğu izlenimine kapılıyor. Kimse üstüne alınmasın bu dediklerimi ama Türkiyede mimari yapılardaki klasik anlayış ve standart bakış açısını aşması gerekmekte. Herşeyi de yabancılar tasarlamasın artık. Tadao Ando Türkiyede olsa linç edilirdi bence :D şantiye şantiye diyoruz da artık anlamamız gereken bir şey var , yıl 2014 ve herşey teknoloji ve hız. İleride şantiye takibi yapılmayacak deseydim burdan birileri çıkıp benim saçmaladığımı düşünürdü. :) İleride şantiye takibine gerek kalmayacak yapılar yapılacağıı söylesem iyice saçmaladın derlerdi. İlk insanlar yapıları dış etkenlerden korunmak için oluşturdular. Yapının genel amacı budur. Mimarlık tarihi okuyan birisi bunu çok iyi bilir zaten. PEki ilk amaç bu olduğunda, ilk yapıyı olusturan kişinin şantiye tecrübesi varmıydı ? Lütfen mimarlığın gelişimindeki evlerin aldığı şeklin periyodik yapılarına bir göz atın. Şantiye tecrübesi şimdi kim için gerekli söyleyeyim. Mimarlık okumuyorsanız ve bir mimarlık ofisinin şantiye takipçisi olmak istiyorsanız mimarın verdiği projeyi takip edebilmek için gerekli ancak bir mimar için sahaya inip tecrübe etmek gerekliyse zaten aldığı eğitimden hemen sorgulama yapmamız lazım. Mimarlıkta staj için şantiye stajı isterler bu iyi bişey ! ama bumu mimar yapar gerçek mimar bumudur hayır ! o olmasada mimarlık mimarlıktır şantiyeye inmene gerek yok.diyeceklerim budur. çok ta fazla polemiğe gerek yok. benim demek istediğim belli sizin bakış açınızdaki şantiye tozu yutmayan mimar olamaz fikri belli. sizinki tamamen bana zıt fikir . herkese saygılarımı sunarım :)


2014-04-21 09:48:32
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!