Genel Konular : İlk Türk politik bilimkurgu animasyon filmi

Şahin Michael Derun -

Şahin Michael Derun - görsel efekt yönetmeni ,

 

Şurda filmi hakkında ve düşünceleri hakkında detaylı açıklamaları, burda da twitter sayfası mevcut. Kendini, amacını çok iyi anlatıyor gerekli mecralarda. Televizyon programları davet ediyor, almanyadaki dergilerde sayfalarca film hakkında yazılar çıkıyor ve olumsuz düşünenlerle savaşıyor. Türkiyenin uzun metrajlı ilk 3d deneyimleri bunlar, aynı resim yapmayı yeni öğrenmiş bir çocuk gibiyiz ülkecek, doğal olarak bizden monalisa çizmemizi kimse beklemez ama bizim halkımız başka, bizim halkımız kendi ülkesinde diyot bile üretilemezken başka ülkenin ürettiği telefonla arkadaşına,komşusuna hava atan bir yapıya sahip.

 

Ben bu girişimi çok beğendim, kalite tatmin edici değil tıpkı ilk üretilen transistör gibi, ilkler herzaman böyle olur smiley 1


2013-10-04 23:43:23
  • Offline
  • Erkek
Doğru
cizgi123ruzgar

İlhan-m arkadaşa katılıyorum...


2013-10-05 08:43:02
  • Offline
  • Erkek
adım atmadan hiç bi
cfttfcdursun ÜMİTAvatar

adım atmadan hiç bi işde ilerlenemez. bence de çok güzel bir adım oldu ve hatta ilk adım için de gayet başarılı


25524
2013-10-05 08:50:00
  • Offline
  • Erkek
Neden beğenmiyoruz ki?
thecreepO.güvenAvatar

İlhan kardeşim, sana ve yaptığın yoruma katılıyorum. Sinema ve Animasyon alanında söz sahibi olan ABD nin bilgi birikimi ve tecrübesiyle bizim sinema e özellikle görsel efekt-animasyon alanında ki birikimlerimiz ortada . Bizim memleket için animasyon çok yeni ve daha yolun başındayız. O yüzden eleştirileri ona göre yapmak lazım. Yapılan yorumlar genelde "bir şeyin üreticisi değil hazır tüketicisi" bakış açısını yansıtıyor. Zamanla daha iyileri de gelecek. Beğenmemek için kötü bir neden görmüyorum.


2013-10-05 09:21:53
  • Offline
  • Erkek
bir oyun, iki animasyon
wisemanxxxMustafa BeytekinAvatar

bir oyun, iki animasyon filmi konusunda hep aynı tartışmalar... bugün bir araba üretecek olsanız adamların ilk yaptığı araba gibi mi olması lazım yoksa artık bugünün minimum standartlarında mı olması lazım? bir bilgisayar üretecekseniz bunu ilk önce sadece hesap makinesi mi olarak yapacaksınız. şimdilik bunu yaptık biz de 50 sene sonra düzgününü mü yapıcaz diceksiniz. şu "ilk film için iyi" tarzındaki yorumları anlayamıyorum.piyasanın bir standartı var. artık bunun altındaki hiçbir yapım yapımcılara para kazandırmaz.kazandırmamalı.amerikada kimsenin kimseyi aynı yaklaşımla teşvik ettiğini sanmıyorum.adamlar bir film yaparken sadece kurgu ve ön hazırlık için bile aylar harcıyor.herşeyi uzmanına danışıyor.gerçek anlamda sanat yönetmenleri var.kısa yoldan üstelik yarısından çoğunun türk olmadığı bir ekiple güzel birşey yapıcam ve kazandığım parayla ikincisinde daha iyisini yapıcam mantığı bana her zaman ters geliyor. ayrıca eğitimli personel haricinde geriye tek kalan şey techizat ki buna ulaşmak da imkansız değil.personel de yoksa eğitene kadar bekliceksin.ya da mütevazi olup dünyayı kurtaran adam tadında değil belki bi pepeyle filan başlıcaksın.


www.vds3d.com
2013-10-05 15:11:47
  • Offline
  • Erkek
Sorun nerde ??
thecreepO.güvenAvatar

E tamam işte İlk Türk animasyon filmi olarak;
- genel ve temel standartları karşılamış (araba örneği)
- Ortalama insan ihtiyaçlarını karşılayan bir bilgisayar gibi (Bilg. örneği)
;)
Daha ne olsun ki..?


2013-10-05 15:27:48
  • Offline
  • Erkek
Tebrik Ederim
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

Çok iyi bir başlangıç bence. Bizim de bir çalışmamız olacak. Senaryo aşamasındayız.

Tekrar tebrik ederim..


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2013-10-06 15:14:58
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!