Genel Konular : sanat adı altında hakaret

Timur_POLATTimur POLATAvatar


Sayın Huntürk elbetteki bazılarına göre hak din son din İslam olmayabilir ki bu onların görüşüdür. Sonuç ta herkes kendi dininin gereği şekilde yaşar bu kurallara uyar veya uymaz. Ama gerek İslamda gerekse diğer semavi din olarak adledilen Hırıstiyanlık ve Yahudilikte başkalarının inançlarına bu denli bir yaklaşım sergilemek etik değildir. BUHARİ-MÜSLİM gibi hadis kitaplarını ve Kuranı-Kerim`in Türkçe Mealini okumuş bir kişi olarak şunu söylemek istiyorum. Dinimiz,başkalarının inançlarına saygılı olmamızı ve onların haklarını da savunmamız gerektiğini emreder. Biz çocuklarımıza İsa,Musa,Davut,İbrahim isimlerini koyarken onların bizim dini değerlerimizle alay etmesi ve sizin rahatsız olmamanız aslında asıl facia bu sayın Huntürk.

Ne varki bu konuda bizlerin üzerinde düşen görevlerimizi yapmamamız ve dinimizi yeterince iyi yaşamayıp bunu anlatamamız, sizin ve sizin gibilerin bu tarz bir çalışma gördüğünde; "beni bu çalışmada rahatsız eden bir şey yok" demesine yol açıyor. Son olarak Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimden 2 ayet vermek istiyorum



Ey İman edenler! Sizden önce kendilerine kitap verilmiş olanlardan ve kafirlerden, dininizi alay ve eğlence konusu yapanları dost edinmeyin. Eğer gerçekten iman ediyorsanız, Allah`tan gereğince korkun.

MÂİDE SURESİ 57. AYET



Muhakkak ki Allah`ın indinde dîn, İslâm`dır (teslim dînidir). Kendilerine kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki hased sebebiyle ihtilâfa düştüler. Ve kim Allah`ın âyetlerini örterse (inkâr ederse), o taktirde, muhakkak ki Allah, hesabı çabuk görendir.

ALİİMRAN SURESİ 19.AYET


2015-01-30 17:31:23
  • Offline
  • Erkek
Bu arada Necmi bey,böylesine
Timur_POLATTimur POLATAvatar

Bu arada Necmi bey,böylesine kritik bir konu elbette açmak istemezdim ama ister istemez insan görüşlerini beyan etmek istiyor. Mağlesef din konusu ülkemizde her zaman bazı şeylere alet edilmiş ve kullanılmıştır. Benim bu konuyu açmamda ki amaç hissettiğim derin rahatsızlığı dile getirmek oldu. Yoksa bir tartışma ortamı oluşsun istemedim. Herkese yorumları için teşekkür ederim.


2015-01-30 17:47:03 Edit:2015-01-30 17:51:13
  • Offline
  • Erkek
sayın huntürk diyorsun ki
firketeyılmaz bağıran

sayın huntürk
diyorsun ki
"Saygı, kişinin insan olması dolayısıyla kendisine gösterilir, inandığı şeylere değil."

kişi ile kişinin inancına saygıyı nasıl ayırabiliyorsun? Kişinin inancına saygı duyulduğunda kişiye saygı duyulmuş olmuyormu?

Aynı fikirde olduğumuzu belirtmeme rağmen "sanmıyorum" gibi bir cevap, düpedüz fikirlerin özelleştirilmesidir. İmkansızı başarmışsınız?

Bana göre de dinimize göre de kişiler inançlarında serbesttir. Zaten imtahan dediğimiz nokta bu ayrımda başlar. Hiç kimse diğer inancı şahsi duygularına göre yargılama hakkına sahip değildir. Mesela bir arkadaşımız ayet mealinde onları dost tutmayın diye örnek vermiş. Bu hayatın her alanında islam dışı insanlardan uzak durun anlamında değildir. Böyle anlaşılması, anlayanın hatasıdır.

İslam dünyasında müslüman olanların ciddi hatalarının olduğu muhakkak. Bu hatada islamı yeterince anlaşılmaktan uzaklaştıranlar sorumludur. Kişilerin yanlışlığı islama mal edilince daha büyük sorun çıkmasıda kaçınılmazdır.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2015-01-30 17:53:14
  • Offline
  • Erkek
arkadaşım
selamm25

huntürk bey islamı araştırdım hadisleri oudum dediniz kaynakları nelerdi imamı buhari ebu müslim in derlediği hadisler sahih kabul edilmekte öbür kulaktan duyma hadislere itibar edilmez ayrıca islamda yanlış bulduğunuz ve inandığınız dinde doğruları paylaşırsanız bizde doğruyu bulmuş oluruz eğer sonsuz bir öbür dünya varsa ki bence var pisi pisine azap görmeyelim zira sizde aydınlatın bizi veya kuskularınız var ise acıklama yapmamıza izin verin.albayrakrahim@gmail.com benim mail adresim saygı çercevesinde fikir alışverişine açığım


2015-01-30 18:17:14
  • Offline
Size teşekkür ederim Yılmaz
Timur_POLATTimur POLATAvatar

Size teşekkür ederim Yılmaz bey. Ayeti çok güzel anlamış ve nakletmişsiniz. Elbette gayrimüslimlerden öğrendiğimiz bir çok yararlı konular var. Gerek teknoloji, gerek sanat ve tıp. Aynı şekilde onlarda bizden ilham aldığı sanatsal ve tarihi konular mevcut. Ayetteki dost edinmeyin demesi "Sizin dininizle alay edenlerden" olarak geçen kişiler.

Ayrıca Sayın Rahim Albayrak, anladığım kadarıyla sizde bu kaynakları okumuş ve bilgi sahibi olmuş bir kişisiniz. Bu kapsamda sizi tebrik ederim. Ama konuyu kişiselleştirip tartışma çıkarmayalım. Şuan düzeyli bir şekilde devam ediyoruz.


2015-01-30 18:35:05
  • Offline
  • Erkek
Tarih...
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

Tarih 571 yılları...
İslam dinini tanitmak için gönderilen ve "Habibim sen olmasaydin alemleri yaratmazdim" sözünün muhattabi olan bir peygamberin çektiği çileri, siyer kitaplari anlatıyor. Kutsal kitabimizda efendimizin çektiği çileler anlatılıyor. Yahudiler hakkinda birçok ayet var, o yıllara inmek gerekli.

Muhteşem bir peygambere bu topluluk neler çektirmiş.

Inaniyorum ve iman ediyorum bu savaşı müminler kazanacak.

Hz musaya iman etmeyen, Hz.isayi idam etmeye kalkan bir topluluk var ortada.

Birde bu peygamberlerin hepsi gerçektir diyen bir topluluk var. (Müminler)

Onların biraz vicdanı olsalardi kendi peygamberlerini asmazlardi. Biraz akillari olsa kendi peygamberine iman ederlerdi.

Onların helak olduğu günü bekliyorum :)


Bir hadis paylaşalım:"Benim ümmetimden öyle alimler gelecekki,Onlar israiloğullarina inen peygamberlerden daha üstün olacaktir."

Örnek mi, tabiki, Kissadan hisse;

Edison, ampulle alakalı yazdığı bir yazıda;

"Üstadım Muhyiddin İbn Arabi'yi hayırla yâd ederim ve hayırla yâd edilmesini isterim." demiştir.

Elektrik m.arabi hz. Kayıp olan eserlerinden x kitabinin sadece x sayfasinin iki satiri ile zatimuhterem edison sebebiyle zahir olmuştur.

Bizim alimlerimizi iyici öğrenmek gerekli.


orhanyilmazdemirci@gmail.com
2015-01-30 22:00:52
  • Offline
  • Erkek
timur polat bu yaptığına

timur polat bu yaptığına provokasyon denir, olayı çarpıtmak, insanları nefretle doldurmaktan başka birşey sezmedim bu konu başlığının altında. tepkini bu forumda değil cgsociety de yazmalısın, öylesi daha yerinde olur.

din konusuna gelincede bizim müslümanlar hayali olan cennetleri kazanıcam diye gerçek olan dünyalarını, toprakları,haklarını,vatanlarını kaybediyor; hayali olan varlıklardan yardım istiyorlar gerçek olan kendi beyinlerinden yardım isteyeceklerine, peşinen söyleyeyim bu işin sonu yok oluş, hemde acılı ve çook uzun sürecek olan bir yokoluş.


2015-01-30 22:05:09
  • Offline
  • Erkek
ilhan naber kardeşim
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

Ilhanim naber kardeşim? Animasyon yapiyormuyuz :)


orhanyilmazdemirci@gmail.com
2015-01-30 22:42:27
  • Offline
  • Erkek
iyidir abi, senden, sohbeti

iyidir abi, senden, sohbeti özledim ya, biaralar baya konuşuyorduk, sohbet kısmı revaçtan düşünce ayrıldık yine. abi şuanda sokaktaki vatandaş nekadar animasyon yapıyorsa bende okadar yapıyorum :D , anlıycan sıfır. karakalem çizimlerini yaptığım sıradışı 2 robot ve bir "ayaklı araba" var. ilerde onlar için bişeyler yapmayı planlıyorum okadar şuanda.


2015-01-30 23:01:02
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!