Genel Konular : Ne yapacağını bilememek?

Ne yapacağını bilememek?
soneday7Soner ÇakırAvatar

Merhabalar, uzun zamandır çektiğim sıkıntıyı dile getirmek istiyorum ve cevabını arıyorum..

Maxe ilk başladığım 1-2 ay boyunca pek çok keyfi çalışma yaptım, fanstastik sahneler, boğaz köprüsü , istanbul 2123 gibi birçok çalşma yaptım ama profesyonelleştikçe artık ne yapacağımı bilemez oldum. Hep mimari çiziyorum o bile sıkmaya başladı, farklı arayışlar içindeyim 3d konusunda.

Uzun zamandır bi animasyon yapasım var, teknik bilgmin yeterli olduğuna inanıyorum, animasyon tekniklerinin çoğunu biliyorum, renderide alabiliyorum bunlarda sıkıntı yok..

Ama ne yapayım? bi ara, illuminati 2123 yapmaya karar vermiştim, Türkiye amerika tarafından ele geçirilmiş, etrafta üçgen piramitler vs. Sahnenin çoğunu yaptım ama artık yapasım yok, devm etmiyorum..

Yani, yapmayı çok istiyorum, ama yapmıyorum. Yapabiliyorum, ama yapmıyorum, istiyorum, ama isteksizleşiyorum..

Bu neden olabilir doktor ?


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-11 12:48:00
  • Offline
  • Erkek
Yoo hiç bir beklentim
soneday7Soner ÇakırAvatar

Yoo hiç bir beklentim yok açıkcası, mesela pek çok çalışmamı bile henüz galeriye bile yüklemedim. Kendim izliyorum kendim bakıyorum, ama yapmayı çok istiyorumda, neden yapmıyorum bunu bilmiyorum


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-11 13:05:42
  • Offline
  • Erkek
Biz buna Eğitim Bilimlerinde
exedesignFatih EkeAvatar

Biz buna Eğitim Bilimlerinde "Moratoryum" diyoruz Çok ergen olmasanızda :)
Kısaca bana göre doymuşluk; İnsanın birşeyi yapabileceğini bilmesi (tecrübelerle emin olması) o şeyi yapmaması için en büyük engel.
Benimde bi hevesle başlayıp yarım bıraktığım çok şey var. Diyorsun ki evet uğraşsam yaparım ama Ölümlü dünya ne gerek var. Zaten Yapsam da neye yarayacak 3-5 kişi beğense ne olur beğenmese gibi telkinlerle avutuyorum.
Bana göre şununda etkisi büyük dünya artık hiçbirşeye doymuyor hiçbirşeyden etkilenmiyor o kadar çok uyarıcı var ki ve o kadar çabuk tüketiyoruz ki bu sebepten dolayı ne yaptığımızdan biz bir haz alıyoruz ne başkası.
Bize temiz bir dünya temiz bir kafa ve etrafındaki olumsuzluklardan etkilenmeyen sağlam bir bünye lazım buda mümkün değil.
Gene diyorum boşverin bunları 3. dünya savaşı kapıda ve içimizde.
3D idi sanat idi bunlar şu dönemde kimsenin gözünde 5 para etmiyor.
Ne zaman ki insanlar ellerindeki herşeyi kaybedecekler değerlerini,tarihini,annesini,babasını, geleceğini ve iletişimini. İnsanlık ancak büyük bir yıkımdan sonra yeniden inşaa edilebilir. Malesef savaş her haliyle iğrenç birşey olsada sirkelenmemiz için tekrar biz ne yaptık böyle diyebilmemiz için gerekli Çünkü yapımızda bu var.
Tıpkı 2. dünya savaşı sonrası çizgifilmlerin-komedi filmlerinin patlaması olduğu gibi yeni bir gelecek inşaa etmek için umut satarsınız eğlence ile bu umutu süsler sonunda 2 nesil mutlu yaşar 3. nesil dibe vurur 4. nesilde bir tarafları kurtlanır tekrar savaş kapısı görülür.
Buda bana göre insanlığın ergenliği. Tarihte hep oldu hep olacak.


2012-08-11 13:10:54 Edit:2012-08-11 13:13:26
  • Offline
  • Erkek
Anlıyorum. Tam olarak
graphmodeHAKAN ABBASAvatar

Tam olarak bir hedefin olmadığı zaman bu kaçınılmaz. Hedef bazen mecburiyet, bazen maddiyat, bazen takdir edilme istemi, bazen gaza gelmek, bazen de hırs ile gerçekleştirilebilir. Başka türlü birşeyler yapma istemi neden oluşsun ki...

Bizlerde de çoğu zaman olan bir şey bu durum. Bunlardan biri veya birkaçı eksik Soner bey.


2012-08-11 13:16:35 Edit:2012-08-11 13:28:55
  • Offline
  • Erkek
@Fatih, ergenlik falan değil
soneday7Soner ÇakırAvatar

@Fatih, ergenlik falan değil 23 yaşındayım evlenmek üzereyim, öyle diyim.
Ve birşeylerin yapılmasını beklemek için, birşeylerin yenilenmesi gerekmez dünyada. ve 2-3 kişi beğense ne olur diye birşey aklımdan geçmedi, ben bu işte büyümek istiyorum, bir şirkete gittiğimde gösterebileceğim sağlam bir referansım olsun istiyorum ve bu yüzden animasyon yapmayı düşünüyordum yada güzel detaylı bir sahne, yapabilirmiyim? yaparım çok şükür.. ama kafa gidiyor işte, buna çözüm arıyorum.


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-11 13:17:25
  • Offline
  • Erkek
soneday7; Bir şirkete
3ddesigner3d designer

soneday7;

Bir şirkete girdiğinde gösterebilceğin şeyler olmasını istiyorsan hangi konuda uzman olduğunu belirlemen gerekir..Siz hangi konuda hangi sektörde kendinizi ortaya koyuyorsunuz buradaki asıl soru bu. Bir fotoğraftan bir bina çizersiniz iyi kötü peysaj çalışması yaparsınız iyi kötüde bir render alırsınız. Bu mimari görseller hazırlayan bir firmaya girmeniz için yeterli olmaz.Yeterlilik için bu konuda bir çok çalışma ve detaylı mimari bilgiye sahip olmanız gerekir.Veya bir film sektöründe karakter modelleme ilgili bir işe gireceksniz.Bir bluprint ile bir karakter çizmeniz sizin usta bir karakter modellemeci olmanızı göstermez.Bunun içinde çok ciddi anatomi bilgisi.elle çizim yeteneği ve görsel oran yeneklerine ihtiyacınız var.Bunun gibi bir çok örnek çoğaştılabilir.3d geniş bir kavram.bir apartman modellemek,bir karakter modellemek,sonrasında bir iskeleti koşturmak,akabinde bir top sekme animasyonu yapmak,hemen ardından gerçekçi bir render almak , bütün bunlar sizin profesyonel bir şekilde ilerlemenizi sağlamaz.tek yapmanız gereken hangi sektörde ve hangi konuda işe gireceksniz onunla ilgili yüzlerce çalışma , tecrübe ve bilgiye sahip olmanız gerekmektedir.bütün bunlara başta karar verirseniz bu büyük okyanusta nereye gidcebileceğinizi bulursunuz.içinizdeki sıkıntının nedeni, HER KONUDA UZMAN OLMANIZ DEĞİL,HİÇ BİR KONUDA UZMAN OLMAMANIZDAN dır..Ayrıca kafanızda generalist olmak varsa, şöyle birşey deneyebilirsniz.Konu hiç önemli değil.Yani yıl 2345 uzaylılar geldi gitti vs bunlar sorun değil.Bir alışveriş merkezini detalı birşekilde çizin.kaplamasını renderını halledin.sonra ortaya bir tane yaratık saldırsın.dışardan camı kırsın girsin etrafı dağıtsın bir kaç insan yesin..süresi 2 dakika yeterli..hatta 1 dakika..bu basit fikiri bile yapmanız milyarlarca terim bilgi tecrübe ve donanım ister.Siz konsept fikir üzerine değilde daha çok bu basit fikiri yapmaya çalışarak teknik kısımları çözün.koyun izleyelim.Emin olun çok gerçekçi ve başarılı bir çalışma yaptıgınızda kimse konuyu beğenmedim filan demeyecek.yada neden 2345 yılında geçiyor bence eskiyi anlatsanız şöyle tarihi şeyler filan demez.. herkes sen olayı aşmışın bitirmişsin diyecekler..Sonrada o 1 dakikalık filmi bir dvde koy.başkada birşey götürmene gerek yok.git bi firmaya göster.bunu tek basıma yaptım de.önce size bir kahve ısmarlayalım hoşgeldniz vs. gibisinden ilginin en büyüğünü alırsınız :) .Kolay gelsin.


2012-08-11 17:14:31 Edit:2012-08-11 17:17:53
  • Offline
  • Erkek
@3ddesigner, ağzından bal damladı
soneday7Soner ÇakırAvatar

@3ddesigner, ağzından bal damladı resmen. Haklısın, ve dediklerini değerlendiricem :) gaza geldim bak şimdi


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-11 21:30:57
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!