Genel Konular : iş ilanları hakkında

@Semihkartal ın önerisi asgari
blenderbizErsin KıymazAvatar

@Semihkartal ın önerisi asgari fiyat listesi olarak hazırlanabilir.İyi olur.Çokta güzel olur.


1 Kilo Demir Ağırdır
2014-08-05 11:24:54
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar fiyat listesi biraz
cizgicizgiGökhan GülerAvatar

Arkadaşlar fiyat listesi biraz garip geliyor bana atıyorum sitede editörün seçtiği çalışma yapanla işe yeni başlamış olan birisi aynı parayı mı alacak? Ben üzüldüm açıkçası iş ilanları kısmını bu şekilde yapmalarına bende çok iş aradım geçen seneye kadar çok iş görüşmesine de gittim burası sayesinde inşallah tekrar düzelir.


http://www.cizgicizgi.com
2014-08-05 12:17:28
  • Offline
  • Erkek
fiyat listesinin yararı çok olur
SemihkartalHalid Semih KARTAL

mesela bir iş geliyor ve normalde 1000 tl freelance civarı yapılıyor. Ama vasat yapan ve yeni başlayan kişilerde bu işi yapabiliyor ve fiyatı 100 tl ye düşürüyor. Bunun önüne geçer fiyat listesi. Çünkü 1000 tl verecek biri vasat birine kesinlikle yaptırmaz. Vasat yapanlar açmı kalacak? Hayır , kendilerini geliştirmek zorunda kalacaklar.


http://semihkrtl.wix.com/freelance
2014-08-05 12:55:18
  • Offline
  • Erkek
"asgari fiyat" dedim dikkat
blenderbizErsin KıymazAvatar

"asgari fiyat" dedim dikkat edildiyse. Yani daha üst rakamlar kişinin portfolyosuna bağlı. Bu sistemler sırf işi alacağım diye 50 liraya bina çizenlere tedbir alınmış olcak.


1 Kilo Demir Ağırdır
2014-08-05 13:34:34
  • Offline
  • Erkek
bu sektörde temel mantık
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

bu sektörde temel mantık kişinin kendisini firmaya iyi yada kötü sunmasıyla değişiklik gösterir.
şöyle ki : kötü cizim yapan biri yaptığı çizimin hak ettiğinden fazlasını alabileceği gibi daha da alt bir ücret alabilir. bu durumu fiyat listesi oluşturmakla çözemezsiniz.


örnek veriyorum : bir dış cehpe çalışmasına kafadan 1000 lira çekemez siniz . Çünkü yapılan detaylı model ....vs vs vs vs vs vs. fiyatı etkiler. (fiyat temsilidir. üst veya daha alt bir fiyar olabilir.)

BURADA DURUM KISACA ŞUDUR : LEONARDO DA VİNCİ DE RESSAMDIR. BENİM RESİM ÖĞRETMENİMDE.

NE , LEONARDONUN BENİM ÖĞRETMENİMİN SEVİYESİNE İNMESİNİ BEKLEYEBİLİRSİN!
NE DE ÖĞRETMENİMİN LEONARDONUN SEVİYESİNE ÇIKMASINI.
ZATEN ÇIKABİLİYOR OLSA. ÖĞRETMENİM DİYE DEĞİL BİZZAT TARİHE BIRAKTIĞI İSMİYLE ANARDIM. TIPKI LEONARDO DA VİNCİ GİBİ.


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2014-08-05 13:38:31 Edit:2014-08-05 13:40:53
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar gerçekten bana komik
foryou87Hakan YılmazAvatar

Arkadaşlar gerçekten bana komik gelen konu şu hepiniz değer katarak fiyat verin diyorsunuzda sözüm meclisden dışarı çok iyiyim dediğimden değil millet iki günde hevesleniyor tasarımcıyım ben diyor ve ne hikmetse birçok firmayla freelance çalışması yapıyor bu piyasa ekonomisinde iş yakalamya çalışan konusunda uzman arkadaşlara oluşturacağınız fiyat listesi komik gelebilir


2014-08-05 13:49:25
  • Offline
  • Erkek
zaten olay tam burada hakan yılmaz
SemihkartalHalid Semih KARTAL

Oluşturulan fiyat gerçektende tatmin edici bir fiyat olmalıki , profesyonel olan ve işini iyi yapan insanlar geçimini sağlasın. Zaten iş beğenilirse fiyatın fazlalığı kimsenin gözüne batmaz. He şöyle işyerleride var benim işimi 100 liralık render görür diyen adamda gelip sitede tasarımcı avlamaya çalışmamış olur. Her türlü win win yani. Birde şu noktadan bakın bu sektördeki freelance iş ihtiyacının büyük kısmı kurumsal firmaların 3-5 milyar fiyat çekmesinden kaynaklı. Ondan dolayı ucuza yaptırmaya çalışan firmalar kurumsal bir görselleştirme firması yerine freelance işleri tercih ediyorlar.


http://semihkrtl.wix.com/freelance
2014-08-05 14:02:42
  • Offline
  • Erkek
arkadaşlar kişi kendi piyasasını
KrmmcRKerem MUCURAvatar

arkadaşlar kişi kendi piyasasını kendi belirler.. her gelen işi almak, her verilen teklife onay vermek zorunda değilsin.. kendi portföyünü kendi seçerse, bu işi yapan kişi başarılı olur.. saçma sapan müteahhitlere gidip 250-1000 arası iş yaparak zaten piyasayı aşşağı çeken arkadaşlar daha üst kulvarlara bulaşamadıkları için işi bilenler rahat.. çünkü müşteri seçici oluyor bu konuda sözüm ona tasarımcının aksine.. sonuçta görsel olarak hazırlanan iş müşterinin işinin bi nevi aynası olacağı için seçicilik devreye giriyor.. gelelim ilk mesajda arkadasın soylediği kalitesiz render olayına.. tabiki kalitesiz renderlar çok fazla cunku x bir kurumdan yada x bir eğitim setinden 2 hafta -1 ay kapanıp kendı kendını kasıp ogrenıp aldıgı ılk renderda x bir material veya ışığın etkisini kıyısından köşesinden benzeten ben görselleştirme uzmanıyım diye piyasaya çıkar oldu ve müthiş bir özgüvenlede piyasaya atılıp işin ehli olan insanlara dil uzatır oldu.. yani demem o ki çok uzattım.. siz onu bunu boşverin işi hakkıyla yapanlar zaten ortada ve gereken saygıyıda layığı ile görüyorlar.. insann kendi yaptığı işin farkında olması önemli bence.. yunusemrenin dediğine katılıyorum.. şayet şu var memleketimde zaten herkes ressam emre hatta leonardoya söven cinsten.. =)


Düşlediğimiz evi al, sonra yan içinde.
2014-08-05 14:05:23
  • Offline
  • Erkek
yunus emre haklı
SemihkartalHalid Semih KARTAL

ancak herhangi bir işin ne kadar tutabileceğide belliridir profesyonel site adminlerimiz bir fiyat listesini çok rahat çıkartabilir. İşin zorluğu yada render adedi vb. etmenleri katarak.


http://semihkrtl.wix.com/freelance
2014-08-05 14:05:49
  • Offline
  • Erkek
sen işi 100 liraya
kocareisDursun EMEKSİZAvatar

sen işi 100 liraya yapıyorsan 100 liralık adamsın,1000 liraya yapıyorsan 1000 liralık adamsın.100 liralık iş yaptıracak olan 1000 liralık iş yapana gitmez.iyi temiz iş isteyende 100 liralık iş yapana gitmez.kusura bakmayın ama işin özü bu.


Her insanın yüreğinde,idam ettiği birisi vardır.
2014-08-05 15:21:16
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!