Genel Konular : Önerim Var

@Hsatan Bedava tabirini
Mrkaya

@Hsatan

Öncelikle , maya ya yeni başlayanlar kafalarına her takılanı sorsalar millet bıkar . Kafana takılanı sor çevirsin dedin ya.İşte maya ya yeni başlayanların kafasına takılmasına gerek yok .Hiçbirşey bilmiyor , herşeyi tek tek soracağına topluca birşey hazırlanmalı.Orta seviyedekilerinde öyle , adamın kafasına o kadar şey takılır ki . Türkce eğitim olur anlamaz kafasına öyle takılır sorar kendinden eğitimli kişiye vs.

Bedava tabirini kullanmam yerindemi bilemiyorum bazı yerlerde haklı bazı yerlerde haksız buluyorum seni.İngilizce kaynaklar neden cok fazla ? bunu hiç düşündün mü acaba.

Çünkü adamlar , öğrendiklerini paylaşıyorlar,ders hazırlıyorlar insanlarıyla vatadanşlarıyla beraber öğrenmeye çalışıyorlar.Bugün 3ds max`inda Maya nında cinema4D zbrush , photoshop vs. programların en ince detayına kadar inmiş en iyi tutarialler hep ingilizce kaynaklarda.Bunun sebebini araştırmak gerekir.

Ama tabii ki , hiç emek sarfetmeyipte oturduğu yerden ders beklemekte olmaz.Emek sarfedeceksin çabalayacaksın.İmkanı olan var olmayan var , imkanı olanlar yardım etmeli ,olmayanlarsa yardımı değerlendirmei , 2.yardım gelmeyecek kadar düşünmeli ve ona göre hazırlanıp calısmalı.Herzaman yardım gelmeyebilir.Onun bilincinde olunup ona göre calısılmalı.

Dolayısıyla ülkemizin bu sektörde ilerlemesini istiyorsak , madem ki eğitmenler ellerini taşın altına koymuyorlar,makul fiyatta eğitim vermiyorlar.Ozaman bizler, öğrenmek isteyenler çaba sarfetsinler.Elimizden ne gelıyorsa yapalım . Olmadımı ozaman oturup neden olmadı diye konuşalım.

Tekrarlamakta fayda var . (Zamanı olan , imkanı olan , yapmak isteyen vs.) ` kişilerden bekleniyor böyle yardımlar.Yardım etmek istemeyene yada etmeyene de bir kötü fikir yada düşüncemiz olmaz olamazda:)

İyi forumlar


2012-03-25 20:18:34 Edit:2012-03-25 20:20:06
  • Offline
Bir yabancı dil öğrenin
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Bir yabancı dil öğrenin ( tercihen ingilizce ) hayatta bir adım önde yürüğün. Bunu sadece 3D öğrenmek için değil özel ya da iş hayatınızda size kazandıracakları için yapın.


http://deman3d.blogspot.com/
2012-03-25 20:36:20
  • Offline
  • Erkek
yabancı dil konusunda kesinlikle
izzetizzet ALŞAN

yabancı dil konusunda kesinlikle haklısınız hatta bir kaç dil bilseniz anlaşılır biçimde nette mükemmel dersler var farklı dillerde rahatlıkla arayıp bulabilirsiniz.


https://www.3dokulu.com Türkiye`nin 3D Eğitim Platformu
2012-03-25 20:44:11
  • Offline
  • Erkek
Ben hemen hemen hiç
ulasdenizulaş deniz

Ben hemen hemen hiç Türkçe kaynak kullanmıyorum. Bir konunun Türkçe alternetifi dahi olsa İngilizce kaynağa yöneliyorum. Ders kitaplarıı bile ingilizce kaynaklardan çalışmayı tercih ediyorum. öğrenme hızınızda epeyce bir fark yaratır. Çükü yabancılar ders anlatımlarını sistemetik bir şekilde yapıyorlar.

Türkçeye çevirme kısmına gelince, bunu yapmaya şu an için zamanım yetmiyor. Fakat yaz döneminde bu konuda katkıda bulunurum.


2012-03-25 20:45:25
  • Offline
  • Erkek
Hsatan ben bu
egvadorozan Avatar

Hsatan
ben bu konuyu kendim için acmadım sakın öyle anlamayın ben 3ds max`i hobi olarak yapıyorum ben bu konuyu herkes için actım ve sadece gönüllü olanlar yapmak isteyenlere sadece bir fikir verdim emin ol, bir düşün neden Türkiye`de Dünyaca ünlü Oyunlar,Animasyon Filmleri Vb. Şeyler Yapılmıyor işte Bu yüzden kaynak az eğitim az emin ol ingilizce dildeki kaynakların hepsi türkçe olsun heryer kaynak olsun dünyanın en iyi oyunları, en iyi animasyonları Türkiye`den çıkar kısaca imkanlarımız sınırlı, bunun nedeni ne biliyormusun dedinya bunu kimse bedavaya yapmaz işte bu yüzden ülkemizde çıkarcılık çok yüksek derecede, ama çıkar yerine ben niye yapayım bedavaya demek yerine ülkem için yapıyorum denilseydi bunlar olmazdı sakın yanlıs anlama sana demiyorum bunları genel olarak anlattım. iyi forumlar.


2012-03-25 21:46:09
  • Offline
  • Erkek
Asıl olan yapılacak şey dünya dilidir.
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

1965 1970 yılları arasında bir Ispanyol profösör.Her ülkeden üst düzey Dil
bilimcileri toplayalım bir DÜNYA dili oluşturalım.Böylelikle İnsanlar anadillerinin haricinde Bu DÜNYA dili ile çok kolay anlaşırlar önerisi getirmişti.
Ama nafile emperyalist güçler dirsek çevirdiler.
Düşünün arkadaşlar yabancı dil olarak dünya dili ile bütün insanlar anlaşabilecekler.Harika bir şey değilmi bu.
Ama insanlık bu bilince muhakkak erişecektir.Gelecek nesillerin şansı çok fazla.


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2012-03-26 01:28:53
  • Offline
  • Erkek
Haklısınız şahin hocam ama
egvadorozan Avatar

Haklısınız şahin hocam ama şuanda dünya dili olmasa bile en çok önem ingilizcede ama sizin dediğiniz gibi olması harika olur.


2012-03-26 02:04:26
  • Offline
  • Erkek
Aslında işi ücretli hale
Ufuk şenufuk şenAvatar

Aslında işi ücretli hale getirebiliriz, mesela bir pdf çevirisini veya videoyu belirli bir ücret karşılığında piyasanın biraz daha altın`da yapılarak güzel işlere imza atılabilir.


http://www.ufuksen.com http://www.sketchupturkiye.com/
2012-03-26 11:38:25
  • Offline
  • Erkek
@Ufuk şen
Mrkaya

@Ufuk şen

Herşey para değildir , diyerek konuya girmek istiyorum.

``Herşey para değildir`` `den haricen , bu dersler için , işimden geri kalacam , hatta işten ayrılıpta bunu yapacam diye bir proje varsa , neden olmasın.Mesala siteye üye ile alırsınız her üyeden 20 tl alsanız (Aylık) 100 üye kayıt oldu diye düşünelim ki.100 olacağını sanmıyorum biraz daha fazla olur.Her ay , en az 5 yada 8 ders ekleseniz siteye sadece üyelerin görebileceği.Böylece ayda en az 1000TL kazanmıs olursunuz.Tabii ki , çevirileriniz 20 tl bile olsa verecek değerde olacak.``Sonuçta düzenli olarak verileceği için`` bu ay yetiştiremedim de şu kadar ekleyebildim sözü olmasa , bence para kazanabilirsiniz.

Her video yada pdf ayrı ayrı ücretlendirlirse , piyasadakilerden bir farkı olmaz . Sonuçta 10-20-30 hatta 50 video ile öğrenelecek bireşy değil ``Maya`` Aylık uygun olabilir bence.

Yapacak kişi video çevirilerini yetiştiremeyeeğini düşünüyorsa bu işe girmezse iyidir.Aksi halde , bir ay video ekleyemez ise , yada yarım ekler ise.Kopukluk elbet olacaktır.

Son sözüm olarak yine başta kullandığımı kullanmak istiyorum.

Herşey Para Değildir ;)

iyi forumlar , saygılar


2012-03-26 20:22:01 Edit:2012-03-26 20:23:42
  • Offline
Arkadaslar slm, Bana cevirmemi

Arkadaslar slm,
Bana cevirmemi istediginiz birsey hazirda varsa ben deneyeyim isterseniz. Yardimci olmaya calisirim.


No worries;)
2012-03-30 20:17:50
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!