Genel Konular : samsung s4 & sony xperia z

hertürlü s4. Z`ye bakınca
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

hertürlü s4. Z`ye bakınca elimde walkman warmış gibi hissettim:)


2013-06-11 10:36:00
  • Offline
  • Erkek
telefon olarak bulabiliyorsan 3310i
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

telefon olarak bulabiliyorsan 3310i veya 8110i şiddetle tavsiye ederim


MODO, rhino
2013-06-11 11:31:54
  • Offline
  • Erkek
şahsen s4 alacağıma iphone
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

şahsen s4 alacağıma iphone 5 alırım çoğu yazılımcı ve bilgisayarcı arkadaşımın önerisi o ekranda uzamış kullanımı daha rahat olmuş s4 almaya gerek yok bence s3 yeterlidir. s2 de yeterlidir. lg optimus serisi gerçekten güneş ışığından etkilenmiyor ama orda ekran parlaklığını açman lazım oda biraz jarj harcıyor z serisini hiç kullanmadım kurcalamadım bile ama öteki saydıklarımı kullanma şansım oldu


www.yunusdayfun.com
2013-06-11 12:44:12
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar Samsung Galaxy i9500
ertugrultacErtuğrul TAÇ

Arkadaşlar Samsung Galaxy i9500 S4 alıcak olanların belki ilgisini çeker.


http://www.arabulvar.com/samsung-galaxy-i9500-s4-akilli-telefon-beyaz/?pr=695018


2013-06-11 15:04:40
  • Offline
  • Erkek
Erkan YILDIRIM ın dediği
aquila34Hüseyin EkinciAvatar

Erkan YILDIRIM ın dediği gibi 8110i yi bende tavsiye ederim :)


Hayatta BEŞİKTAŞ
2013-06-11 15:23:39
  • Offline
  • Erkek
Donanım olarak ikisi de
ArkondeRAlper SözenAvatar

Donanım olarak ikisi de birbirine çok yakın modeller. İşletim sistemleri zaten aynı. Yani kullanım açısından iki model arasında gözle görülür bir performans farkı bulabileceğinizi pek zannetmiyorum.

Sony tasarım olarak son zamanlarda gördüğüm en iyi modellerden birini çıkartmış. Özellikle de markaların bir diğerinden hemen önce model çıkartabilmek için yarıştıkları bu zamanda tasarımların çok kalitesizleştiğini düşünüyorum. Xperia Z yi bir elinize, S4 ü diğer elinize aldığınızda zaten fark hissediliyor. S4 ün plastik kasası bana çin malı taklit oyuncak hissi veriyor.

Diğer yandan S4 ün desteği çok geniş. Evinizde bir samsung smart tv varsa çok uyumlu çalışıyorlar birlikte. Samsung yazılım güncellemeleri konusunda da S modellerini unutmuyor.

Fakat iki modelde de beni tahatsız eden nokta Android AOSP versiyonlarının üzerine markanın yüklediği arayüzler. Bu arayüzler bence android sistemin yeteneklerini büyük ölçüde kısıtlıyor. Bu bakımdan Nexus serisi telefon tavsiyesi çok mantıklı. Android işletim sistemi Google dan çıktığı haliyle, içinde gereksiz bloatware ler olmadan önünüze geliyor ve siz istediğiniz hangi programlar varsa onları yüklüyorsunuz. Özellikle launcher değiştirmek için performanstan ödün vermenize gerek kalmıyor.

Ben kendim için custom Rom kullanmayı daha çok seviyorum. Yaklaşık üç senedir custom romlarla kullandığım HD2 yi yeni değiştirdim ve şu an HTC OneX kullanıyorum. HTC root konusunda sonunda kullanıcıların önündeki engelleri kaldırdı. Özellikle one serisi telefonlarında HTC Developer sitesinden kayıt olarak unlock kodunuzu alabiliyorsunuz. Elbette telefonu aldığı gibi kullanmayı sevenlerdenseniz custom romlar size göre olmayabilir.

HTC nin malzeme kalitesi ve donanımından hep memnun kaldım. Fakat güncellemeler konusunda Samsung kadar duyarlı değiller. Flagship modellerini bile alsanız update yayınlamayı ne zaman bırakacaklarından emin olamıyorsunuz. Sony ile de uzun süreli bir tecrübem olmadı.

Bütün bunlar bir yana; bu gün görüştüğüm yazılımcı bir arkadaşımdan apple ın ios7 developer versiyonunu çıkarttığını öğrendim. Hatta uzun uzun inceleyemesem de onun telefonunda bir 10 dakika kadar kurcalayabildim. ip4s e yüklenebiliyormuş. Henüz stabil değil ama gördüğüm kadarıyla android ile wndows phone arasında bir güncelleme olmuş.

Biraz düzensizce aktardım, ama benim bildiklerim bunlar. Bunu seç diye bir şey söylemek bana yanlış geliyor. İki modelinde artılarını eksilerini görüp kararınızı vereceksiniz elbette.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2013-06-13 03:01:01
  • Offline
  • Erkek
Şimdilerde google play markette
cizgicizgiGökhan GülerAvatar

Şimdilerde google play markette htc olsun samsung olsun ham androidli telefon satacaklar diye okuyorum aynı kalite malzemeden sadece kendi modifiye edilmiş android değilde ham androidli satacaklar sabrederim diyorsan onları da bekleyebilirsin


http://www.cizgicizgi.com
2013-06-13 12:28:30
  • Offline
  • Erkek
Samsung iyi tekneloji üretiyor
Skynet

Samsung iyi tekneloji üretiyor iphone ve diğer akıllı telefonlardan donanım olarak üst seviyede, her yeni çıkan telefonlarına şu eklendi, bu eklendi, gözle haraket ettiriyorsunuz ekranı filan vs. diye anlatıyor ne yazik ki şunu duyamıyoruz "daha dayanıklı"  samsung bu konuda akıllanmış olacak ki Galaxy S4 Plus'u yaklaşık 7-8 ay sonra piyasaya sürmeyi düşünüyor (süreden tam emin değilim) ben şahsen sabredip onu alacağım.. 

Su geçirmiyormuş, düşmeye karşı dayanıklıymış...


2013-06-13 21:25:33 Edit:2013-06-13 21:26:23
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!