Genel Konular : Meslek Seçimi ve Ücreti

Meslek Seçimi ve Ücreti
HakanToplu34Hakan TopluAvatar

Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. Şuanda 3DAkademi de 3DS Max kursu almaktayım. Fakat amacım mimari çizim değil hedeflerim ileride reklam filmleri hazırlamak grafik tasarımlarımda nesne, obje çizimleri yapmak gerçeğe çok yakın olan. Fakat iş potansiyeli nasıl bu tarz işlerin ve ücret ortalamaları nelerdir bilginiz var mı acaba?

Kullanacağım Programlar :

3D Studio Max
After Effects
Photoshop
Illustrator
Maya (Kursuna Yazıldım İleri zamanlarda)

Nerelerde iş bulma imkanım olur ve ücretleri ne olur bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler.


http://hakantoplu.com.tr
2012-07-23 11:20:19 Edit:2012-07-23 11:26:30
  • Offline
  • Erkek
"Bu devirde artık buna
ETezerErgin TEZERAvatar

"Bu devirde artık buna Kölelik ismi daha çok yakışır" diyerek Polemiği başlatalım ;)


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-07-23 11:33:03
  • Offline
  • Erkek
XD
serosezM.Serhat SEZGİNAvatar

XD


"Hedefi Olmayan Gemiye Hiç Bir Rüzgar Yardım Edemez"
2012-07-23 11:38:28
  • Offline
  • Erkek
nasıl yani kölelik :)
HakanToplu34Hakan TopluAvatar

nasıl yani kölelik :)


http://hakantoplu.com.tr
2012-07-23 11:42:58
  • Offline
  • Erkek
:) Valla Hakan,
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

:) Valla Hakan, muhtemelen sen onları yapabilmeye başladığında piyasa hiç iyi bir durumda olmayacak. Sana tavsiyem kesinlikle genele dağılmadan tek bir konu üzerinde uzmanlaşman.

Türkiye de karakter animatör çok az, patlama ve ateş üzerine çalışanlar da aynen öyle. Likit mevzusu başlı başına bir olay zaten. Reaktör ve dinamikler vs...

Burada 100 kişi varsa 5 tanesi bana bunlarla ilgili sağlam bir referans gösteremez eminim. Bende de yok. bunun nedeni bir an önce para kazanma hevesi ile her gelen işe OK demek ve kişisel gelişimi zamana bırakmak. Bu da uzmanlaşma olayını oldukça öteliyor. Benim gözüm artık 10. yılı aşmış olmanın verdiği bir doygunlukla bir yerlere geldi. Ama dile kolay, 10 yıl. Bunu beklemek yerine kendini bir süre kapatıp bir konuda uzmanlaş derim.

Ne yapıyorsan en ufak bir eksiği olmasın. O zaman aranan adam olursun.
Buralara hep aynı şeyi yazıyorum. 5 sene sonra biri çıkıp "sayende piyasanın kralı oldum" diyecek bir beyaz atlı prens bekliyorum :))


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2012-07-23 12:19:38
  • Offline
  • Erkek
İlk önce yorumlarınız için
HakanToplu34Hakan TopluAvatar

İlk önce yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Fakat;

Şunu belirtmek isterim. Sadece 3D kısmına yabancıyım yani 3DS Max`e.

Web alanında kendimi geliştirdim fakat web sıkıcı bir hal almaya başladı ve kod (xhtml, css, jquery) yazmakdan nefret ediyorum artık. İnsan sevmediği işi yapamaz sonuçda ve görsel çalışmalarım daha ön planda diye düşünüyorum. Hayat beni oraya sürükledi.

After Fx ile ilgili bilgimde mevcut. 7,8 ay üzerinde yoğunlaştım birkaç çalışma yaptım tanıtım filmi hazırladım ve her geçen gün daha da geliştiriyorum. Şuanda kendi çekimim ile tanıtım filmi hazırlıyorum tekrar. Bunlar eş dost işleri olduğundan kendimi geliştirmek için yaptığım işler.

Benim şuandaki amacım After FX ve 3D kullanarak animasyonlar oluşturmak ve diğer Görsel çalışmalarımda (Afiş, Broşür vb.) 3D yer vermek ve daha farklı tasarımlar ortaya çıkartmak istiyorum. Fakat 3D ve After FX bilen birisi ne kadar piyasada tutunur bilmiyorum. öyle iyi derecede İhtiyaç varmıdır? Etrafımda bu işle ilgilenen kişiler de mevcut değil. Herşeyi araştıra araştıra başardım ki artık teknik destekde alıyorum 3D konusunda onuda başaracağıma inanıyorum.

Daha önceleri istediğim birşey bu benim yıllardır. Fakat konum, okul, destek gibi sıkıntılarım vardı ve bunlardan dolayı 3D`ye hiç girme fırsatım olmadı.

Hedeflerim var onları gerçekleştirmek benim amacım. Tabiki hedeflere boş şekilde gelinmiyor. Hedeflerin seni bir şekilde mutlu etmesi gerek. Ondan dolayı maaş ortalamasını soruyorum birde.

Görsel olarak örnek serbest bir çalışmam : http://fc00.deviantart.net/fs70/i/2012/181/5/2/break_dance_serbest_calisma_by_hakantoplu34-d55hrpx.jpg


http://hakantoplu.com.tr
2012-07-23 13:04:41
  • Offline
  • Erkek
Buralara hep aynı şeyi
ETezerErgin TEZERAvatar

Buralara hep aynı şeyi yazıyorum. 5 sene sonra biri çıkıp "sayende piyasanın kralı oldum" diyecek bir beyaz atlı prens bekliyorum :))


Tunç Hocam Bittim vella :))


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-07-23 18:23:00
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!