Genel Konular : Pepee Davalık Olacak Galiba

Pepee Davalık Olacak Galiba
ETezerErgin TEZERAvatar

http://www.haberalsak.com/gundem/pocoyo-pepeeye-dava-aciyor-h34576.html

Pocoyo Dava Açacak Gözüküyo...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-05-18 02:43:13
  • Offline
  • Erkek
tasarımlar birbirine benzesede karakterler
kenokenanAvatar

tasarımlar birbirine benzesede karakterler ve olayların geçtiği ortamlar birbirinden farklı herhangi başarı elde edebileceklerini sanmam.


2012-05-18 06:40:37
  • Offline
  • Erkek
Pepee davalık oldu yani
TalikaOkan EyüpAvatar

Pepee davalık oldu yani şuan mahkeme sürecindeler ama açıkçası birşey çıkıcağını sanmıyorum çnkü farklı tasarım farklı seslendirme farklı konular bir karakter benziyor diyede silip atamazlar. Sedat şimdiki çocuklara karakter sevdirebilmek okadar kolay değil malesef ya eskiden olsa evet ama teknoloji çağında çocuklarda bir acayip yahu :)


- Hiç...
2012-05-18 11:39:36
  • Offline
  • Erkek
orijinal olan Pocoya kalite
Problem

orijinal olan Pocoya kalite ve içerik olarak pepee den kat kat üstün bir yapım olmakla birlikte Pepee nin yapımcıları bu kötü kopya ile en iyi yaratıcı tasarım ödülü almışlardı, bazen benim oğlan izliyor da denk geliyorum, berbat bir yapım berbat olmasının nedenlerinden biride TRT nin zorunluluklarını yerine getirmek zorunda olması 1-5 yaş arası bir yapımda uzun havalar, türküler , ağıtlar vs.. geçen zürafa gibi bişey vardı onun yaş günü kutlanıyor diyarbakır ekibi gösterisi ile yaş günü kutladılar, pasta falan haaşaa.. keşke mahkemeyi pocoyo kazansa da en azından para kazanmak için daha yaratıcı fikirler bulunsa.
Geçenlerde bir AVM de oğlum bu iki filmin promosyon ürünlerini gördü tabii ki çocuk bu istiyor, pocoyo`nun orijinal bardağı 5 lira, Pepee 8 lira, kendi kendime güldüm, bir dönem pepee hakkında bir tartışma daha olmuştu üyelerden biri ekipte bir akrabasının çalıştığını ve ne denli zor bir iş yaptıklarını buna rağmen aldıkları ücretin ne olduğundan bahsetmişti, bu işten en çok KIRAÇ ailesi karlı çıktı, sadece aşırma bir fikir değil, aynı zamanda post produksiyon ile de işin içindeler.


2012-05-19 02:18:21 Edit:2012-05-19 02:23:25
  • Offline
TUrkiyeyi bilmem ama yurtdisinda
RB1985RefikAvatar

TUrkiyeyi bilmem ama yurtdisinda media copyright genelde aynidir. Bir dizayni %30 degistirisen onu istedigin gibi kullanabilirsin. Bu mahkemeden bir tarafin zaferle cikacagindan supheliyim.
Saygilarla


RB1985
2012-05-24 07:01:06
  • Offline
  • Erkek
bu fıkra düşüncelerimi gayet
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

bu fıkra düşüncelerimi gayet iyi açıklıyor.

Cehennemde her ülkenin bir kazanı varmış. İçinde sıcak, kaynayan yağ olurmuş. Günah işleyenler bu kazanlarda cezalandırılıyormuş. Kazandan kafasını çıkaranları zebaniler kafasınıa vurarak geri kazana sokuyormuş. Baş zebani bir bakmış diğer kazanlarda herkes çıkmaya çalışıyor ama Türkiye’nin kazanından başında bekleyen yok. Baş zebani, zebanilerden birini çağırmış ve sormuş “Niçin Türkiye’nin kazanında kimse beklemiyor? Yoksa orada günahkar yok mu?”
Zebani: Olmaz mı? Ama orası Türk Cehennemi çıkmaya çalışanı alttakiler geri çekiyor…

birilerinin özellikle türklerin iyi bir iş çıkarmasına destek olacağınıza köstek oluyorsunuz.

düşyeri ekibinde çalışan birinin aldığı paradn bahsedilmiş vs vs.
siz begenmiyor olabilrsiniz.ama pepee yi izleyen çocukların anneleri telefon açıp dua ediyorlar "çocuğum sayenizde tuvalet alışkanlığı edindi diye.
Ama bu millet alışmış kendi içinden yükselenleri aşağıya çekmeye.
beğenmeyip kötülediğiniz pepee dreamworks ile anlaşıyor ve sinema filmi çıkacak. pocoyo karakterinin ayit olduğu şirket pepee ye dava açtığı zaman türkiye ye lisans verilicek pocoyo yu geliştirmek için diyor. pepee yokken neredeydiler.


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2012-05-24 16:01:42 Edit:2012-05-24 16:08:28
  • Offline
  • Erkek
Allah aşkına daha kendini,
SpecularÇağıl GöymenAvatar

Allah aşkına daha kendini, çevresini, dilini tanımayan minicik çocuklara sürekli dram, ağıt, hüzün aşılıyorlar.Ne zaman denk gelsem sürekli ekranda biri ağlıyor.Geçen internette pepeenin 10a kadar saymasını izledim 3 dk sürdü.Yarısında yere düşüp ağladı.İşin garip yanı yeğenim bundan zevk alıyor.Ben kendimi sorunlu zannederdim.

Yapım çok doğru eğitici bir Türk karakterinin olması gerekiyordu.Oldu hatta dünyaya yayıldı belki ama hala geliştirilcek yerleri var.


http://cagil.cgarena.com/ http://www.turbosquid.com/Search/Artists/CagilGoymen
2012-05-24 16:35:42
  • Offline
  • Erkek
Pepee karakteri ni beğenmiyorum,
Problem

Pepee karakteri ni beğenmiyorum, sebeplerinden biri tamamen kişisel olarak estetik bulmamam, kötü yapılmış bir iş , daha iyisi varken sırf bizim diye daha kötüsünü izlemenin anlamı yok, o zaman hep beraber Anadol otomobil kullanalım.
2 . olarak TRT genel müdürlüğünün saçma bir anlayışı nedeni ile Türkiyede yapılan tüm yapımların içine %30 oranında diyelim yerel öge yerleştirmek zorundasın, yoksa direkt kapıdan döner proje, bu nedenle pepee gibi 0-4 yaş arası bir yapımda komik ve saçma olaylar ortaya çıkıyor, halay , horon ağıt, yöresel folklör ekibiyle yaş günü kutlamak vs.. zaten yakında da pepee dini eğitime de başlayacak.
bir diğer konu aşırı derecede acemice yapılan promosyon kurnazlığı , ne demek şimdi bu oyuncakçılarda görebilirsiniz:)

en nihayetinde bizden olması sevmek zorunda olduğumu gerektirmez, bu bir sanat ve emek işidir, madem bu işi yapacaksın o zaman biraz dünya ile entegre olman lazım Walt Disney 1930 larda bunu başarmış , sen 2012 lerde hala neredesin, Türkiyenin ilk çizgi film tarihini bir okuyun geldiğimiz nokta ancak pepee ise o zaman her türlü eleştiri haklıdır,

1969 yılı Tonguç Yaşar "Amentü gemisi nasıl yürüdü" ilk çizgi fim çalışmamız.

2012 Pepee yabancı aslından daha kötü olan bir çocuk filmi .

nereye kadar gelebilmişiz bu örnekleri araştırırsak neden eleştiri yapıldığını öğrenebilirler.

Ha Türkiyede güzel yapımlar , orijinal yapımlar yok mu, elbette var bir kaç sene önce izlediğim Baraka film ekibinin işleri gerçekten de Türk yapımı olarak kafamdaki tüm sınırları aşmıştı fakat maalesef istenildiği ölçüde kitlelere ulaşamadı , şimdi Türkiyenin en popüler çocuk yapımı pepee ise gerçekten bir sorun var demektir.


2012-05-27 03:31:43 Edit:2012-05-27 03:33:12
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!